Vahvistunut Hermes pässipaitojen ruokalistalla

MESTIS / Ennakko
SaPKo on viimeistellyt sarjassa eniten maaleja.
Kuva © Antti Varonen
Slovakialaisvahti Denis Godlalla vahvistunut Hermes hakee perjantaina Talvisalosta kauden avausvoittoaan. Kotijoukkue SaPKon tervehtynyt hyökkäysosasto tuo kuitenkin kokkolalaisille ison vuoren kiivettäväksi.

SaPKo päätti keskiviikon orastavan tappioputkensa voittamalla sarjan kärkipäässä olevan Peliitat. Pässipaitojen tehoketjuna häärinyt Janne Kumpulainen-Joonas Toivanen-Tomi Wilenius juoni joukkueen viidestä maalista kolme.

Savonlinnalaiset kontrolloivat kiekkoa ja sitä kautta pelin virtausta. Peliitoille ei siunaantunut ottelussa kuin muutama todellinen maalipaikka. Tosin harvat tilanteensa se käytti hyväkseen tullessaan toisessa erässä yllättäen tasoihin.

Kultakypärää kantava Kumpulainen johtaa pässipaitojen hyökkäysorkesteria kahdeksalla tehopisteellä. Viime kauden pistelinko Samu Markkula ei puolestaan ole Juuso Forsströmin laidalla päässyt pelilisesti täyteen lentoonsa.

SaPKon aseet kotiyleisön edessä ovat toimineet, sillä joukkue on voittanut kolmesta kotiottelustaan kaksi. Nopeat lähdöt ja tehokas suunnanmuutospelaaminen ovat olleet raikas tuulahdus viime kausiin nähden.

Pässipaitojen sairastupaa miehittää enää Kristian Kangas, joten joukkue saa jalkeille lähes parhaan mahdollisen kokoonpanonsa.

Olli Kälkäjä ja Antti Leskinen ovat maalilla jakaneet vastuun puoliksi, mutta kummankaan otteet eivät tilastollisesti ole olleet mairittelevia. Tasapainoinen ilta lienee siis molempien toiveissa.

Ratkeavatko Hermeksen alakerran ongelmat?

Hermeksen alkukausi on ollut kaikkea muuta kuin hyvä. Joukkue on pelaamissaan otteluissa ollut pelillisesti kaukana voitosta. Joukkueen puolustuspeli on ollut epäorganisoimatonta, joten vastustajat ovat saaneet runsaasti maalintekoyrityksiä parhailta sektoreilta.

Hermeksen maalivahtiosasto Joonas Kuusela-Leevi Laakso ei ole kyennyt auttamaan joukkuetta. Kuusela on kahdessa pelaamassaan ottelussa päästänyt 12 maalia ja Laakso kahdeksan.

Tolppien väliin joukkue löysi kuitenkin varmuuttta Denis Godlan muodossa. Godla on suurelle yleisölle melko tuntematon nimi, mutta viime vuoden vaihteen nuorten MM-kisoja seuranneet muistavat miehen lukuisat paraatitorjunnat Slovakian väreissä. Viime kaudella KHL:ssäkin esiintynyt Godla on koko Mestiksen mittapuulla nimekäs hankinta.

Hermeksen ongelmat eivät ole ulottuneet pelkästään puolustussuuntaan, vaan myös hyökkäysosasto on ollut tehoton. Kaikki tehdyt seitsemän maalia ovat jakautuneet eri pelaajille, eikä kukaan ole noussut myönteisellä tavalla esiin.

Viime perjantain JYP-Akatemia-ottelu oli kuitenkin parasta Hermestä tällä kaudella: peli oli huomattavasti kurinalaisempaa ja järjestäytynyttä, eikä alkukauden sekavuutta enää ollut.

Sportista lainalla olevat Aleksi Rekonen ja Tommi Tikka tuovat joukkueeseen ratkaisuvoimaa. Latvialaispuolustaja Kristaps Bazevics tuo puolestaan leveyttä.

Keskiviikkona Kokkolaan saapunut Godla ei SaPKoa vastaan kuitenkaan esiinny, vaan torjuntavastuun kantaa Sport-vahti Timo Niemi.

Seuraa Heitä

Toni Henttonen #49 |

Laitahyökkääjä

SaPKoon palannut Henttonen on hieman pimennossa kirjauttanut kolme syöttöpistettä. Mies ei ole alkukaudella kuitenkaan päässyt aivan pelin ytimeen.

Miikael Arkimo # |

Laitahyökkääjä

Iski viime perjantaina Hermeksen tasoitusmaalin, jonka myötä peliin syntyi entistä suurempi jännite. Luoko Arkimo jännitettä myös Savonlinnassa?

» Lähetä palautetta toimitukselle