Onko Peliitoista haastamaan sarjakärkeä?

MESTIS / Ennakko
Emil Larmilta vaaditaan huippuesitys Hokkia vastaan.
Kuva © Kiia Aha
Peliitat saa lauantaina kovan haasteen Kajaanista, kun sarjakärki Hokki vierailee Heinolassa.

Peliittojen peli-ilme on parantunut roimasti tappioputken katkettua viime viikolla. Kokoonpano elää kuitenkin niin paljon Lahden Pelicansin loukkaantumistilanteen mukaan, että yhteispeli saattaa kärsiä rankastikin. Tästä ei ole vielä muodostunut ongelmaa, sillä Lahdesta saadut avut ovat kuitenkin täyttäneet tonttinsa Peliitoissa hyvin, niin kuin esimerkiksi keskiviikkona tehot 1+1 tehnyt Taavi Vartiainen tai aikaisemmin syksyllä Peliitoissa pikavisiitillä käynyt Sebastian Repo.

Pelicans-avut ovat tärkeässä roolissa myös lauantaina, sillä Peliittojen oma rosteri on kapea Kimi KoivistonRoni Rukajärven ja Joonas Hurrin edustaessa tällä hetkellä Pelicansia. 

Peliittojen täytyy keskittyä omaan pelitapaansa, eli tarkkaan ja uhrautuvaan puolustamiseen. Samalla maalipaikkoja ei ole varaa tuhlailla, sillä niitä tuskin Peliitoille paljon heruu. Myös maalivahti Emil Larmin täytyy olla iskussa koko 60 minuutin ajan. 

Painaako vierailla jaloissa?

Hokki saapuu Heinolaan Vantaalta, jossa linnapaidat kohtasivat perjantaina Kiekko-Vantaan. Tällä viikolla Hokin kokoonpano on elänyt jonkin verran hyökkääjä Radim Valcharin poistuttua joukkueesta ja Kärpät-junioreiden saavuttua täydentämään rivejä.

Vantaalla täydet pisteet napannut Hokki oli kuitenkin oma vahva itsensä osoittaen jälleen kuuluvansa sarjan piikkipaikalle. Vastuunkantajia löytyi tuttuun tapaan laajalta rintamalta ja tutut tehomiehetkin olivat iskussa Niklas Näpin johdolla. 

Hokki lähtee otteluun kiistatta ennakkosuosikkina. Bussimatkat eivät koskaan ole suurta herkkua ja viikonlopun vieraspelireissuilla palautuminen nousee tärkeään rooliin, joten viimeksi keskiviikkona pelanneilla Peliitoilla voi olla etulyöntiasema sillä osastolla. Hokki ei kuitenkaan tule sortumaan suuriin virheisiin, vaikka jalka painaisi. Hokissa itseluottamus on huipussaan, joten pienet piimät pohkeissa eivät vähennä joukkueen vaarallisuutta.

Saako Peliitat apuja Lahdesta?

Kuten todettua, Hokki on kiistaton ennakkosuosikki. Peliittojen iskun paikka on heti pelin alussa, sillä kotiyleisö antaa aina ylimääräistä potkua. Hokki tulee todennäköisesti olemaan hallitseva osapuoli, mutta Peliitat on parhaimmillaan altavastaajan asemassa. Peliittojen täytyy pelata kokonainen 60 minuuttia Peliittojen näköistä kiekkoa, käytettävä harvat maalipaikkansa hyödyksi ja saatava Larmilta vahvaa torjuntatyöskentelyä. Muuten käy kylmät. 

Peliittojen kokoonpanosta ei ole vielä tarkempaa tietoa, mutta aikaisemmin mainitut Koivisto, Rukajärvi ja Hurri jatkanevat Pelicansin mukana. Peliitat saa melko varmasti apuja Lahden suunnalta, mikä on oma vahvuutensa. Larmi aloittaa maalissa. 

Hokin kokoonpanossa tuskin nähdään suuria muutoksia. Antti Lehtonen torjui kiekkoja perjantaina, joten lauantaina saattaa olla Tuukka Smuran vuoro. 

Seuraa Heitä

Jukka Sompi #39 |

Keskushyökkääjä

Sompi tekee hiljaista työtä alemmissa hyökkäysketjuissa, mutta keskiviikkona sysmäläinen onnistui maalinteossakin. Voisiko Sompi viritellä maaliputkea?

Sami Anttila #18 | Hermes

Laitahyökkääjä

Hokin uusin kärppälaina heilutti verkkoa heti perjantaina. Nuorten Liigassa kovia tehoja tehnyt Anttila voi olla vaikea pideltävä peliittapuolustukselle.

» Lähetä palautetta toimitukselle