Kiihkeä paikalliskamppailu Keuruulla − asetelmien hakua luvassa?

MESTIS / Ennakko
JYP-Akatemia on pisteiden valossa ollut niskan päällä.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
KeuPa HT saa perjantaiseen paikalliskamppailuun vieraakseen JYP-Akatemian. Akatemia lähtee otteluun paremmista lähtökohdista kuin pitkään aikaan. KeuPa puolestaan haluaa karistella pikkuveljen asemaa harteiltaan.

KeuPa HT lähtee otteluun kaksi edellistä otteluaan hävinneenä. Viime viikolla keuruulaiset hävisivät tiukat kamppailut LeKille ja Peliitoille. Jumbosijaa välttelevän KeuPan onneksi Peliitat-ottelusta irtosi edes yksi piste. Ville Nieminen ei suostunut painamaan päätään pensaaseen hävityn ottelun jälkimainingeissa.

− Olen erittäin tyytyväinen meidän joukkueen taisteluasenteeseen.

Suurin syy keuruulaisten viime aikojen pistemenetyksille on ollut tökkivä hyökkäyspelaaminen. Erityisesti keskialueen ylittäminen on tuottanut suunnattomia vaikeuksia sotkien joukkueen hyökkäyspelaamista. Sama vaiva on ollut havaittavissa kauden ensimmäisistä otteluista alkaen.

Valonpilkahduksia tälläkin osa-alueella on tietysti nähty. Erityisesti vastustajan puolustusvalmiuden rakoillessa KeuPan hyvin liikkuvat hyökkääjät voivat koitua vastustajan kohtaloksi. Varsinkin joukkueen kultakypärä Juuso Mörsky on aina paikoille päästessään erittäin vaarallinen.

Joukkueen onneksi maalivahtipelaaminen on toiminut viime aikoina hyvin. Sekä Antti Karjalainen että Petri Pitkänen ovat vuoroillaan nappaileet kiekkoja kiitettävään tahtiin. Karjalainen olikin keuruulaisten suurin onnistuja yhden pisteen tuoneessa ottelussa Peliittoja vastaan.

Kun on vauhtiin päästy, niin antaa mennä vaan

JYP-Akatemia nappasi viime lauantaina erittäin helpottavan voiton Hermeksestä. Tuo ottelu katkaisi Akatemian peräti yhdeksän ottelun mittaisen tappioputken, joten voiton voi kuvitella vapauttaneen jyväskyläläisten pelaamista huomattavasti.

Yksi suuri asia Hermes-ottelussa oli tapa, jolla voitto tuli. Erityisesti maalinteon kanssa tuskaillut hurrikaanipoppoo mätti peräti kuusi maalia kokkolalaisten verkkoon. Hyökkäysten rakenne oli paremmalla mallilla kuin pitkään aikaan.

Yksi suuri tekijä tähän oli Waltteri Lehtosen paluu Akatemian kokoonpanoon. Kiekollisesti erittäin taitava Lehtonen toi tukuttain juonikkuutta jyväskyläläisten hyökkäyspelaamiseen. Lehtosen saldoksi kertyi vain 0+1, mutta aineksia oli huomattavasti parempaankin pistetehtailuun.

Ihailtavaa oli myös joukkueen henkinen kantti. Vaikka Hermes kipusi päätöserässä vielä melko helpostikin tasalukemiin, joukkueen puseroon ei hiipinyt pelko jälleen yhdestä tappiosta.

Valtava merkitys myös konkreettisesti

Tänä viikonloppuna Mestiksessä vietetään niin sanottua revanssiviikonloppua. Voittamalla molemmat ottelut joukkue saa kaksi lisäpistettä. Jos voitot menevät tasan, enemmän pisteitä kerännyt joukkue saa yhden pisteen. Jos myös pisteet jaetaan tasan, paremman maalieron kerännyt joukkue saa yhden pisteen.

Tällaiset viikonloput tuovat pudotuspelien henkeä keskelle kautta. Kun ensimmäisen ottelun päättymisestä on vain 20 tuntia, kiekko putoaa jo jäähän Jyväskylässä. Näiden kahden joukkueen kohtaamiset ovat paikalliskamppailun henkeen kuuluen varsin tunteikkaita, eikä asetelmien haku perjantai-illan päätteeksi olisi yllätys.

Tämä on joukkueiden kuluvan kauden kolmas paikalliskamppailu, mutta ensimmäinen Keuruulla. Kahdesta ensimmäisestä ottelusta pisteet ovat Akatemialle 4−2, kun avauskierroksella jyväskyläläiset teurastivat KeuPan. Pari viikkoa sitten Akatemia kipusi tehokkaan viimeisen minuutin ansiosta jatkoajalle, mutta KeuPa oli voittolaukauskilpailussa vahvempi.

Seuraa Heitä

Riku Pitkänen #27 |

Laitahyökkääjä

Riku Pitkänen hankittiin Jukureista tuloksentekijäksi. Toistaiseksi tahti on ollut vielä hieman vaisua, kun 17 ottelua ovat tuottaneet vain kahdeksan tehopistettä. Huomionarvoista on myös teholukema, joka on vajonnut todella murheelliseksi: -10.

Aleksi Honka #6 | JYP-Akatemia

Puolustaja

Kiekollisesti erittäin rohkea Honka sekä ihastuttaa että vihastuttaa. Honka on erittäin innokas hyökkäyssuuntaan, mutta välillä puolustuspäässä sattuu todella erikoisia virheitä. Otteet hakevat vielä tasaisuutta.

» Lähetä palautetta toimitukselle