SaPKo testaamaan KeuPan kotivirettä

MESTIS / Ennakko
Kultakypärää kantava Kumpulainen kohtaa viime kauden seuransa.
Kuva © Antti Varonen
Pisteen päässä toisistaan majailevat KeuPa ja SaPKo lyövät yhteen Keuruulla. Vahvasti kotikaukalossaan esiintyneelle keuruulaisjoukkueelle on tiedossa kova haaste, kun sarjan tehokkain joukkue saapuu metsästämään pisteitä.

KeuPa nappasi keskiviikkona Kokkolasta maukkaan 3-4-voiton voittomaalikisassa, jossa Riku Pitkänen varmisti kahdella maalillaan voiton joukkueelle. Pelillisesti Hermes oli ottelussa hallitsevampi osapuoli, mutta keuruulaisjoukkue viimeisteli paikoistaan tarkasti ja taisteli miehekkäästi 38 kertaa kiekon tielle venyneen Petri Pitkäsen johdolla.

− Taistelimme joukkueena ja loput hoiti sitten serkukset Pitkänen, KeuPa-käskijä Ville Nieminen totesi Hermes-ottelun jälkeen.

Keuruulaisjoukkue on ollut alkukaudesta kotonaan vahva, sillä se ei ole vielä hävinnyt kotikaukalossaan kertaakaan. Tappio niskassaan Keuruulta ovat saaneet poistua niin Hermes, LeKi kuin Jukuritkin, joten vierailulle saapuvalla SaPKolle on tiedossa kova haaste.

KeuPan vahvuuksiin lukeutuu juurikin tiivis puolustuspelaaminen, sillä joukkue on päästänyt sarjassa kolmanneksi vähiten osumia. Hyökkäyspäässä joukkueen johtohahmona on heilunut Hermes-ottelun ratkaissut Pitkänen, mutta viime otteluissa tehojen valossa vastuuta on ottanut muun muassa Joona Peränen, joka on heilutellut maaliverkkoja kahdessa edellisessä pelissä.

Vahvaa puolustus- ja maalivahtipeliä tarvitaan myös perjantaina, sillä SaPKo on tehnyt sarjassa eniten maaleja ja sen hyökkäyksestä löytyy muun muassa viime kaudella vielä KeuPan paidassa tehoillut Janne Kumpulainen.

Hyökkäys on paras puolustus

Pässipaidat taistelivat tiukasti pisteistä keskiviikkona Jokipoikien vieraana, mutta joutuivat lopulta tyytymään yhteen pisteeseen, kun Samu Pitkänen ratkaisi ottelun voittomaalikisassa kotijoukkueelle 5-4-numeroin. Savonlinnalaisryhmän ottelun alku oli keskiviikkona vaikea, mutta pelin edetessä otteet paranivat ja joukkue nousi kertaalleen kahden maalin takaa tasoihinkin.

Tehokkaasti esiintyneen SaPKon hyökkäyksen syömähammas on ollut ketju Kumpulainen-Joonas Toivanen-Tomi Wilenius, joka värkkäsi keskiviikon Jokipojat-ottelussakin kaksi osumaa. Myös isoin odotuksin pässipaitaan siirtyneen Samu Markkulan otteet ovat parantuneet viime peleissä ja hän on muodostanut hyvän ketjun Juuso Forsström sekä Teemu Lepauksen kanssa.

Savonlinnalaisten suurimpana ongelmana on ollut puolustuspelaaminen ja viimeisissä neljässä pelissä joukkueen verkko onkin heilunut peräti 14 kertaa. Merkkausvirheet ovat maksaneet takaiskuja ja niitä joukkueen on pyrittävä vähentämään jatkossa.

SaPKo ei onnistunut viime kaudella nappaamaan Keuruulta kotiintuomisiksi ainuttakaan kolmen pisteen voittoa, vaan joukkue hävisi kahdesti varsinaisella peliajalla ja voitti kertaalleen jatkoajalla. Tähän tilastoon on hyvät mahdollisuudet hakea muutosta heti perjantain kohtaamisessa.

Seuraa Heitä

Joona Peränen #16 | D-Kiekko

Keskushyökkääjä

Alempien ketjujen hyökkääjänä tunnettu Peränen on iskenyt maalin kahdessa peräkkäisessä ottelussa. Jatkuuko hyökkääjän maalivire?

Paavo Ylipaino #23 |

Puolustaja

Ylipaino iski Jokipoikia vastaan kauden avausmaalinsa. Pelaamiseen mahtuu vielä virheitä, mutta puolustaja parantaa otteitaan kauden edetessä.

» Lähetä palautetta toimitukselle