JYP-Akatemia mielii voittojen tielle Peliittojen kustannuksella

MESTIS / Ennakko
Maaleja. Niitä JYP-Akatemia lähtee hakemaan.
Jyväskylän perjantai-illassa JYP-Akatemia isännöi heinolalaisvierastaan Peliittoja. Sarjataulukossa korkeammalla majaileva Peliitat saattaa lähteä otteluun pienenä ennakkosuosikkina, mutta kahden peräkkäisen tappion jälkeen takaisin voittojen tielle hamuava Akatemia ei vastustajaa helposti maalilleen päästä.

Joukkueiden viimeisin kohtaaminen on lokakuun loppupuolelta, jolloin Peliitat voitti Akatemian niukoin 3-2-numeroin. Viime ottelunsa tappioon päättäneellä Akatemialla onkin nyt mahdollisuus ottaa revanssi Peliitoista ja samalla päättää ikävästi alkanut tappiokierre.

Keskiviikon vierasottelussa Hokkia vastaan Akatemia puolusti tiiviisti, mutta hyökkäyksiin lähtö ontui pahemman kerran, mistä kertoo toki myös syntyneiden maalien vähyys. Perjantai-illan peliin jyväskyläläisten on saatava hyökkäyksensä kuntoon eikä vain ruiskia kiekkoa päämäärättömästi vastustajan päätyyn.

Hokin kolmesta maalista kaksi iskettiin keskiviikkona Akatemian verkkoon ylivoimalla, joten myös alivoimapelaamiseen jyväskyläläispoppoon on syytä kiinnittää huomiota. Vaikka puolustus pelaa täysilukuisena, on sen syytä pysyä kasassa myös kovemman paineen alla.

Ailahtelevaisen heinolalaisjoukon ryhdistäydyttävä

Suhteellisen tasaisesti viime aikoina voittoja ja häviöitä poiminut Peliitat päätti viime pelinsä Akatemian tavoin tappioon. Peliitat oli keskiviikon pelissä hivenen vaisu, eikä ennen kolmatta erää heinolalaispoppoolta nähty kovin erikoisia hyökkäyksiä. 

Peliittojen vaisussa pelissä valopilkkuna oli kuitenkin Miika Roineen, Miska Siikosen ja Kimi Koiviston kolmosketju, ja pelurit nappasivat jokainen keskiviikkona yhden pisteen. Voitonnälkäisen Akatemian kaatoon valmennuksen on tosin heräteltävä myös muitakin ketjuja. Tasapaino pelaamiseen on syytä löytyä.

Heinolalaisjoukkueen pelin ailahtelevaisuus saattaa osittain johtua suhteellisen vilkkaasta pelaajaliikenteestä: joukkueen ketjut elävät miltei joka pelissä ja lainamiehet ovatkin kantaneet Peliitoissa todella suurta vastuuta.

Joona Hiltunen loukkasi keskiviikon pelissä itseään, joten hänen pelaamisensa perjantaina voi olla epävarmaa. Viime pelissä kesken ottelun kentältä katosivat myös Juha-Pekka Pietilä ja Eetu Sopanen, ja myös heidän pelikuntonsa perjantaina on arvoitus.

Seuraa Heitä

Christian Silfver #3 |

Puolustaja

Uurasti Peliittojen puolustuksessa Hermestä vastaan lähemmäs 33 minuuttia ja sai syötöt joukkueen molempiin osumiin. Tehoja ja vastuunkantoa tarvitaan myös jatkossa.

Samuel Salonen #91 | 1

Laitahyökkääjä

Kantoi vastuuta ja iski illan ainoan Akatemia-maalin keskiviikon ottelussa. Jyväskyläläisten kannalta olisi toivottavaa, että maalivire on jäänyt päälle.

» Lähetä palautetta toimitukselle