Kahdesti lyöty sarjakärki reissaa etelään

MESTIS / Ennakko
Hokki on hävinnyt kaksi edellistä otteluaan.
Kuva © Antti Varonen
Sarjakärjessä viilettävän Hokin taival on katkeillut kahden peräkkäisen tappion myötä, ja nyt edessä on viikonloppureissu vieraspelien merkeissä. Perjantaina kajaanilaisnippua isännöi vahvavireinen TUTO.

Ailahtelevasti kauttaan tahkonnut TUTO kävi keskiviikkona hakemassa hieman itseluottamusta Jyväskylästä, kun se kaatoi JYP-Akatemian selkein 4-2-lukemin. Viihdyttävää kiekkoa tarjoillut turkulaispoppoo tuntuu taas löytäneen pelisilmänsä, mutta nähtäväksi jää, miten pitkään tasaisuus jatkuu tällä kertaa.

TUTOn kotiottelut ovat viime aikoina menneet suhteellisen heikosti, sillä joukkue on voittanut viidestä viime kotipelistään vain kaksi. Turkulaisten pelin heikko kohta on viime aikoina ollut sekava hyökkäyspeli: kun kiekko viimein saadaan vieraan päätyyn, ei sitä saada toimitettua oikeaan osoitteeseen.

− Erittäin laadukasta kiekkoa, kun molemmat laittoivat kaiken peliin. Meidän pelissä paljon mihin olla tyytyväinen, muun muassa kauden paras erä pelin päätteeksi, TUTO-luotsi Ismo Lehkonen totesi keskiviikon ottelun jälkeen.

Syksyn kuluessa TUTOn peleissä ratkaisijoiden rintama on leventynyt huomattavasti, sillä viime peleissä maaleja ovat tehtailleet muutkin kuin ykkösketjun nuoret. Esimerkiksi Jyväskylässä pelatussa pelissä Rasmus Kulmala viimeisteli kaksi häkkiä ja Jokerit-laina Saku Salminen iski turkulaisten avausmaalin.

Sarjakärki Hokin kausi on kokenut kolauksen: viimeiset kaksi peliä ovat päättyneet tappioon. Viime perjantain ottelussa KeuPaa vastaan ainoastaan toisessa erässä Hokki onnistui tarjoamaan yleisölle alkukauden dominoivaa peliään. Jukureita vastaan ote puolestaan oli täysin hukassa ja päävalmentaja Jari Laukkanen totesikin, että Jukureiden ottelun alun kaksi salamamaalia murensivat Hokin selkärangan.

Hokin alkukauden murheenkryyni ylivoima näytti jo hetken paremmalta, mutta viikonloppuna möhlittiin taas. KeuPaa vastaan loppuhetkillä Hokille aukeni kahden miehen ylivoima, mutta tulosta ei tullut. Myös Jukureita vastaan ylivoima oli varsin tehotonta.

Antti Lehtonen, Miska Humaloja ja Markus Piispanen jatkavat yhä Kärpissä. Vastavuoroisesti Antti Kalapudas jatkaa Hokissa. Puolustus sai kaivattua apua, kun Aleksi Mäkelä palasi Oulusta Kajaaniin.

Mäkelän paluu tuleekin tarpeeseen, sillä loukkaantumisten takia sivussa puolustuksesta ovat Taneli Siikaluoma ja Ville Vittaniemi. Hyökkääjistä on pois Jarkko Harjula. Viime viikon peleissä osumaa ottaneet Niklas Näppi ja Mikael Seppälä ovat toipuneet pelikuntoon, mikä onkin kajaanilaisille kultaakin arvokkaampi uutinen.

Seuraa Heitä

Rasmus Kulmala #87 |

Laitahyökkääjä

Nuori hyökkääjä mätti JYP-Akatemian verkkoon kaksi osumaa. Heiluuko Hokinkin häkki?

Ville Saukko #28 |

Puolustaja

Marraskuussa tilille kilahti yllättävänkin hyvin syöttöpinnoja, ja vastuuta oikea käsi alhaalla pelaavalle pakille on tullut myös ylivoimalla. Näkisikö jopa kauden ensimmäinen maali päivänvalon viikonloppuna?

» Lähetä palautetta toimitukselle