SaPKo testaamaan Hermeksen kotivirettä

MESTIS / Ennakko
Teemu Huttu on ollut viime aikoina hyvässä tehovireessä.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Vahvaan liitoon viime kierroksilla äitynyt Hermes isännöi perjantai-illan väännössä SaPKoa. Joukkueiden ensimmäisen kohtaamisen nimiinsä vieneelle SaPKolle ei ole helppoa iltaa tiedossa, sillä kokkolalaisryhmä on yhdeksän ottelun mittaisessa pisteputkessa.

Kotijoukkue Hermes on ollut viime kierroksilla kovassa iskussa, sillä joukkueen voittoputki on venähtänyt jo viiden ottelun mittaiseksi. 

Edellisessä ottelussa lauantaina TUTO jäi peräti viidesti ylivoimalla onnistuneen kokkolalaisryhmän jalkoihin ja lopputulokseksi kirjattiin selkeät 8-3-lukemat. Joukkueen ykköstykkeinä ottelussa häärivät kaksi maalia mieheen iskeneet Niklas Appelgren ja Teemu Huttu sekä 1+2-tehot tehtaillut puolustaja Nico Lehto.

Ässistä lainalle tullut Joonas Huovinen on osoittautunut hyväksi vahvistukseksi joukkueelle, sillä hän on iskenyt pelaamissaan kolmessa ottelussa neljä tehopistettä. TUTO-ottelussa kesken ottelun varotoimena sivuun siirretty Ville Rajala tuo kunnossa ollessaan myös hyvän aseen kokkolalaishyökkäykseen.

Hermes on parantunut alkukaudesta ongelmia tuottanutta puolustuspelaamistaan ja se on yksi tärkeimmistä syistä nousujohteisille tuloksille. Tasaisesti pelannut maalivahtikaksikko Joonas Kuusela- Denis Godla on hoitanut oman tonttinsa hyvin ja pitänyt joukkuetta ajoittain pystyssä.

Sarjanousija on osoittautunut alkukaudesta pahaksi vastustajaksi monelle, sillä joukkue on jäänyt kauden aikana ainoastaan kahdesti täysin ilman pisteitä. Edellisen kerran Hermes jäi vaille pisteitä reilu kuukausi sitten, kun Kiekko-Vantaa vei täyden pistepotin Kokkolasta.

Nuorten johdolla eteenpäin

SaPKo onnistui palaamaan lauantaina voittojen tielle parin tappiollisen pelin jälkeen kaatamalla Jokipojat 3-4-numeroin. Ajoittain pahassa pulassa pelissä ollut savonlinnalaisryhmä taisteli sitkeästi ja lopulta onnistui päätöserässä iskemään ottelulle ratkaisun.

− Jaksoimme puolustaa sitkeästi ja saimme lopussa palkinnon. Olen tyytyväinen siihen, että saimme viikon päätteeksi hyvän puristuksen, iloitsi SaPKo-käskijä Pasi Räsänen Jokipojat-ottelun jälkeen.

Pässipaidat ovat esittäneet sitkeyttään kaukalossa kuluvalla kaudella useampaankin otteeseen, mutta pienet virheet puolustuspäässä ovat maksaneet takaiskuja ja pisteitä. Jukureitakin vastaan joukkue kiri kolmen maalin takaa-ajoasemasta maalin päähän, mutta Miika Huhtasen kiekonmenetyksestä seurannut 2-4-maali katkaisi selkärangan.

Hyökkäyspäässä isointa vastuuta kantaa edelleen joukkueen kultakypärä Janne Kumpulainen ketjuineen, mutta viime kierroksilla muun muassa savonlinnalaisten nuorisoketju Toni Henttonen-Viljami Wacklin-Julius Valtonen on esiintynyt edukseen ja saanut onnistumisia. Valtonen oli Jokipojat-ottelussa näkyvässä roolissa, sillä hän iski päätöserässä tasoitusmaalin ja sai syötön voittomaaliin.

Savonlinnalaisjoukkueen terveystilannekin on hyvä, sillä puolustaja Lasse Tiilikainen on jälleen pelikunnossa ja sairastupaa miehittää ainoastaan hyökkääjä Rasmus Hämäläinen.

Joukkueiden edellinen kohtaaminen oli hyvin värikäs, sillä Hermes meni viisi minuuttia ennen loppusummeria kahden maalin karkumatkalle, mutta SaPKo tuli vielä tasoihin ja nappasi lopulta voittomaalikisassa lisäpisteen. Tiukka ja runsasmaalinenkin kamppailu voi olla odottavissa myös perjantaina, kun hyökkäysvoimaiset joukkueet iskevät yhteen.

Seuraa Heitä

Teemu Huttu #9 |

Keskushyökkääjä

TUTOa kahdella maalilla kurittanut laitahyökkääjä kantaa joukkueen kultakypärää. SaPKoakin urallaan edustanut Huttu tuottaa takuulla päänvaivaa savonlinnalaisryhmälle.

Viljami Wacklin #11 |

Keskushyökkääjä

Taitava keskushyökkääjä johtaa SaPKon energistä nelosketjua. Jokerikasvatti on koonnut kuluvalla kaudella seitsemän tehopistettä ja lisää on tiedossa, mikäli otteet säilyvät jatkossa yhtä vahvoina.

» Lähetä palautetta toimitukselle