Akatemian haasteena sarjan paras vierasjoukkue

MESTIS / Ennakko
Kuukauden takaisen JYP-Akatemia-tappion jälkeen Jokipojat on hävinnyt vain kerran.
Jo seitsemän ottelun tappioputkessa vaeltava JYP-Akatemia saa perjantaina vieraakseen sarjan parhaan vierasjoukkueen, Jokipojat. Joensuulaissakki on raapinut jokaisesta vierasottelustaan vähintään pisteen.

Jokipoikien ja JYP-Akatemian viimeisin kohtaaminen syyskuun lopussa oli kummallekin joukkueelle melkoinen käännekohta lokakuun otteille. Jokipojat on kuluvan kuukauden aikana hävinnyt vain kerran, kun taas kauden pirteästi aloittanut JYP-Akatemia on tuon kohtaamisen (4−3-voitto) jälkeen ottanut täydet sarjapisteet vain kerran yhdeksästä yrityksestään.

Nyt jyväskyläläissakilla on allaan seitsemän tappiollista ottelua putkeen. Keskiviikkona se onnistui sentään raapimaan yhden pinnan KeuPalta, joka kävi ryöstämässä kahden pinnan vierasvoiton Jyväskylästä.

− En usko, että siellä on mitään sen ihmeempää kriisiä. Mutta sehän vaikuttaa, että JYP on joutunut ottamaan liigamiehiä pois sieltä, Jokipoikien päävalmentaja Ari Aaltonen pohtii verkkolehti Mehtimäkeläisessä.

Akatemia tosiaan joutui selviämään viimeisessä ottelussa ilman useaa avainpelaajaansa, mutta loppuhetkien nousu pisteille voi olla henkisiä lukkoja avaava seikka. 

Jokipojat taas katkaisi voittoputkensa lauantaisella SaPKo-tappiolla, mutta paluu voittojen tielle kävi keskiviikkona Rovaniemellä 2−1-vierasvoitolla.

Vaikka joensuulaiset ovatkin onnistuneet napsimaan voittoja sieltä täältä, on pelissä yhä ongelmia. Jokipojat on paininut etenkin ylivoimansa kanssa, sillä joukkue on sarjan heikoin ylivoimajoukkue vaivaisella viidellä yv-osumallaan. 

JYP-Akatemia on taas yksi eniten alivoimalla päästäneistä joukkueista. Joko ärjypaitojen ylivoima alkaisi nyt rullata?

Vierasjoukkueen kokoonpanossa nähdään muutamia muutoksia, kun RoKi-pelistä sivussa olleet Jesse Paukku, Elmeri Laamanen ja Iiro Mäntylä palaavat miehistöön. Maalilla on vaihteeksi Samuel Jukuri.

Seuraa Heitä

Jaakko Jokinen #16 |

Puolustaja

Iski KeuPaa vastaan tehot 1+1. Puolustaja Jokinen on joukkueelleen suureksi avuksi myös hyökkäyspäässä.

Teemu Lahtinen #26 |

Hyökkääjä

Joensuulaisjoukkueen A-nuorissa alkukaudella loistanut Lahtinen debytoi edustusjoukkueessa keskiviikkona. Pirteä esitys poiki pelipaikan myös perjantaiksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle