Jatkaako RoKi hyvää virettään?

MESTIS / Ennakko
Jussi Pelto-Arvo on tuonut itseänsä esiin otteluiden viimeisissä erissä.
Kuva © Timo Savela
Perjantain ottelukierroksella Rovaniemen Kiekko pelaa kotonaan Lempäälän Kisaa vastaan. Pelaajamuutokset niin uusien sopimuksien, kuin loukkaantuneiden pelaajien paluu kentälle tuo uutta maustetta joukkeiden pelaamiseen.

Molemmat joukkueet ovat aloittaneet pelaamisensa maaottelutauon jälkeen voitokkaasti. Keskiviikon ottelukierroksella joukkueet olivat toimineet isäntinä, kun Lempäälän Kisa otti 3-1-voiton KeuPa HTstä, ja vastavuoroisesti RoKi voitti JYP-Akatemian lopulta jatkoajalla Rovaniemellä lukemin 1-0.

RoKi kasvatti voittoputkeansa, sillä ennen taukoa siniset olivat saalistaneet kaksi voittoa. Taukoa edeltävänä aikana LeKi oli hävinnyt kaksi viimeisintä otteluansa.

Sarjataulukossa joukkueet ovat rinta rinnan; RoKin ollessa 20:llä pisteellä yhdeksäs, hönkii LeKi kannoilla yhden ottelun vähemmän pelanneena seuraavalla sijalla pisteen vähemmän keränneen.

Pelaajamuutoksia

Lapin joukkue teki vastikään sopimuksen Kokkolan Hermeksessä pelanneen Miikael Arkimon, ja Lahden Pelicansista siirtyneen maalivahti Toni Eskelisen kanssa. Miehet pelasivatkin keskiviikkoisessa Akatemia-ottelussa, jossa Eskelisen torjuntatyöskentely RoKin maalilla oli erittäin vakuuttavaa nollapelin saattelemana. Arkimo ei ehtinyt väläytellä, mutta pelasi kuitenkin pitkiä minuutteja jäällä, ja oli ylivoimakentällisessä mukana.

Ilonaiheita napapiiriläisillä oli myös Juhani Tammisen paluu askiin, mikä ei olisi voinut kovin paljoa paremmin mennä. Loukkaantuneena ollut Tamminen teki Akatemiaa vastaan ottelun ainoan maalin jatkoajalla, ja pelasi näkyvällä profiililla. Kolmannessa erässä ja jatkoajalla myös Jussi Pelto-Arvo luisteli ahkerasti joukkueensa eteen.

Liigaa paljon nähnyt puolustaja Otto Honkaheimo pelaa ainakin tämän viikon molemmat ottelut saukkopaidoissa. LeKillä on muutenkin pullat hyvin uunissa loukkaantuneiden pelaajien suhteen, sillä Sami Laakso ja Jonatan Tanus palasivat takaisin kokoonpanoon. Miikka Männikkö teki paluun lempääläisjoukkueeseen KeuPaa vastaan, ja hyökkääjä iskikin kolmannessa erässä LeKin kolmannen maalin. Ottelua edeltäneenä päivänä LeKi julkisti Männikön jatkavan Lempäälässä loppukauden ajan. KeuPaa vastaan kapteeni Jimi Santala oli vireessä. Hän oli osallisena joukkueensa kaikissa maaleissa tehoilla 1+2. Myös Pasi Puistola suoriutui kelvollisesti keräten kaksi syöttöpistettä.

Lähtöasetelmina edelliset voitot

LeKi oli vahva vierastaan vastaan ottelun ensimmäisen ja viimeisen erän aikana. Kisa oli vaikeuksissa keuruulaisjoukkuetta vastaan toisessa erässä, kun KeuPa painoi pitkiä hyökkäyksiä kotijoukkueen päätyyn.

RoKin meno viime pelissä oli vauhdikas, ajoittain jopa raivokas. Vaikean ja yskähtelevän ensimmäisen erän jälkeen joukkue petrasi paljon, ja loppupelin tempo oli vastustajaa väsyttävä. Kuitenkin viimeistely tuotti vaikeuksia. Karkuun olisi ollut mahdollista päästä jo aikaa sitten, mutta ottelun ensimmäinen maali odotutti itseänsä aina jatkoajalle saakka.

Lempääläisten kultakypärää kantaa 11 pisteellä Henri Tuominen. Pelaajan plusmiinus-tilasto on myös mairea, sillä Tuominen on niin ikään 11 teholla plussan puolella. Edellisessä pelissä hän kunnostautui yhdellä syöttöpisteellä. Napapiirillä kultakypärä ei ole tiuhaan vaihtanut omistajaansa. Sitä on kantanut Lähes poikkeuksetta nopea ja liukas Henri Fomin, ja laiturilla on runkosarjassa kasassa 15 pistettä.

Sarjataulukossa peräkkäin olevilta kotijoukkue RoKilta ja vierailija LeKiltä tullaan mitä todennäköisimmin näkemään tasaväkistä peliä. Molempien joukkueiden kokoonpanojen lisäykset voivat nousta pelillisesti esiin ottelun edetessä, kun kentällisiä räätälöidään ja joukkueet ovat saaneet tärkeitä pelaajia niin katsomosta kuin muista joukkueista kentälle.

Seuraa Heitä

Juhani Tamminen #88 |

Keskushyökkääjä

Tamminen johdatti RoKin voittoon JYP-Akatemiaa vastaan, ja esiintyi muutenkin edukseen kentällä. Pystyykö hän samaan myös LeKiä vastaan?

Jonatan Tanus #20 |

Laitahyökkääjä

Hyökkäyspelin taitaja Tanus tuli takaisin LeKin kokoonpanoon viime pelissä loukkaantumisen jälkeen. Tuleeko nuori hyökkääjä taituroimaan isännät nurin?

» Lähetä palautetta toimitukselle