Vain voitto kelpaa

MESTIS / Ennakko
Emil Larmi saa jälleen olla tarkkana Peliittojen maalilla.
Kuva © Kiia Aha
Sitkeästi playoff-unelmaansa jahtaava Peliitat isännöi keskiviikkona Jokipoikia. Kotietunsa melkeinpä jo varmistanut Jokipojat on voittanut kauden edelliset kohtaamiset.

Kotijoukkue Peliitat on voittanut kaksi edellistä otteluaan. Keskiviikon Jokipojat-kamppailusta alkaa kauden kriittisin viikko, kun Peliitat kohtaa vielä lauantaina Hokin. Yhtäkään pistettä ei ole varaa menettää, sillä KeuPa ja pudotuspeliviiva ovat karanneet jo kuuden pisteen päähän. Vaikka jatkopeleihin pääsy ei enää olekaan täysin Peliittojen omissa käsissä, ei peliesityksissä ole näkynyt lannistumisen merkkejä, päinvastoin. Heinolalaiset ovat löytäneet hurjan taisteluilmeen ja parin voiton myötä myös joukkueen itseluottamus on noussut kohisten.

Viimeisissä peleissä Peliittojen otteista on ollut vaikea löytää suuria heikkouksia. Puolustus on tiivis ja uhrautuvainen, hyökkäys on jälleen juonikas ja tehokas, maalilla Emil Larmi kannattelee joukkuettaan viimeiseen asti. Kevään hurmos on löytänyt Heinolaan, mutta se himoittu palkinto on vielä jossain matkalla. 

Kohti uutta voittoputkea

Jokipojille viime viikko oli kaksijakoinen. Seitsemän ottelun voittoputki katkesi Jukureiden käsittelyssä, mutta ärjyt taistelivat hienosti loppuun asti. Perjantaina Jokipojat palasi voittojen tielle möyhentämällä LeKin selvin numeroin. Jokipojat on päässyt pahimman loukkaantumissuman yli ja keskiviikon ottelusta pitkäaikaisten poissaolijoiden lisäksi ovatkin poissa vain Ossi Pellinen ja Elmeri Laamanen. Kokoonpanon vankistuttua Jokipojat on pelannut erittäin pirteästi ja voittoja on tipahdellut tilille tiheään tahtiin.

Jokipojat tuo mukanaan kovan haasteen Peliitoille. Selkeänä ennakkosuosikkina otteluun lähtevä vierasjoukkue voi kuitenkin sortua hölläämiseen, mikäli varma playoff-paikka kolkuttaa takaraivossa. Kokenut valmentaja Ari Aaltonen saa kuitenkin varmasti joukkueensa latautumaan otteluun.

Kaatuuko Jokipojat vihdoin?

Jokipojat on ollut hankala vastus Peliitoille. Kaikki kolme aikaisempaa ottelua ovat päättyneet Jokipoikien voittoon, mutta peräti kahdesti vasta varsinaisen peliajan jälkeen. Ensimmäisen täyden pistepottinsa Jokipojat otti tammikuun lopulla Joensuussa, silloinkin maalein 3-2. Ottelut ovat siis olleet erittäin tasaisia ja keskiviikon kamppailu tuskin on poikkeus. Peliitoilla ottelussa on enemmän panosta, joten kotijoukkue saattaa olla niskan päällä kenttätapahtumien osalta. Maalit kuitenkin ratkaisevat.

Peliitat pääsee nyt omaan rooliinsa, eli altavastaajaksi. Ennakkosuosikkina Peliitoilla on ongelmia, mutta haasteen edessä joukkue kykenee ihmeisiin. Jokipojat voi olla kovilla tiiviin ja taistelevan peliittajoukkueen käsittelyssä. 

Seuraa Heitä

Tuukka Rajamäki #24 |

Keskushyökkääjä

Kaikessa hiljaisuudessa joukkueensa maalipörssiä johtava Rajamäki rikkoi viime viikolla kymmenen maalin rajapyykin. Lisääkin on odotettavissa.

Oula Uski #12 |

Laitahyökkääjä

Perjantaina Uski onnistui maalinteossa kahdesti. Aukesivatko maalihanat pysyvästi?

» Lähetä palautetta toimitukselle