Joko nyt, Hermes? Kokkolassa kaivataan jo voittoa

MESTIS / Ennakko
Nico Lehdolle ja kumppaneille alkaisi jo voitto maistua.
Tappiollisen Kiekko-Vantaa-pelin jälkeen Hermekselle tarjoutuu heti perjantaina mahdollisuus palauttaa uskottavuutensa kotiyleisönsä edessä. Vastaan luistelee tosin astetta vahvempi joukkue JYP-Akatemia, joka on kolmesta ensimmäisestä pelistä voittanut kaksi.

Hermeksen keskiviikko ei ollut helppo. Oikeastaan joukkueen alkukausi ei ole ollut helppo. Kauden avauksessa RoKia vastaan maalivainu oli vielä kohdallaan, mutta kahdessa viime pelissä maalinteko on takkuillut pahasti. Yhtään voittoa Hermeksen Mestis-taival ei ole toistaiseksi tuottanut.

Kiekko-Vantaata vastaan esitys oli suorastaan surkea. Vantaalaisvieras pääsi iskemään maalit heti ensimmäisessä erässä sekä yli- että alivoimalla, joten kokkolalaisleirissä on selvää, mitä pelin osa-alueita täytyy petrata.

Erityisesti nuorelle veskarille Leevi Laaksolle keskiviikkoillan peli oli varmasti raskas, sillä Hermes-puolustus jätti nuoren veskarin liian usein oman onnensa nojaan. Laakso kuitenkin venyi urhoollisesti K-Vantaan painaessa päälle, eikä rumasta lopputuloksesta todellakaan voi syyttää pelkästään maalivahtia.

Yksi asia sarjanousijalla on mallillaan: motivaatio. Kokkolalaisista ei virta ihan heti lopu, vaikka tilanne valotaululla olisi mikä. Tästä hyvänä esimerkkinä oli keskiviikon kotipeli, jossa etenkin kolmannen erän 6-1-tilanteessakin kotijoukkue jaksoi vielä hurjalla vauhdilla luistella kohti K-Vantaan maalia. Lopputuloksesta huolimatta Kokkolassa on varmasti luvassa jälleen vauhdikasta kiekkoa.

Akatemialla homma kaikin puolin hanskassa

JYP-Akatemia puolestaan on aloittanut kautensa Hermestä huomattavasti paremmin. Keskiviikkona Jukurit kaatui Jyväskylässä voittolaukauskilpailun jälkeen ja kauden avauskierroksella kotona kaatui puolestaan KeuPa komein 4-1-lukemin.

Ainoa tappio tuli vieraskaukalosta SaPKoa vastaan. Jos vieraskaukalot osottautuvat Akatemian heikoksi kohdaksi, voi Hermeksellä olla mahdollisuutensa.

Keskiviikon Jukurit-peli oli melko monivaiheinen: hetkittäin Akatemia oli selvästi niskan päällä, kun taas välillä peli oli aivan sekaisin. Akatemialla on ollut tapana sortua typeriin jäähyihin, joista vastustaja hyvin usein myös rankaisee. Näin kävi myös Jukureita vastaan, kun kaksi maalia kolmesta syntyi ylivoimalla.

Hyökkäyksessä Akatemialla on asiat kunnossa, sillä etenkin Samuel Salonen ja Henri Kanninen ovat olleet kovassa vireessä. Salonen on päässyt maalin makuun jo pariin otteeseen, kun taas Kanninen on usein häärinyt maalien taustamiehenä. Myös puolustuksessa pakka on pääosin hyvin kasassa, vaikka merkkausvirheitä on sattunutkin silloin tällöin.

Seuraa Heitä

Olli Aitola #60 | KeuPa HT

Puolustaja

Suurin odotuksin kauteen lähtenyt Aitola on pelannut alle odotetun tasonsa. Nostiko keskiviikon ratkaiseva rankkarimaali puolustajan odotetulle tasolle?

Niklas Appelgren #21 | SaiPa

Laitahyökkääjä

Keskiviikon pelissä Appelgren piti joukkueen toivoa elossa ensimmäisen erän lopussa iskemällään 1-2-kavennusmaalilla. Kiekon kanssa taitavasti häärivä hyökkääjä saattaa yllättää myös jyväskyläläiset.

» Lähetä palautetta toimitukselle