Piristyneelle KeuPalle vieraita pohjoisesta

MESTIS / Ennakko
Karjalainen on ollut erinomaisessa vireessä viime aikoina.
Sarjan häntäpään taistossa yhteen lyövät KeuPa ja RoKi. Joukkueiden lähtökohdat otteluun ovat hyvin erilaiset: aiemmat kohtaamiset nimiinsä vienyt RoKi on pitkässä tappioputkessa, kun taas KeuPa on saanut käännettyä tuloksensa voitollisiksi.

KeuPa nousi keskiviikkona pois karsijan paikalta, kun se kaatoi kotikaukalossaan kovan taistelun jälkeen Hermeksen numeroin 2-1. Maalin teon kanssa tuskaillut keuruulaisjoukkue sai arvokkaat onnistumiset päätöserässä ja maalivahti Antti Karjalainen oli maalillaan muurina pysäyttäen 34 laukausta.

Keuruulaisryhmän otteet ovat muutenkin olleet viime aikoina nousujohteisia, sillä joukkue on voittanut edellisistä viidestä ottelustaan kolme. Näissä peleissä isoa vastuuta on kantanut muun muassa Juuso Mörsky, joka iski Hokin verkkoon kaksi tärkeää osumaa ja viimeisteli voittomaalin Hermes-ottelussa.

− Paljon on viime aikoina tapahtunut. Voitto maistui erityisen hyvältä juuri nyt. Vaikeaa se maalinteko oli tässäkin pelissä, mutta onnistuimme kaivamaan ne tarvittavat maalit sieltä työllä ja maltilla. Palasimme voittoseinälle tällä mahdollisuuksien viikolla, iloitsi keuruulaisjoukkueen apuvalmentaja Mikko Heiskanen Hermes-ottelun jälkeen.

Hermes-kamppailussa keuruulaisryhmän otteissa oli kuitenkin varsinkin toisessa erässä havaittavissa hieman turhautuneisuutta, kun onnistumisia ei tullut. RoKia vastaan joukkueen täytyy kuitenkin pystyä pelaamaan yhtä maltillisesti ja jaksaa vain yrittää, kuten Hermestä vastaan.

Joukkueen pelaamisessa oli havaittavissa myös aavistuksen sekavia vaiheita, eikä joukkueen avauspelaaminenkaan sujunut koko aikaa. Perjantain kamppailuun KeuPa saa penkin taakseen toimintakiellosta vapautuneen Ville Niemisen, joten nähtäväksi jää vaikuttaako päävalmentajan palaaminen ruotuun joukkueen otteisiin.

Fominin johdolla putkea katkomaan

Sarjan viimeiselle tilalle tipahtanut RoKi saapuu Keuruulle viiden ottelun tappioputkessa. Erityisesti viime viikonlopun rumat tappiot Jukureille ja Jokipojille olivat varmasti kova kolaus itseluottamukselle, mutta joukkueella on ollut viikko aikaa käsitellä tilanne ja kääntää se energiaksi.

Jukureita vastaan lappilaisjoukkue oli jo lähellä yllätystä, kun se johti ottelua päätöserässä jo 4-2. Jukureiden tekemä 4-3-kavennus kuitenkin käänsi pelin täysin päälaelleen ja Jukurit meni menojaan viimeisellä kymmenminuuttisella.

Jokipoikia vastaan Jukurit-tappio ehkä hieman näkyi joukkueen otteissa, sillä rovaniemeläisryhmän esitys oli todella hengetön, eikä se kyennyt haastamaan joensuulaisisäntää lainkaan. KeuPaa vastaan joukkueen on kyettävä taistelemaan alusta alkaen ja jaksettava yrittää mahdollisessa tappioasemassakin.

− Ollaan hävitty tässä monta peliä ennen tätä, niin se varmaan näkyi pienenä itseluottamuksen puutteena. Jukureita vastaan menetettiin isot pisteet ja se näkyi tuolla henkisen puolen väsymyksenä, totesi RoKi-käskijä Petteri Hirvonen Jokipojat-ottelun jälkeen.

Rovaniemeläisittäin positiivinen asia on se, että puolustuksen virheet ovat vähentyneet alkukaudesta ja joukkueen maalivahdit, Toni Eskelinen ja Paavo Hölsä ovat tarjonneet otteillaan mahdollisuudet napata pisteitä. Vastaavasti joukkueen hyökkäyspelaaminen on liiaksi kultakypärä Henri Fominin harteilla eli lisää vastuunkantajia kaivattaisiin.

Kohtaaminen on joukkueille jo kauden kolmas. RoKi on vienyt kauden aiemmat kohtaamiset nimiinsä 5-2-numeroin, joten KeuPalla olisi nyt näytönpaikka kotiyleisönsä edessä. RoKin mahdollisuudet ovat tiiviissä puolustamisessa ja omien paikkojen tehokkaassa hyväksi käytössä, kuten edellisessä kohtaamisessa Keuruulla kävi: Timo Niemi pysäytti 45 laukausta RoKin maalilla ja joukkue iski omista paikoistaan kiekot kovalla prosentilla maaliin.

Seuraa Heitä

Juuso Mörsky #77 |

Laitahyökkääjä

Tehokkaasti viime aikoina esiintyneeltä laitahyökkääjältä tarvitaan tehoja myös RoKia vastaan.

Mikko Männistö #11 | Asplöven

Puolustaja

Tarjoaa yleisölle viihdettä molemmissa päissä. Kankea liike yhdistettynä yltiörohkeaan kiekonkäsittelyyn johtaa välillä karmeisiin virheisiin, mutta hän paikkaa kiekonmenetyksiä tekemällä tehopisteitä siniviivalta hyvällä laukauksella.

» Lähetä palautetta toimitukselle