Kiekko-Vantaa haastaa kivikovan vierasjoukkue Jokipojat

MESTIS / Ennakko
Christian Heljanko torjui keskiviikkona 36 kertaa.
Kuva © Timo Savela
Kiekko-Vantaa saa perjantaiehtoona vastaansa Joensuun Jokipojat. Vastakkain ovat hyvä kotijoukkue ja vierasjoukkue, joka on voittanut peräjälkeen 11 vierasottelua.

Perjantain Mestis-kierroksella Tikkurilan Urheilupuistossa kohtaavat Kiekko-Vantaa ja Jokipojat. Kyseessä on joukkueiden toinen kohtaaminen tällä kaudella runkosarjassa.

Kiekko-Vantaalla on viime ottelusta jatkoaikavoitto Heinolan Peliittoja vastaan, kun niin ikään Jokipojat voitti jatkoajalla SaPKon. Viimeisistä viidestä ottelusta vantaalaisilla on vyöllään neljä voittoa ja yksi tappio. Tappio tulikin sitten murskalukemin 1−8 Hermestä vastaan. Joensuulaisten viisi viimeistä ottelua ovat tuottaneet myös neljä voittoa ja tappion.

Keskiviikkona Heinolan Peliittoja vastaan Kiekko-Vantaa hallitsi kentän tapahtumia hienokseltaan, ja ottelussa mentiin jatkoajalle. Lohien parhaimpiin pelaajiin kuului maalivahti Christian Heljanko, joka torjui kaksi kertaa läpiajon.

− Täytyy antaa kotijoukkueelle tunnustusta, Peliitat oli vähän niskan päällä, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä totesi.

− Heljanko hoiti hommansa silloin, kun veskarin piti, Mälkiä jatkoi.

Kiekko-Vantaan kova kotikunto vastaan Jokipoikien hurja vierasvire

Kiekko-Vantaalla on 11 kotiottelusta kuusi voittoa, kun taas vastaan asettuva Jokipojat on voittanut 11 vierasvoittoa peräjälkeen.

Lohipaitojen loukkaantumistilanne ei ole katastrofaalinen, sillä vain Teemu Mielonen ja Valtteri Parikka ovat sairaslistalla. Kiekko-Vantaan kovan luokan maalivahti Jani Kautto on matkoilla Jokereiden matkassa Venäjällä.

Jokipoikien kokoonpanoa rasittaa sekä joukkueen maalipyssy Janne Väyrysen että Teemu Nissisen loukkaantumiset. Väyrynen jätti kentän SaPKo-ottelussa jo ensimmäisessä erässä. Maalivahti Samuel Jukuri oli sen sijaan onnistuja, joka on voittanut kaikki Jokipojissa pelaamansa ottelut.

Jokipojat on joutunut 23 pelaamassaan ottelussa jatkoajalle yhdeksän kertaa.

− Rankkareita olemme ampuneet treeneissä jonkin verran, mutta jatkoaikoja ei mielestäni oikein voi harjoitella, kommentoi Jokipoikien päävalmentaja Ari Aaltonen verkkolehti Mehtimäkeläisessä.

Käyttäjän mroivas kuva

Arvio ottelusta: Mikko Roivas

Perjantai-iltana on todennäköisesti tulossa hieno kiekkoilta. Vastakkain ovat Kiekko-Vantaa, joka varmistelee keskikaartin paikkaansa, ja Jokipojat, joka taistelee kolmen parhaan joukossa. Jokipoikien vierastilastot ovat murskaavan ylivoimaisia, mutta jos missä niin Tikkurilassa ollaan valmiita. Kotijoukkueen on saatava avaimet voittoon, mikä tarkoittaa sitä, että joukkueen on pystyttävä pitämään vauhtia ja kovaa fyysistä peliä yllä koko 60 minuuttia. Niukkamaalinen ottelu tullee päättymään lohipaitojen voittoon.

Seuraa Heitä

Christian Heljanko #30 | Tappara

Maalivahti

HIFK-lainavahti on osoittanut 18-vuoden iästään huolimatta olevansa varsin valmis maalivahti.

Joel Olkkonen #62 | Kärpät

Puolustaja

Läpimurtoa tekevä puolustaja on äitynyt kunnon maalivireeseen, sillä SaPKo-vierasottelu oli kolmas ottelu putkeen, jossa Olkkonen osui. Puolustaja iski ensimmäisen Mestis-maalinsa nimen omaan Kiekko-Vantaata vastaan pari viikkoa sitten. Siitä alkoi tehojakso.

» Lähetä palautetta toimitukselle