TUTO-legendan uusi alku turkulaisten aseena

MESTIS / Ennakko
Aki Keinänen on päässyt uuden tilanteen eteen.
Kuva © Antti Varonen
Jyväskylässä nähdään keskiviikkona kahden kehnosti pelanneen joukkueen kohtaaminen, kun TUTO saapuu JYP-Akatemian vieraaksi. Toinen tuskailee hyökkäystehojen kanssa, kun taas toinen ei saa puolustuspalettiaan kuntoon.

JYP-Akatemian marraskuu oli kaksijakoinen. Neljä pelattua ottelua lihottivat pistepussia seitsemällä pisteellä, mutta peliesitykset eivät pääosin jyväskyläläisiä mairitelleet. Viimeisimmässä ottelussa Peliitat haki Jyväskylästä täyden pistepotin jättäen Akatemian vaille mahdollisuuksia.

Akatemian suurimpana ongelmana on ollut hyökkäyspelaaminen. Maalipaikkojen luominen on alkanut muistuttaa entistä enemmän emoseura JYPiä, sillä vahva päätypelaaminen on Akatemian elinehto. Waltteri Lehtosen harteilla on vielä hieman liian suuri kuorma kiekollisesta juonikkuudesta, kun lukuisat juniorit vasta totuttelevat Mestikseen.

Akatemialle olisikin elintärkeää saada onnistumisia, jotka toisivat pelaamiseen rentoutta. Yksi asia, johon kaivataan panostusta on kiekollinen huolellisuus, jonka kautta Akatemia pääsisi nopeampiin vastaiskuihin.

Puolustuspaketti sentään on kohtalaisessa kunnossa, mutta sille sattuu hetkittäisiä nukahduksia. Hetkittäin liialliseen vetäytymiseen sortuminen antaa vastustajille runsaasti tilaa, mikä kostautui Peliittoja vastaan.

Jatkuuko keppitappelu?

TUTOlle marraskuu oli sysimusta, sillä kuukausi toi mukanaan vain yhden voiton. Kuun viimeinen ottelu viime lauantaina oli tuloksellisesti tiukka, mutta lukemat olisivat voineet olla myös synkemmät. Lopulta SaPKo haki täydet pisteet Turusta lukemin 3−4.

TUTOn suurin ongelma liittyy puolustuspelaamiseen, joka on kerännyt haukkuja. Jopa keppitappeluksi nimetylle puolustuspelaamiselle tyypillistä ovat olleet kiekonmenetykset, joista vastustaja on iskenyt kovalla prosentilla.

Jos turkulaiset mielivät nappaamaan voiton, johtomaalin saaminen olisi tärkeää. Tappioasemassa Ismo Lehkosen rivistön on vallannut hermostuneisuus, jolloin ottelun tasoitus on jäänyt haaveeksi.

Valonpilkahduksen on tuonut Aki Keinänen, joka on siirtynyt hyökkääjän paikalta puolustajaksi. Muutos on toiminut loistavasti, sillä konkari on alkanut tehdä loistavaa tulosta TUTOn takalinjoilla.

− Keinänen on todella hyvä puolustajana. Hän hakee päätykiekot taitavasti sekä antaa ottelussa lukuisia murtavia syöttöjä. Esimerkiksi useat "oikeat puolustajat" eivät saa sellaisia aikaiseksi sitten ikinä, pohdiskeli Lehkonen siirtoaan viime viikolla.

Seuraa Heitä

Joose Antonen #48 | Kärpät

Laitahyökkääjä

Todennäköisesti Akatemian puolella jatkava Antonen vaikeroi kokonaisvaltaisen pelaamisensa kanssa. Valmennus tekikin oman reagointinsa, ja korvasi miehen ylivoimavastuun alivoimavastuulla.

Severi Sillanpää #67 |

Keskushyökkääjä

Lainalle Turkuun saapunut Sillanpää ehti viilettää Jyväskylässäkin. Syksyllä loukkaantumisia JYPin puolella paikkaillut Sillanpää iski ensimmäisen maalinsa TUTOn riveissä lauantaina.

» Lähetä palautetta toimitukselle