Keskiviikkoillan pääruokana Mestiksen kakkospaikka

MESTIS / Ennakko
Pisteet ovat keskiviikkona täyden päivätyön takana.
Kuva © Antti Varonen
Mestiksessä toisena oleva SaPKo saa vieraakseen kautensa hyvin aloittaneen K-Vantaan. Pisteen päässä kolmantena olevat vantaalaiset ovat pyyhkineet katastrofimaisen edelliskauden pois mielestään ja onnistuneet laajalla rintamalla.

Neljän ottelun voittoputkessa porskuttava SaPKo kohtaa Talvisalossa viime kauden jumbojoukkue K-Vantaan, joka on aloittanut kautensa Simo Mälkiän johdolla varsin mallikkaasti.

Savonlinnalaiset ovat näyttäneet hauistaan hyökkäysosastolla, sillä joukkue on latonut 11 ottelussa peräti 44 maalia. Tehot ovat myös jakautuneet varsin laajalle: yhteensä kuusi pelaajaa on kirjauttanut kahdeksan tehopistettä tai enemmän.

Pässipaitojen ykkösnyrkistä Janne Kumpulainen on venyttänyt pisteputkensa viiteen otteluun ja Joonas Toivanen on matkalla uransa ennätyspisteisiin. Hurjassa vireessä oleva Tomi Wilenius johtaa Mestiksen maalipörssiä kahdeksalla osumalla.

Sameli Ventelä on noussut nopeasti joukkueen tehokkaimmaksi puolustajaksi. Mies on ollut peräti 19 kertaa jäällä SaPKon maalinteon aikaan ja summannut tehot 2+6. Kiekollinen rohkeus ja hyvä liike ovat olleet iso valttikortti etenkin jatkoajalla, jossa Ventelä on laukonut voittomaalin jo kahdesti.

SaPKon kaksi edellistä kotiottelua ovat kuitenkin olleet nihkeitä. Kahden pisteet voitot Hermeksestä ja RoKista olivat työntäyteisiä, eikä joukkue saanut tilkittyä omaa maaliaan. 

Epävarmuus puolustussuuntaan on ollut rasite, sillä pässipaidat ovat päästäneet maaleja neljänneksi eniten. Paineen purkamiseen ja kamppailuvoimaan liittyvät ongelmat ovat kuitenkin kuittaantuneet tehokkaalla maalinteolla.

Tasapaino vantaalaisten pyrkimyksenä

K-Vantaa on viime kauden katastrofin jälkeen panostanut tasapainoon sekä pelillisesti että tuloksellisesti. Joukkue on ottanut 11 ottelustaan kuusi kolmen pisteen voittoa ja päästänyt kolmanneksi vähiten maaleja.

Viime lauantaina LeKiä vastaan joukkueen ilme oli kuitenkin vaisu ja vauhdikas pelityyli loisti poissaolollaan. Jo viime kaudella K-Vantaata vaivannut jäähyily petasi lempääläisille lopulta helpon 1-4-vierasvoiton.

Jere Laine, Toni Leinonen ja Tomi Tuomisto ovat muodostaneet joukkueen terävimmän iskykyvyn. Keskiviikkona Tuomisto on K-Vantaan sijaan HIFK:n mukana Kouvolassa, mutta laajutta löytyy Joel Lehtisen ja Aleksi Järvisen muodossa.

Vantaalaisten maalinsuulla on alkukaudella esiintynyt kolme maalivahtia: Lassi Yrjölä, Jani Kautto ja HIFK-laina Christian Heljanko. Kolmikosta Yrjölä on saanut eniten vastuuta, mutta Kauton ja Heljangon otteet ovat olleet vakuuttavia.

Loukkaantumisilta vantaalaiset eivät ole välttyneet, sillä Julius Rantaeskola, Janne Öfverström ja Lassi Raitanen miehittävät joukkueen sairastupaa. Kautto on puolestaan Jokereiden mukana Venäjällä, joten keskiviikkona torjuntavastuun saa Heljanko.

Seuraa Heitä

Tomi Wilenius #63 | Pyry

Keskushyökkääjä

Mestiksen maalipörssiä kahdeksalla maalilla johtava Wilenius on osunut tolppien väliin viidessä ottelussa peräkkäin. Jatkuuko sama tahti myös keskiviikkona?

Christian Heljanko #30 | Tappara

Maalivahti

HIFK:sta lainalla oleva Heljanko on torjunut kahdessa pelaamassaan ottelussa torjuntaprosentilla 96,8 ja päästänyt vain yhden maalin. Onko 18-vuotiaasta muuriksi myös Savonlinnassa?

» Lähetä palautetta toimitukselle