Kumman suunta muuttuu Jyväskylän illassa?

MESTIS / Ennakko
Waltteri Lehtonen on ollut yksi jyväskyläläisten valopilkuista viime aikoina.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Jyväskylän lauantai-illassa pelataan Mestiksen jumbofinaalin merkeissä, kun JYP-Akatemia ja RoKi ottavat mittaa toisistaan. Pisteet varmasti maistuisivat molemmille, sillä viime aikoina tilastoihin on merkitty vain tappioita.

JYP-Akatemia kärsi perjantain kierroksella 4-1-tappion Hermeksen vieraana ja tappioputki kasvoi jo viiden ottelun mittaiseksi. Joukkue taisteli vahvasti ja puolusti tiiviisti, mutta päätöserän erikoistilannemaalit käänsivät pelin kotijoukkueelle.

− Peli oli kiihkeää kamppailua, tiivistä tilanpoistamista molemmilta joukkueilta ja sillä tavalla hyvää kamppailupelaamista. Meillä oli hyvä tuleminen otteluun, mutta se ei riittänyt ja ylivoimat ratkaisivat pelin, totesi jyväskyläläiskäskijä Jukka Ahvenjärvi perjantain kamppailun jälkeen.

Jyväskyläläisten suurimpia ongelmia on ollut maalin tekeminen, sillä joukkue on kyennyt heiluttamaan verkkoa viimeisissä viidessä ottelussa kuudesti. Kahdessa edellisessä ottelussa joukkueen kaikista kolmesta maalista on vastannut ketju Joel Sund-Waltteri Lehtonen-Arttu Likola, jolta tehoja tarvitaan myös RoKia vastaan.

Oman mausteensa otteluun tuo myös välimatkaerot. JYP-Akatemia matkustaa noin 250 kilometrin matkan Kokkolasta Jyväskylään, kun taas RoKilla siirtymää Keuruulta on vain 60 kilometriä. Nähtäväksi jää, vaikuttavatko pidemmän vierasmatkan rasitukset joukkueen esityksiin.

Palkitaanko yritys Jyväskylässä?

RoKi kohtasi Keski-Suomen kiertueensa avauspelissä KeuPan, mutta joutui nöyrtymään 3-0-tappioon. Rovaniemeläisryhmä puolusti ottelussa tiiviisti ja silläkin oli omat paikkansa ratkaista ottelu, mutta hyvästä yrityksestä huolimatta tulosta ei tullut.

− Pelattiin hyvää puolustus- ja vieraspeliä, mutta ainoastaan maalit jäivät tekemättä. Kaksi erää mielestäni vietiin aika hyvin viisi vastaan viisi – pelaamista, mutta se ei tuottanut mitään, summasi RoKi-luotsi Petteri Hirvonen pelin jälkimainingeissa.

− Peli meni siinä mielessä käsikirjoituksemme mukaan, kun saatiin KeuPa pois meidän maalilta, liikutettiin kiekkoa ja annettiin painetta. Onnistuttiin siinä, mutta tällä kertaa se ei vaan konkretisoitunut.

Jyväskyläläisisännän tapaan siis myös RoKin ongelmat ovat olleet viimeistelyssä, joten ottelusta voidaan odottaa melko vähämaalista ja tiukkaa taistelua.  Perjantaina rovaniemeläisten maalia vartioi Paavo Hölsä, mutta lauantaina maalinsuulla saatetaan nähdä Toni Eskelinen.

Kuuden ottelun tappioputkeen ajautuneelle lappilaisryhmälle pisteet tulisivat sikälikin tarpeeseen, että voitolla joukkue pysyisi aivan toiseksi viimeisenä majailevien hurrikaanipaitojen kannassa. Tappiolla ero kasvaisi kuuteen pisteeseen, joten panosta ottelusta löytyy.

» Lähetä palautetta toimitukselle