Kiekko-Vantaa hakee ensimmäistä voittoaan Peliitoista

MESTIS / Ennakko
19-vuotias Emil Larmi johtaa Mestiksen maalivahtipörssiä.
Kuva © Timo Savela
Kiekko-Vantaa kohtaa keskiviikkona Tikkurilan Urheilupuistossa vieraita Heinolasta, kun Peliitat saapuu paikkakunnalle. Joukkueet kohtaavat nyt toisen kerran toisensa, kun ensimmäinen ottelu meni Peliitoille 2-1.

Kiekko-Vantaan edellisessä ottelussa Lempäälässä LeKiä vastaan päättyi kotijoukkueen voitonjuhliin maalein 5-2. Peliitat koki myös tappion, kun Kajaanin Hokki otti vierasvoiton numeroin 5-3.

Viimeisistä kymmenestä ottelusta Kiekko-Vantaan saldona on viisi voittoa ja viisi tappiota. Kaudenalku on ollut vantaalaisille toiveita nostattava: Joukkue majailee kolmantena, kun runkosarjasta on pelattu noin neljännes.

Peliitat on pelannut viimeiset kymmenen peliä saldolla kolme voittoa ja seitsemän tappiota. Heinolalaisilla oli unelma-alku, joka on kuitenkin tasaantunut. Joukkue on ennen pelikierroksen alkua sijalla 8.

Kiekko-Vantaan vetäytyvä puolustus

Kiekko-Vantaan ottelu LeKiä vastaan oli kaksijakoinen. Joukkue jaksoi painella jäällä mallikkaasti vain hetken kadottaen varsin pian punaisen langan. Eritoten maalineduspuolustaminen oli hieman hukassa.

Lohet lähtivät otteluun voitto mielessä, mutta edes tasoihin vantaalaiset eivät päässeet. Pienestä tehottomuudesta voi kasvaa välillä suurikin seikka. Joukkue pelasi vetäytyvää puolustusta ja se jätti karvaamisen vähemmälle huomiolle.

Peliitat lähti otteluun Hokkia vastaan vajaamiehisenä, mutta kokoonpanomuutokset eivät näyttäneet joukkuetta häiritsevän. Heinolassa nähtiin rohkeasti ja aggressiivisesti pelannut kotijoukkue.

Peliä dominoivat lukuisat jäähyt, joihin peliitta-miehet sortuivat. Peli ohjautui kulmiin, eikä jäähyille voinut käytännössä mitään.

"Tärkeä viikko edessä"

Kiekko-Vantaa kohtaa keskiviikkona Peliitat runkosarjassa toisen kerran. Ensimmäisessä ottelussa Heinolassa Peliitat voitti jalkapallonumeroin 2-1. Kiekko-Vantaalla on edessään kaksi kotiottelua, joista voi saada mukavasti pisteitä. Peliitta-ottelun jälkeen Rovaniemen RoKi saapuu mittelemään vantaalaisten kanssa perjantaina.

Ennen maajoukkuetaukoa eteen tulevat kotiottelut ovat kultaakin kalliimpia. Ottelun merkityksen kiteytti päävalmentaja Simo Mälkiä.

− Meille todella tärkeä viikko edessä. Nyt laitetaan kaikki likoon ja ensi viikolla saadaan sitten hetki huilata, totesi Mälkiä joukkueen kotisivuilla.

− Viime aikoina energiat ovat olleet vähissä niin fyysisesti kuin henkisestikin. Loukkaantumisia on ollut paljon, joten varsin pienellä ryhmällä olemme pelanneet. Sellaista alkukauden raikkautta ja kiimaa ei ole vähään aikaan näkynyt. Sen eteen ollaan tehty hommia paljon nyt, Mälkiä kommentoi.

Joukkueen parhaimmaksi ketjuksi on osoittautunut ketju Teemu Mielonen-Aleksi Järvinen-Nico Friman. Ketju on tehnyt kuudessa viime ottelussa 20 tehopistettä, vaikka varsinainen ykkösketju onkin hallinnut suurinta osaa vantaalaisten hyökkäyskalustoa.

Peliitta-pelaajia nuorten maajoukkueeseen

Peliitat lähtee otteluun voitto mielessä. Ottelu lauantaina Hokkia vastaan antoi olettaa, että joukkueella on mahdollista menestyä odotusten yläpuolelle. Pitkään joukkuetta vaivannut hyökkäyksien kangertelu oli poissa. Muutoksen johdosta Hokki oli hetkellisesti hädän kourissa.

Nuorten maajoukkueeseen nimitetyt maalivahti Emil Larmi ja puolustaja Eetu Sopanen ovat kuuluneet joukkueen menestyjiin tällä kaudella. Larmi johtaa maalivahtien pörssiä torjuntaprosentilla 93,61.

Kiekko-Vantaalta sairauden tai loukkaantumisen takia sivussa ovat Lassi Raitanen, Julius Rantaeskola, Janne Öfverström, Ville Heikkinen ja Teemu Väisänen. Lisäksi sivussa on Jokeri-lainavahti Jani Kautto, joka on poissa kaukalosta 3-4 viikkoa. Tomi Tuomisto pelaa väliaikaisesti HIFKin Liiga-miehistössä.

Käyttäjän mroivas kuva

Arvio ottelusta: Mikko Roivas

Kiekko-Vantaa on joutunut kovan onnen kouraan. Loukkaantumiset ovat vaivanneet kotijoukkuetta, joka on joutunut pelaamaan melko suppealla ryhmällä. Peliitat sen sijaan on saanut hyökkäyspelinsä kuosiin, joten vantaalaisten LeKi-ottelun lepsuilu saattaa toistuessaan tuoda ongelmia Kiekko-Vantaalle. Jos Kiekko-Vantaa saa kaivetuksi jostakin kiven sisältä alkukauden kiiman ja innon, on Peliitat vaarassa menettää pisteet vantaalaisille. Peliittojen ainoat mahdollisuudet kammeta voitto ottelussa ovat keskialuepeli ja maalipaikkojen tehokkuus. Kotijoukkueelta nämä seikat ovat hetkellisesti menneet kulmissa pyörimiseen. Pisteet kuitenkin Kiekko-Vantaalle vähämaalisessa ottelussa.

Seuraa Heitä

Nico Friman #25 |

Hyökkääjä

21-vuotias taiturihyökkääjä on tehnyt tällä kaudella kahdeksaan otteluun pisteet 4+4. HIFKin kasvatilla on vyöllään myös otteluita EC Salzburgin riveistä.

Emil Larmi #33 | Växjö Lakers

Maalivahti

Nuorten maajoukkueeseen valittu Emil Larmi kuuluu Mestiksen huippuvahteihin. Torjuntaprosentti on huikea 93,61.

» Lähetä palautetta toimitukselle