Kokkolassa jaossa keskikastin isoja pisteitä

MESTIS / Ennakko
Ahdistaako Mikko Virtanen ja muu heinolalaismiehistö Hermeksen nurkkaan?
Kuva © Emil Hansson
Kokkolan illassa on keskiviikkona jaossa isoja pisteitä, kun Mestiksen sarjataulukossa yhdeksäntenä oleva Hermes ja kuudetta paikkaa miehittävä Peliitat iskevät yhteen toisen kerran tällä kaudella. Ensimmäisen taiston sarjanousija vei lokakuun alussa kotonaan pitkäksi venyneen voittolaukauskilpailun jälkeen 3-2-numeroin.

Joukkueet mittelevät siis jo melko suuresta potista, kun oikein mallikkaan syksyn pelannut isäntäjoukkue tavoittelee paikkaa jälleen sarjataulukon kahdeksan parhaan joukossa. Vieraiden näkökulmasta puolestaan puolivälierien kotietupaikka on aivan hyppysissä, kun se häämöttää vain kolmen pisteen päässä.

Kauden ensimmäinen keksinäinen kohtaaminen päättyi nousijajoukkueen juhliin uskomattoman trillerin jälkeen, sillä mittelö ratkesi voittolaukauskilpailussa vasta seitsemännessä parissa. Tuossa ottelussa Hermes oli ainakin hyökkäyspeliä tuijottamalla niskan päällä, kun heinolalaisten maalilla torjuneella Antti Rautiolalla riitti töitä peräti 41 torjunnan verran.

Katkaiseeko Hermes raskaan putken?

Mestiksen viidenneksi paras kotijoukkue Hermes pelasi revanssiviikonloppuna toista paluumuuttajaa, Jokipoikia vastaan. Perjantaina joukkue hävisi kotonaan 3-4, mutta lauantaina se maksoi potut pottuina kellistämällä joensuulaiset 2-3. Viiden ottelun tappioputki katkesi taktisesti varsin kypsällä esityksellä, sillä esimerkiksi keskialueen Hermes piti tukossa oikeastaan koko pelin ajan.

Kokkolalaisten selkeä ase ainakin viime viikonloppuna oli maalipaikkojen tehokas käyttäminen. Toisaalta päävalmentaja Antti Karhulan miehistö on useammassakin pelissä esittänyt todella aktiivista hyökkäämistä, kuten illalla kohtaavien joukkueiden kauden ensimmäisessä keskinäisessä mittelössä lokakuussa.

Yksilötasolla Sportista jälleen Kokkolaan suunnanneen Ville Rajalan sekä pelikiellosta vapautuneen Ossi Ikosen panokset nousivat viikonloppuna tapetille. Liigan puolella vielä isompien miesten seassa ennakkoluulottomasti vääntänyt laitahyökkääjä Rajala toi joukkueen hyökkäämiseen ryminää ja juonikkuutta.

Hermeksellä on keskiviikkona kotiyleisölle paljon todistettavaa: Se on nimittäin taipunut kolmessa edellisessä kotipelissään tappioon maalierolla 5-11.

Myös Peliitat rankoo kunnon paikoistaan

Vierastaulukossa viidettä sijaa miehittävä Peliitat napsi viime viikonloppuna pisteitä kummastakin ottelusta. Kotonaan se taipui LeKille voittolaukauskilpailussa, mutta lauantaina joukkue haki vastavierailulta Lempäälästä suoran voiton 3-2-luvuin.

Jos Hermeksen vahvuus viikonvaihteessa oli maalipaikkojen käyttäminen tehokkaasti hyödyksi, niin samaa voidaa sanoa myös Lauri Merikiven miehistöstä oikeastaan koko syksyn osalta. Heinolalaisten toinen hyvyys on ylivoimapelaaminen, jonka kanssa LeKi oli loppuviikosta alati hätää kärsimässä. Etenkin kolmikko Taavi Vartiainen-Roope Elimäki-Joonas Alanne aiheutti lempääläläisille useampaankin kertaan harmaita hiuksia.

Pohjanmaalle  saapuvan vierailijan kokoonpano elää hyvin todennäköisesti, ja sitä muokattaneen suurellakin kädellä Pelicans-apujen suhteen. Myös Liigaa keskiviikkona pelaavan lahtelaisjoukkueen rosteri muuttunee Peliittojen tavoin, eli yhteistyö jatkuu ilmeisen rehevänä keskiviikkonakin. Sivussa Peliitoilta ovat varmuudella Ville-Veikko EerolaIlari Metsola ja Arttu Heikkinen.

Käyttäjän mmiettinen kuva

Arvio ottelusta: Miska Miettinen

Kokkolassa kohtaa kaksi todellisista maalipaikoistaan tehokkaasti iskevää miehistöä. Joukkueiden kauden toisesta keskinäisestä mittelöstä tulee hyvin todennäköisesti tasainen vääntö, eikä kumpaakaan voi laittaa selvään voittajasuosikin asemaan.

Myös tilastot puoltavat tasaista mittelöä, sillä esimerkiksi isäntien maaliero ennen iltaa on 52-64 Peliittojen vastaavan näyttäessä numeroita 55-63.

Pisteiden kannalta ratkaisevaa lienee on jo aiemmin mainittu maalipaikkojen käyttäminen sekä mahdollisesti myös ylivoimatehokkuus. Kummatkin puolustavat keskialueen varsin tiiviisti, joten Kokkolassa tuskin nähdään avoimien ovien päivää.

Seuraa Heitä

Aleksi Rekonen #18 |

Laitahyökkääjä

Syksyn kiekkokiertolainen on jälleen pukenut Hermes-paidan päälleen. Liigan puolella Sportin lisäksi myös Kärpissä hyökännyt sentteri oli ainakin viime viikonloppuna kokkolalaisjoukkueen vaarallisimpia hyökkääjiä. Saako Peliitat pidettyä nokkelan Rekosen kurissa?

Tuukka Rajamäki #24 |

Keskushyökkääjä

Elämänsä kautta pelaava sentteri alkaa vastaamaan häneen kohdistuviin odotuksiin. Rajamäen yhden kauden maaliennätys Mestiksessä on seitsemän osumaa, ja tällä kaudella reppu on heilunut jo viidesti. Meneekö maaliennätys Kokkolassa romukoppaan?

» Lähetä palautetta toimitukselle