TUTO pyrkii säilyttämään Mikkelissä saadun vireen

MESTIS / Ennakko
TUTO kaipaa onnistumisia muiltakin kuin yhdeltä ketjulta. Rasmus Kulmala on yksi pelaaja, jolta odotetaan tason nostoa myös hyökkäyspäässä.
Kuva © Timo Savela
TUTOn perjantai-illan vieraaksi saapuva JYP-Akatemia on aloittanut kautensa mukavasti. Jyväskyläläiset liitävät sarjakolmosena ja ovat nyt voittaneet kolme ottelua putkeen. TUTO taas nappasi kauden ensimmäisen kolmen pisteen voittonsa keskiviikkona Mikkelissä, kun turkulaiset päihittivät kotijoukkue Jukurit 2−0.

Kangerrellen kautensa aloittaneen TUTOn herätti taistelemaan keskiviikkona hallitseva mestari Jukurit. Joukkue pelasi ensimmäistä kertaa hyvin molemmissa päissä kenttää. Jukurit-ottelua edelsi viime perjantain kompastelu RoKia vastaan kotihallissa. Kotihallissa ei täyden kolmen pisteen voittoa olekaan TUTOlta vielä nähty, sillä kotiavauksessaan turkulaiset päihittivät LeKin vasta jatkoajalla.

TUTO on taapertanut kauden ensimmäisissä otteluissa vähän joka osa-alueella, mutta Mikkelissä palaset alkoivat loksahdella. Maalissa Petteri Similä pelasi kauden ensimmäisen nollapelinsä ja torjui kaikkiaan 23 laukausta. Similälle tarjottiin kelpo apu tiiviillä puolustamisella.

Tehoja turkulaiset kaipaavat selvästi laajemmalta rintamalta. Ainoastaan Topi Taavitsaisen, Hannu Kurun ja Jasper Lindstenin ketju on päässyt kunnolla tehopisteille. Taavitsainen on iskenyt kahdessa edellisessä ottelussa TUTOn viidestä maalista neljä. TUTOn päävalmentaja Ismo Lehkosella on selvä näkemys, miksi ketju on toiminut niin hyvin.

− Fysiikka, luisteluvoima, liikkuminen, eikä pojilla ole minkäänlaisia estoja. Nämä pojat antavat palaa ja se on jääkiekkoa parhaimmillaan. Nautittava ketju seurata, Lehkonen kuvailee seuran nettisivuilla.

JYP-Akatemian kausi on lähtenyt terävästi käyntiin, kun viidestä ottelusta joukkue on kerännyt kymmenen pistettä. Kolme edellistä ottelua ovat päättyneet jyväskyläläisjuhliin. Edellisviikolla Jukurit ja Hermes kaatuivat jatkoajalla, keskiviikkona Akatemia onnistui pitämään Jokipojat takanaan joensuulaisten hurjasta kiristä huolimatta.

JYP-Akatemian taso on ymmärrettävästi alkukaudesta vielä heilahdellut, eikä peli oikein tahdo pysyä koko 60 minuuttia kasassa, mistä kertoi Jokipoikien nousu 4−0-tilanteesta maalin päähän. TUTOa vastaan JYP-Akatemian tarvinnee pelata täydet minuutit, sillä turkulaisjoukkue hamuaa varmasti täyttä pistepottia sarjakolmoselta.

Seuraa Heitä

Jaakko Jokinen #16 |

Puolustaja

Puolustaja on iskenyt viiteen otteluun mainiot tehot 1+4. Tason on säilyttävä189-senttisellä puolustajalla.

Rasmus Kulmala #87 |

Laitahyökkääjä

TUTO kaipaa tehoja laajemmalta rintamalta. Katseet kääntyvät muun muassa Rasmus Kulmalaan, joka on saanut viidessä ottelussa kerättyä ainoastaan tehot 0+1.

» Lähetä palautetta toimitukselle