Vahvavireinen Hokki saa vieraita Lempäälästä

MESTIS / Ennakko
Jatkuvatko Humalojan vahvat otteet?
Kuva © Timo Savela
Lauantain Mestis-kierroksella Kajaanissa kohtaavat Hokki ja LeKi. Hokki vahvisti sarjajohtoaan, kun se kaatoi SaPKon Talvisalossa puhtaasti 0-4. LeKi otti myöskin voiton, kun RoKi kaatui Rovaniemellä lukemin 1-3.

Molemmat joukkueet lähtevät otteluun voitto allaan. Hokki voitti SaPKon vieraissa puhtaasti 0-4 ollessaan parempi jokaisella osa-alueella. LeKi voitti myös oman ottelunsa sarjanousija RoKia vastaan Rovaniemellä lukemin 1-3, sekä lempääläiset kukistivat keskiviikkona KeuPan, joten heillä on kahden ottelun voittoputki.

Joukkueet eivät ole kohdanneet kertaakaan tällä kaudella, mutta kajaanilaiset lähtevät selkeänä ennakkosuosikkina otteluun. Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen oli seurannut LeKin peliä ja kommentoi asiaa seuran verkkosivuilla:

− Tänään kun katsoi millaisella joukkueella LeKi oli tänään liikkellä niin on kyllä todella kokenut joukkue. Nyt on hyvä testi meidän suhteellisen nuorelle joukkueelle, kun pääsevät tuommoisessa kamppailupelaamisessa sekä muutenkin pelaamaan rutinoituneita liigakiekkoilijoita vastaan.

− Se on minun mielestä hyvä tilanne meidän pelaajille, nyt on sellaisia pelaajia vastassa jotka on urallaan kovissakin liemissä keitetty. Sen osalta todella mielenkiintoinen joukkue huomenna tulossa Kajaaniin.

Hokin ykköskenttä oli kentän ehdottomasti paras kokonaisuus SaPKoa vastaan pelatussa ottelussa. Kentän keskushyökkääjä ja joukkueen kultakypärä Miska Humaloja viimeisteli kaksi maalia Savonlinnassa. Toki tärkeässä osassa oli ykköskentän toinen puolustaja Risto Mattila, joka iski ottelun avaus- ja voittomaalin.

Yksi mielenkiinnon kohde on, kumpi veskareista aloittaa. Tuukka Smura pelasi erittäin vakuuttavasti Savonlinnassa ja torjui kaikki 20 häntä kohti tullutta laukausta. Hokki on alkukaudesta vuorotellut maalivahteja, mutta todennäköisempää on kuitenkin, että Smura aloittaa kajaanilaisten maalilla.

Pystyykö LeKi jatkamaan voittoputkeaan?

LeKi on pelannut suhteellisen hyvän alkukauden ja joukkue löytyy sarjataulukosta sijalta 8. Lempääläisten erikoistilannepeli RoKia vastaan oli normaalia huomattavasti parempaa, kun joukkue onnistui viimeistelemään yhden yli- ja alivoimamaalin.

RoKia vastaan lempääläiset paransivat peli-ilmettä ja pystyivät ohjailemaan ailahtelevaa peliä paremmin ja tämä tuotti tulosta, palkkiona voitto.

Joukkueen ykköskentän keskushyökkääjä ja joukkueen kultakypärä Henri Tuominen (6+5=11) ja puolustaja Jimi Santala (2+8=10) ovat olleet LeKin parhaat pistenikkarit.

Seuraa Heitä

Tuukka Smura #30 |

Maalivahti

Pelasi nollapelin SaPKoa vastaan pelatussa ottelussa. Vakuuttavasti otti pässipaitojen vähäiset vedot kiinni.

Nico Vikstén #31 |

Maalivahti

Pelasi hyvän pelin RoKia vastaan päästäen vain yhden maalin.

» Lähetä palautetta toimitukselle