Sarjataulukon ääripäät napit vastakkain Keuruulla

MESTIS / Ennakko
Ville Niemisen suojatit ovat kovan haasteen edessä.
Kuva © Joona-Pekka Hirvonen
Perjantain ratoksi Mestiksen jumbo KeuPa HT saa vieraita pohjoisesta, kun sarjaa peräti 14 pisteen erolla johtava Hokki saapuu kiekkoilemaan Keski-Suomeen. Myös joukkueiden viimeaikaiset esitykset ovat eronneet toisistaan tyystin.

Viime kaudella kaikkien yllätykseksi pudotuspeleihin yltäneen KeuPan syyskausi on sujunut mollivoittoisissa merkeissä, sillä keuruulaisjoukkue löytyy Mestiksen jumbopaikalta. Ville Niemisen luotsaama nippu on myös sarjan toiseksi heikoin kotijoukkue.

Marraskuun viidestä ottelustaan ainoastaan yhden voiton napanneen KeuPan edellinen ottelu Joensuussa päättyi niukkaan 1-0-tappioon Jokipojille. Joukkueen otteista paistoi läpi pieni turhautuminen, vaikka paremmalla viimeistelyllä voitto olisikin ollut kairattavissa.

− Jääkiekon vähimmäisvaatimus on taistella voitosta. Me teimme sitä tänään hyvällä ilmeellä ja tosissaan. Mutta jääkiekko on samalla maalintekopeli kautta maalinestopeli. Maalipaikoissa pitää onnistua, analysoi joukkueen päävalmentaja Nieminen Suur-Keuruu-lehdessä Jokipojat-ottelun jälkeen.

Sarjasijoitukseen nähden keuruulaisryhmä on päästänyt melko vähän maaleja omiin, ja myös keskiviikon ottelussa joukkue onnistui puolustamaan ja tukkimaan keskialueen mallikkaasti.

Sarjan kärjessä paahtava Hokki lähtee otteluun tyystin erilaisista lähtökohdista, sillä joukkue on voittanut peräti seitsemän edellistä otteluaan varsinaisella peliajalla. Koko kaudella Hokki on jäänyt pisteittä vain kerran, ja jatkoaikatappiot mukaan laskettuna kajaanilaiset ovat hävinneet vain kolmesti.

Linnapaitojen kokoonpano on elänyt viime aikoina, kun vuorotellen Markus Piispanen, Aleksi Mäkelä ja viimeisimpänä täksi viikoksi Antti Lehtonen ja Miska Humaloja ovat siirtyneet paikkaamaan yhteistyöseura Kärppien loukkaantumisia. Poissaolot eivät ole kuitenkaan näkyneet juurikaan esityksissä.

Perjantain ottelusta on lupa odottaa suhteellisen vähämaalista, sillä myös Hokin puolustuspeli on ollut timanttista. Joukkue onkin päästänyt koko sarjassa vähiten maaleja samalla, kun alkuakaudesta yskähdellyt ylivoimapeli on näyttänyt heräämisen merkkejä.

Keskiviikon ottelussa joukkue myllytti peliä JYP-Akatemiaa vastaan mielin määrin, mutta sai aikaiseksi vain kolme maalia vastustajan uhrautuvaisen puolustuspelin ansiosta. Hyvin samankaltainen oli myös Hokin ja KeuPan tämän kauden ainoa aikaisempi kohtaaminen, jonka Hokki voitti hallinnasta huolimatta vain niukasti.

Seuraa Heitä

Ville Hyvärinen #5 |

Puolustaja

Alkukaudesta myös Lukon Liiga-kokoonpanossa esiintynyt jämäkkä KeuPa-puolustaja toimi viime kaudella Hokin kapteenina. Tänään vastaan asettuu ensimmäistä kertaa entinen seura.

Antti Kalapudas #51 | SaiPa

Keskushyökkääjä

Kärpistä viikon mittaisella lainasopimuksella Hokkiin palannut keskushyökkääjä väläytteli keskiviikkona pariin otteeseen. Erityisesti aloitusympyrässä kullanarvoinen pelaaja, mutta aukeaako ketsuppipullo toden teolla myös pisteiden osalta?

» Lähetä palautetta toimitukselle