Jatkuuko Jukureiden pisteputki LeKin kustannuksella?

MESTIS / Ennakko
Laakkonen on löytänyt viime aikoina hyvän tehovireen.
Kuva © Antti Varonen
Kalevankankaan keskiviikkoillassa iskevät yhteen kaksi erisuuntaista joukkuetta. Kiivaasti kärkipaikkaa takaa-ajava Jukurit saa vieraakseen alavireisesti viime ajat pelanneen LeKin, jolle pisteet olisivat arvokkaat taistelussa pudotuspeliviivan tuntumassa.

Jukurit nappasi viime viikon pohjoisen kiertueeltaan täyden pistepotin, kun RoKi sekä Hokki joutuivat nöyrtymään tappioihin. RoKia vastaan tärkeimmäksi tekijäksi voitossa nousi tehokas viimeistely päätöserässä, kun taas Hokkia vastaan joukkueen suoritus oli tasaisen varmaa läpi ottelun.

Lauantainen Hokki-kamppailu oli yksi Jukureiden kauden tasapainoisimmista suorituksista. Joukkue onnistui pitämään Hokin todelliset maalipaikat vähissä ja vastaavasti itsellä oli paikkoja muutamaan lisämaaliinkin.

Mikkeliläisryhmä on ollut jo pidemmän aikaa vahvassa lennossa, sillä sen edellinen pisteetön ottelu on liki parin kuukauden takaa ja 15 ottelun pisteputken aikana joukkue on kerännyt 45 mahdollisesta pisteestä 40.

Keskiviikon kamppailuun mikkeliläisryhmä saa todennäköisesti uutta väriä kaukaloon, kun KalPasta joulutaukoon saakka lainalle tullut Saku Kinnunen tekee todennäköisesti debyyttinsä viikinkipaidassa. Nuorukainen harjoitteli joukkueen mukana jo tiistaina ja nähtäväksi jää mihin rooliin monipuolinen hyökkääjä asettuu.

RoKi- ja Hokki-peleissä jukurimiehistöstä löytyi jälleen uusia onnistujia, kun hieman vaisun alkukauden pelanneet Roope Ranta ja Niko Laakkonen onnistuivat maalinteossa. Kaksikko on muodostanut toimivan ketjun Teemu Henritiuksen kanssa ja nähdyillä otteilla jatkoa on luvassa.

Löytyykö uusia ratkaisijoita?

Vierailija LeKin suunta on ollut täysin päinvastainen kotijoukkueeseen nähden. Joukkue on vajonnut kuntopuntarissa toiseksi viimeiselle tilalle, sillä joukkue on voittanut ainoastaan yhden viimeisistä viidestä pelistään.

Pirkanmaalaisten tehomiehinä ovat heiluneet keskushyökkääjä Henri Tuomisen ja Miikka Männikön johtama ketju, jossa toisessa laidassa ovat käyneet viime peleissä vuorollaan kokeilemassa Sami Holappa, Jonatan Tanus ja Jesse Niinimäki.

Isoa vastuuta marraskuussa tehoista kantoi myös puolustajapari Jimi Santala-Pasi Puistola, joka takoi kuukauden aikana yhteensä 17 tehopistettä.

Lempääläläisryhmä kaipaisikin tehoja myös muiltakin ketjuilta, jotta alavireiset esitykset saataisiin käännettyä jälleen voitollisiksi.

− Kärkiketjumme pystyi tänään tekemään hyvin tehoja. Kolme muuta ketjua sitten hakkasivatkin päätä seinään koko ottelun ajan, totesi LeKi-käskijä Juha Juujärvi SaPKo-ottelun jälkeen.

SaPKo-pelissä joukkueen kokoonpano kaventui yhdellä pelaajalla, kun Teemu Lepaus taklasi puolustaja Jere Rouhiaista päähän ja hän jätti pelin kesken. LeKin runkopelaajiin kuuluva peluri on tuntuva menetys lempääläläispuolustukseen, mikäli hän ei pysty pelaamaan.

Seuraa Heitä

Saku Kinnunen #16 | IPK

Puolustaja

Liigassa nuoren hyökkääjän vastuu jäi pieneksi, mutta Mikkelissä on tarjolla isompaa roolia. Pystyykö näytönhaluja uhkuva hyökkääjä vastaamaan huutoon?

Jimi Santala #88 | Espoo United

Puolustaja

Jukureissakin urallaan pelannut puolustaja on pelannut viime aikoina tehokkaasti. Onnistumisia tarvitaan myös Jukureita vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle