Lehkosen suojatit saapuvat LeKin vieraaksi

MESTIS / Ennakko
Päävalmentaja Juujärven neuvot ovat kalliit, kun LeKi yrittää palata voittokantaan TUTOn isäntinä.
Kuva © Miikka Jääskeläinen - http://mjfoto.fi
Mestiksen revanssiviikonloppu on ohi ja lisäpisteitä on laitettu jakoon. Keskiviikkona palataan normaaliin päiväjärjestykseen, kun viime kevään puolivälieräpari LeKi ja TUTO iskevät yhteen Lempäälässä.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti. Näistä molemmista Turun Kupittaalla pelatuista otteluista voittajana on poistunut kotijoukkue TUTO.

LeKin päävalmentaja Juha Juujärvi antaakin tunnustusta turkulaisille ja odottaa Lempäälän keskiviikko-iltaan vauhdikasta ottelua.

− TUTO pelaa todella aktiivista sekä hyökkäysvoittoista peliä. Helppoa iltaa ei varmastikaan ole meille luvassa.

Sarjataulukon kannalta keskiviikon kamppailu on suuressa roolissa. Voitolla LeKi nousee tasapisteisiin sarjassa seitsemäntenä olevan TUTOn kanssa. Tappiolla TUTO taas venyttää joukkueiden piste-eron jo kuuteen pisteeseen.

Kyseessä on siis legendaarinen kuuden pisteen ottelu.

Molemmilla on takana mollivoittoinen revanssiviikonloppu

Edellisviikonlopun back-to-back-otteluissa LeKi kohtasi Peliitat ja TUTO taisteli pisteistä K-Vantaan kanssa.

LeKi onnistui nappaamaan perjantain vierasottelusta 3-2-voiton voittolaukauskilpailun jälkeen, mutta lauantain kotiottelussa Peliitat sen sijaan ryösti kaikki kolme pistettä mukaansa Heinolaan − niin ikään 3-2-lukemin.

Heinolalaiset saivat otteluista myös yhden lisäpisteen revanssiviikonlopun sääntöjen mukaisesti.

- Kyllähän tämä ihan hyvä markkinatempaus oli. Kaikkien pelien tulisi kuitenkin olla samanarvoisia, hieman keinotekoiselta tämä systeemi haiskahtaa, manasi Juujärvi revanssiviikonlopun merkitystä.

TUTO sen sijaan joutui taipumaan molemmissa otteluissa K-Vantaalle, tosin vasta varsinaisten peliaikojen jälkeen.

Perjantaisessa ottelussa Nico Friman ratkaisi K-Vantaalle pisteet jatkoajalla ja sama mies oli asialla lauantaina Turussa. Tällä kertaa Friman upotti ratkaisevan osuman voittolaukauskilpailussa ohi TUTO-vahti Petteri Similän.

Muutoksia molempien joukkueiden kokoonpanoissa

Kotijoukkue LeKin kokoonpanosta puuttuvat viikonlopun otteluissa esiintyneet Manu Honkanen, Miika Heikkilä sekä Jesse Niinimäki. Näiden poissaolojen takia LeKin hyökkäyskalustossa nähtäneen miesvajausta keskiviikon kamppailussa.

Molemmissa revanssiviikonlopun otteluissa kotijoukkueen maalinsuulla esiintynyt Dominik Hrachovina on Tapparan mukana, joten LeKin tolppien välissä nähdään keskiviikkona kolmessa ottelussa LeKin maalinsuulla tällä kaudella esiintynyt Nico Viksten.

Myös vierasjoukkue TUTOn kokoonpano kokee muutoksia viikonlopun otteluista. Blues kutsui tiistaina TUTOssa yhdeksän ottelua tehoin 2+1 pelanneen Timi Lahtisen takaisin liigajoukkueen vahvuuteen.

Joukkue sai tiistaina kuitenkin myös mieluisia uutisia pelaajarintamalta, kun alkukaudella JYPissä lainalla ollut Severi Sillanpää liittyy joukkueeseen. Sillanpää on keskiviikkona mukana TUTOn kokoonpanossa.

Seuraa Heitä

Jimi Santala #88 | Espoo United

Puolustaja

Lauantaisessa Peliitat-ottelussa joukkueensa kultaista kypärää kantanut puolustaja on nostanut tasoaan ottelu ottelulta. Viime aikoina joukkueen kapteeni on saanut onnistumisia myös hyökkäyspäässä.

Severi Sillanpää #67 |

Keskushyökkääjä

Porissa kiekko-oppinsa saanut Sillanpää hakee uralleen uutta nostetta tällä kertaa TUTOn riveissä. Alustavasti Sillanpään sopimus on solmittu tammikuun loppuun asti. Isoa roolia on tarjolla ja tehoja kaivataan.

» Lähetä palautetta toimitukselle