Heimosota herää Talvisalossa eloon

MESTIS / Ennakko
SaPKo ja Jokipojat ovat vuosien aikana otelleet erityislataukseksella. Kuva kaudelta 2013-2014.
Kuva © Antti Varonen
SaPKo ja Jokipojat kohtaavat Talvisalossa heimosodan merkeissä. Harjoituskaudella Jokipojat voitti pässipaidat kahteen otteeseen, joten perjantaina joukkue hakee Savonlinnasta kolmatta päänahkaa.

SaPKon ja Jokipoikien välinen heimotaisto taukosi viime kaudeksi, kun joensuulaisjoukkue teki uutta nousua Suomi-sarjassa. Nyt vanha taistelupari kohtaa jälleen toisensa tositoimissa.

SaPKo on tehnyt sarjassa eniten maaleja, vaikka joukkue ei ole saanut aivan parhainta hyökkäysosastoaan jalkeille. Omassa päässä on soinut kymmenen kertaa, joten tehokkaasta hyökkäyspelistä huolimatta joukkueen alakerta tarvitsee huolellisuutta. 

Mestiksen pistepörssissä kolmantena oleva Janne Kumpulainen on ollut pässipaitojen ehdotonta parhaimmistoa. Samu Markkulalta puolestaan odotetaan kovempaa tuloksellista panosta, vaikka mies onkin viimeistellyt kaksi maalia.

Mikko Lahtela on esittänyt vahvoja otteita sekä hyökkäys- että puolustuspäässä ja Teemu Lepaus on väläytellyt oivaa kiekollista taitoaan. 

Jokipojat ei lähde nöyristelemään

Jokipojat esitti keskiviikkona KeuPaa vastaan kauden parastaan, mikä antaa viitteitä paremmasta tulevasta. Joukkue nousi maalin tappioasemasta ja puolusti ottelun päätöserässä johtoaan kurinalaisesti.

Kaikki neljä ketjua saivat aikaan kunnollisia hyökkäyksiä, joten perjantaina SaPKo kohtaa yhtenäisen ja tiiviin joensuulaisjoukkueen. Jokipoikien ylivoima kuitenkin takkuili, eivätkä uudet koostumukset tuoneet ongelmaan helpotusta.

Joensuulaisten terävin kärki koostuu kultakypärää kantavasta Ossi Pellisestä, Janne Väyrysestä ja Samu Pitkäsestä. Bluesista lainalla oleva Ilmari Pitkänen tuo myös kokoonpanoon lisää väriä.

Jokipoikien sairastupa ei ole tyhjentynyt, joten vahvuudesta ovat poissa Ville Halonen, Jesse Paukku, Ville Silvast, Oula Uski ja Matti Koistinen. Joukkueen maalilla torjuntavastuun saa Mikael Edelmann.

SaPKolta Tomi Wilenius palasi keskiviikkona kokoonpanoon, mutta Ville Paalasen tilanne on vielä epävarma. Tolppien väliin luistelee todennäköisesti Antti Leskinen.

Seuraa Heitä

Julius Valtonen #11 |

Laitahyökkääjä

Valtonen debytoi perjantaina uuden joukkueensa kotiyleisön edessä. Pääseekö isokokoinen hyökkääjää samalle sivulle Joonas Toivasen ja Janne Kumpulaisen kanssa?

Elmeri Laamanen #31 |

Puolustaja

Jukureista Joensuuhun tullut puolustaja on ollut hienoinen pettymys. Entistä seuraansa vastaan mies viltitettiin päätöserän ajaksi, mutta KeuPa-otelussa otteet kohentuivat.

» Lähetä palautetta toimitukselle