Maalinteon ääripäät kohtaavat toisensa Talvisalossa

MESTIS / Ennakko
Harri Pälve on kantanut RoKissa tuloksellista vastuuta.
Kuva © Timo Savela
Perjantaina murskatappion Jukureille kärsinyt RoKi saapuu lauantaina Talvisaloon kiillottamaan kilpeään. Mestiksessä vähiten maaleja tehneen rovaniemeläisjoukkueen puolustus joutuu SaPKoa vastaan koville, sillä pässipaidat ovat puolestaan sarjan tehokkain joukkue.

Hyökkäyspään tehokkuuteen luottava SaPKo saa lauantaina vastaansa RoKin, joka on heiluttanut maaliverkkoja seitsemässä ottelussa vain 18 kertaa. Joukkueilla on yhteistä historiaa kaudelta 2009-10, jolloin rovaniemeläiset viimeksi Mestiksessä esiintyivät.

SaPKo aloitti viikkonsa taipumalla Jokipojille voittomaalikilpailussa. Perjantaina joukkue kuitenkin toteutti pelisuunnitelmaansa kurinalaisesti ja tyylitteli Keuruulla selkeän 4-0-voiton.

Savonlinnalaiset ovat 31 maalillaan Mestiksen tehokkain joukkue, mutta myös omassa päässä verkko on helissyt useasti. Perjantaina Antti Leskinen torjui kuitekin kauden ensimmäisen nollapelinsä tiiviin SaPKo-viisikon avustuksella.

Janne Kumpulainen on kantanut kultaista kypärää koko alkukauden, ja on jäänyt pistettä vain kahdesti. Myös Joonas Toivanen, Samu Markkula, Teemu Lepaus ja Juuso Forsström ovat pitäneet huolta joukkueen laajasta tuloksellisesta iskykyvystä. Tomi Wilenius on puolestaan tervehdyttyään yltynyt oivaan maalivireeseen.

Viime kotiottelu nousijajoukkue Hermestä vastaan oli kaikkea muuta kuin helppo. SaPKo alisuoritti niin pelillisesti kuin tuloksellisesti, mutta tiukka loppuhetkien kiri poiki lopulta kaksi pistettä.

Kyseinen epävarmuustekijä leijuu myös RoKi-ottelun alla: saako SaPKo selvässä ennakkosuosikin asemassa kaikkeaan irti niin henkisesti kuin fyysisesti?

RoKi kaipaa tasaisuutta

Sarjan tyvipäässä oleva RoKi on voittanut seitsemästä ottelustaan kaksi. Perjantaina joukkue joutui Mikkelissä myrskyn pyörteisiin hävitessään ärsyyntyneille sarvipaidoille peräti 8-1.

RoKin taitotaso ei ole korkea, mutta sitä se paikkaa hyvällä liikkeellä ja uhrautuvaisella pelillä. Juuri edellä mainituilla keinoilla joukkue laittoi Hokin ja K-Vantaan kotonaan tiukoille, vaikka pelit kaatuivatkin omiin virheisiin kiekon kanssa.

Rovaniemeläisten otteista on puuttunut tasaisuus ja tietynlainen johdonmukaisuus, sillä vierasottelut ovat lipsuneet usein pelisuunnitelmasta.

KalPan A-nuorista lainalle tullut Miikka Pitkänen muodosti Jukureita vastaan joukkueen ykkösketjun Harri Pälveen ja joukkueen parhaan pistemiehen Henri Fominin kanssa. Kolmikon varaan joukkue laskee parhaan hyökkäyspään iskukykynsä.

Tolppien välissä Paavo Hölsä on kantanut vastuuta torjumalla kuudessa ottelussa. 20-vuotias lappeenrantalainen on noussut yhdessä kesässä A-nuorten maalivahdista Mestis-joukkueen ykköstorjujaksi. 

Seuraa Heitä

Casimir Jürgens #62 | TPS

Puolustaja

Laukoi perjantaina Mestis-uransa ensimmäisen maalin. Myös ensimmäistä täyttä kauttaan sarjassa pelaava Jürgens on esiintynyt vähin huomioin, mutta hoitanut tehtävänsä kunnialla.

Harri Pälve #55 | Pardubice

Laitahyökkääjä

Pälve on joukkueensa toiseksi paras pistemies, mutta isokokoisen hyökkääjän pari viimeistä ottelua ovat olleet tehottomia. Pääseekö mies Talvisalossa takaisin pisteiden makuun?

» Lähetä palautetta toimitukselle