Kärkikamppailun huuma valtaa Talvisalon

MESTIS / Ennakko
SaPKon on perjantaina päästävä lähelle Hokki-maalia. Kuva viime kaudelta.
Kuva © Antti Varonen
Mestiksen kärkipaikkaa lähes kauden alusta saakka miehittänyt Hokki saapuu Talvisaloon SaPKon vieraaksi. Pässipaitojen ase kajaanilaisia vastaan kiteytyy voitokkaan TUTO-ottelun teemaan: tasapainoon jokaisella kentän osa-alueella.

SaPKo kukisti keskiviikkona TUTOn varsin ehjän 60-minuuttisen ansiosta. Joukkue jatkoi siitä, mihin maajoukkuetauolle lähtiessään jäi: tiivis viisikkopuolustaminen ja varma maalivahtipeli eivät jättäneet TUTOlle osaa tai arpaa.

TPS:stä saapuneet lainapelaajat Teemu Lämsä, Markus Kojo ja Oskari Setänen esiintyivät keskiviikkona edukseen. Kojo selkeytti joukkueen avauspelaamista ja Lämsä sentteröi Samu Markkulaa ja Juuso Forsströmiä onnistuneesti.

SaPKolle riitti keskiviikkona vain yksi maali, mutta ylivoiman tehottomuus verotti joukkueen tuloksellista iskukykyä: yksikään ottelun viidestä ylivoimamahdollisuudesta ei tuottanut tulosta. Sitä vastoin alivoima toimi moitteettomasti.

Pässipaidat ovat pelanneet puolustussuuntaan alkukautta tasapainoisemmin, sillä kolmessa edellisessä ottelussa joukkue on päästänyt vain kolme maalia. Keskiviikkona SaPKo pakotti TUTOn laukomaan kaukaa ja eliminoi sitä kautta turkulaisten pisterohmut.

Hokin kaatamiseen vaaditaan täysi päivätyö

Hokki palasi tauolta 4-2-kotivoitolla Hermeksestä ja piti samalla eron toisena olevaan pässilaumaan seitsemässä pisteessä. Voitosta huolimatta päävalmentaja Jari Laukkanen ei ollut tyytyväinen, sillä ajanjakso ensimmäisen erän puolivälistä toiseen erätaukoon oli hänen mukaansa Hokin kauden heikointa kotipelaamista.

Laukkasen mukaan vastuuta ottelussa kantoi aivan liian harva pelaaja. Kokoonpanossa on tällä hetkellä kaikki saatavilla olevat miehet, joten kilpailua pelipaikoista ei esiinny.

Ylivoima on ollut Hokin koko alkukauden murheenkryyni: joukkue on tehnyt kolmanneksi vähiten ylivoimamaaleja. Hermes-ottelussa ylivoima pyöri hyvin ainoan ylivoimamaalin kohdalla, mutta muuten ratkaisut kävivät liian monimutkaisiksi. 

Maalivahtiosastolla Tuukka Smura on aloittanut kaksi viimeistä peliä. Mies torjui niissä varmasti pysäyttäen 48 laukauksesta 45. Alkukaudella kajaanilaisten peli on muutenkin nojannut vahvaan viisikkopuolustamiseen, mistä kertoo myös päästettyjen maalien vähäinen määrä (36).

Loukkaantuneina joukkueesta ovat Aleksi MäkeläEetu Patronen sekä Jarkko Harjula, joka ei ole Hokki-paidassa tällä kaudella vielä esiintynyt. Markus Piispanen jatkaa puolestaan Kärppien mukana.

Seuraa Heitä

Teemu Lämsä #45 |

Keskushyökkääjä

Lämsä esiintyi keskiviikkona Samu Markkulan ja Juuso Forsströmin keskellä, ja näytti päässeen rytmiin mukaan. Mies merkkautti tehotilastoonsa myös plus-merkinnän.

Michal Krištof #13 | Brno

Keskushyökkääjä

Kristof on hiljalleen alkanut sopeutua ykkösketjuun kaksikon Miska Humaloja-Niklas Näppi laidalle. Hyökkääjä pelasi keskiviikkona pirteästi ja tekaisi joukkueensa avausmaalin.

» Lähetä palautetta toimitukselle