Joko aika on kypsä Akatemialle?

MESTIS / Ennakko
Jukka Ahvenjärven suojateilla ei ole ollut aihetta riemuun.
Kuva © Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/
JYP-Akatemia saa perjantai-illan trilleriin vieraakseen Kokkolan Hermeksen. Isännät lähtevät otteluun peräti yhdeksän ottelun tappioputkessa.

JYP-Akatemian alkukausi on ollut todella suuri pettymys. Edellistä voittoa saa heka puolentoista kuukauden takaa, kun RoKi kaatui Hippoksella. Tuon jälkeen hurrikaaniryhmä on poistunut kaukalosta yhdeksän kertaa hävinneenä joukkueena.

Joukkueen suurin ongelma on ollut maalinteko, mistä kertoo jo yhdeksään edelliseen otteluun tehdyt 11 maalia. Akatemian riveistä puuttuu lähes kaksi ketjullista hyökkääjiä, joiden oli alustavasti tarkoitus pelata Akatemian puolella. Loukkaantumiset ovat kuitenkin sotkeneet suunnitelmia, joten nuorukaiset Henri Kannisen johdolla kiekkoilevat JYPin riveissä.

Tappioputken aikana jyväskyläläiset ovat hävinneet viisi ottelua yhden maalin erolla. Akatemialla on näissä otteluissa ollut hyvätkin mahdollisuudet voittoon, mutta Jukka Ahvenjärven suojatit opettelevat voittamaan. Kylmäpäisyys ja luotto omaan tekemiseen on hapuillut, eikä pakka ole tahtonut pysyä kasassa koko 60-minuuttista.

Akatemian voittotoiveet ovatkin pitkälti erinomaisen maalivahtipelin harteilla. Tätä tehtävää on kantanut lähinnä Dennis Saikkonen, joka on tällä hetkellä kiistaton ykkösvahti. Takana Markus Ruusu odottaa mahdollisuuksia näyttää osaamistaan, kun taas Veini Vehviläinen hakee välillä tuntumaa Mestiksen puolelta.

Löytyykö voittojen tie?

JYP-Akatemian vieraaksi saapuva Hermes on ajautunut myöskin tappioputkeen - kokkolalaisryhmä on viime peleissä saanut tunnustaa paremmakseen sekä Hokin, SaPKon että viimeisimpänä Jukurit.

Hermes on kuitenkin pystynyt esittämään vahvojakin otteita sarjan kärkipään joukkueita vastaan ja taistellut tosissaan pisteistä. Perjantain Jukurit-kamppailussakin kokkolalaisryhmä pelasi vahvan avauserän ja hallitsi peliä, mutta toisessa erässä Jukurit ratkaisi ottelun tekemällä kolme maalia.

− Tänään oltiin valmiita pelaamaan alussa ja oikeastaan koko pelin ajan. En minä tämän pelin takia päätä pensaaseen laita, eikä ole syytä jätkilläkään, totesi Hermes-käskijä Antti Karhula Jukurit-kamppailun jälkeen.

− Ollaan kolmessa viimeisessä pelissä kohdattu sarjan kärki ja nähty vähän missä se menee. Ei me hirveän kaukana siitä olla, mutta tottakai tässä töitä on vielä jäljellä.

Hermeksen maalilla Jukureita vastaan pelannut Denis Godla oli erinomaisessa vireessä ja piti joukkuetta ajoittain pystyssä hyvillä torjunnoillaan. Nähtäväksi jää jatkuuko vuorottelutahti Godlan ja Joonas Kuuselan välillä vai saako nuori slovakkivahti pelivuoron myös lauantaina.

Puolustuksesta joukkueelta puuttuu edelleen pelikieltoinen Ossi Ikonen, jonka poissaolo näkyi Jukureita erityisesti ylivoimapelaamisessa. Hermes-puolustajilla oli myös suuria vaikeuksia päästä pois ja laittaa kiekkoa liikkeelle, kun Jukurit sai paineistettua heitä.

− Tottakai ison puolustajan poissaolo vaikuttaa. Hän on pelannut isoja minuutteja, on luisteluvoimainen pelaaja. Sen myötä ylivoimakin meni vähän uuteen uskoon, mutta hyvin nuo jätkät sitä paikkasi, ketä siellä oli, Karhula kommentoi.

Hermeksellä on myös huomattavasti kotijoukkuetta vähemmän aikaa palautumiselle. Kotijoukkue on saanut levätä keskiviikosta lähtien pitkän Rovaniemen vierailun jälkeen, kun taas Hermes pelasi perjantain kotiottelun lisäksi keskiviikkona Kajaanissa. 

− Lauantain peli tulee nopeasti, alle 20 tuntia ja pelataan Jyväskylässä. Ei tässä auta jäädä murehtimaan, vaan otetaan tästä hyvät asiat matkaan ja siitä se lähtee, Karhula ennakoi.

Seuraa Heitä

Arttu Likola #31 |

Hyökkääjä

Yksi Akatemia-nipun kiekollisesti taitavimmista pelaajista on nostanut tasoaan viime kauteen verrattuna. Likola voisi olla pelaaja, joka näyttäisi esimerkkiä hyökkäyssuuntaan, mikä johtaisi koko joukkueen itseluottamuksen palautumiseen.

» Lähetä palautetta toimitukselle