KeuPan on pidettävä pässipaitojen hyökkäys kurissa voittaakseen

MESTIS / Ennakko
SaPKo haluaa lauantaina määrätä tahdin.
Kuva © Antti Varonen
SaPKo saa lauantaina vieraakseen KeuPan, joka saapuu ensimmäistä kertaa tällä kaudella Talvisaloon. Kahta edellistä kohtaamista Keuruulla hallitsi kotijoukkue, mutta nyt SaPKo lienee määrävä osapuoli. Siihen keuruulaisjoukkueen on sopeuduttava.

Kolmen ottelun tappioputken kolmen ottelun pisteputkeksi kääntänyt SaPKo isännöi lauantaina KeuPaa. Savonlinnalaisilla on allaan jatkoaikatappio Jokipojille, joka kävi keskiviikkona ryöstöretkellä puolustaen.

Pässipaidat laukoivat kohti Jokipojat-vahti Samuel Jukuria peräti 44 kertaa, mutta onnistuivat ohittamaan miehen vain kahdesti. Samaan aikaan toisessa päässä Olli Kälkäjälle riitti töitä vain 18 laukauksen edestä. 

Paremmalla viimeistelyllä savonlinnalaisjoukkue on monesti korjannut pisteet, mutta maalinteon tökkiessä maalivahtipeli ei ole toiminut turvaverkkona. Joukkue on tehnyt 75 maalia, mutta omissa on soinut saman verran.

Aiemmin kuluvalla kaudella SaPKo on käynyt KeuPaa vastaan puolustustaistelua hyvin tuloksin. Joukkueiden kahdesta kohtaamisesta savonlinnalaiset ovat vieneet neljä pistettä kuudesta. Molemmilla kerroilla pässipaitojen maalinsuulla esiintyi varma Antti Leskinen.

Joukkueen vahvuuteen kaksivuotisella sopimuksella palannut Joonas Hyttinen tuo hyökkäysosastolle laajuutta ja samalla varmaa kahdensuunnan pelaamista. Miehen esiintymisestä lauantaina ei vielä kuitenkaan ole varmuutta.

Karjalainen keuruulaisten lukkona

KeuPa on yltynyt vaikean alkukauden jälkeen kolmen ottelun voittoputkeen, jonka aikainen maaliero on 9-4. Jokaisessa ottelussa tolppien välissä on torjunut Antti Karjalainen, jonka torjuntavarmuus on näytellyt suurinta osaa.

Hyökkäysosastolla ketju Juuso Mörsky-Taneli Maasalo-Pasi Kouvalainen on ollut joukkueen ehdotonta parhaimmistoa. Ketjun peli kääntyy järjestäen vastustajan päätyyn ja sitä kautta paikkoja syntyy hyvällä tahdilla. 

Kultakypärä Mörsky on summannut kolmessa edellisessä ottelussa peräti tehot 5+1, mutta tulitukea on antanut myös Riku Pitkänen yhdellä maalilla ja kahdella syötöllä.

Puolustussuunnan pelaaminen on KeuPalla ollut kuitenkin välillä hukassa: hyökkääjät ovat hitaiden avausten seurauksena karanneet liian kauas ja siten tukkineet syöttösuuntia. Useat pitkät syötöt ovatkin johtaneet useaan kohtalokkaaseen harhasyöttöön.

Vierasjäällä keuruulaiset eivät ole olleet tappioasemassa kiriherkkiä, mutta kotipeleissä taisteluhenki on rumpuryhmän säestyksen edessä löytynyt. Tuota eroa päävalmentaja Ville Nieminen haluaa kaventaa kauden edetessä.

Seuraa Heitä

Kristian Kangas #16 |

Hyökkääjä

Ykkösketjussa viilettävän Kankaan alkukausi ei ole ollut ruusuista. Mies on ollut alati näkymätön ja kauden maalitilikin on vielä avaamatta 18 ottelun jälkeen.

Pasi Kouvalainen #26 |

Hyökkääjä

Liigassakin pelannut Kouvalainen on pomppinut kauden aikana ketjusta toiseen, mutta Juuso Mörskyn ja Taneli Maasalon kanssa mies on esiintynyt edukseen.

» Lähetä palautetta toimitukselle