Voittamattomat kohtaavat Kajaanin illassa

MESTIS / Ennakko
SaPKon ja Hokin välillä on nähty viime kausina kovia ja kuumia vääntöjä.
Kuva © Antti Varonen
Perinteikkäät Mestis-joukkueet Hokki ja SaPKo kohtaavat keskiviikkoiltana Kajaanin jäähallissa. Kumpainenkin ryhmä on voittanut kauden molemmat ottelunsa, joten jommalle kummalle on edessä kauden ensimmäinen tappio.

Hokki on avannut kautensa kahdella voitolla Mestiksen sarjanousijoista. Sarja-avauksessa kajaanilaisjoukkue esitti hurjan nousun kotihallissaan Jokipoikia vastaan. Hokki oli ottelussa jo 0-3-tappiolla, mutta kairasi lopulta voiton voittomaalikilpailun jälkeen lukemin 5-4.

Toisessa ottelussaan kajaanilaiset puristivat vierasvoiton RoKin kotiluolasta, mutta ottelu ei mennyt voitosta huolimatta aivan linnapaitojen suunnitelmien mukaan. RoKi nimittäin hallitsi peliä melko selkeästi.

− Kiekollisessa pelaamisessa olimme RoKia vastaan ottavana osapuolena, lisäksi puolustuksessa oli tiettyä toivomisen varaa. Näitä asioita olemme tässä viikon alun aikana harjoitelleet, keskiviikkona nähdään mitä ilta tuo tullessaan, kommentoi Hokin päävalmentaja Jari Laukkanen seuran verkkosivuilla.

Hokin tehokkain syömähammas on ollut Niklas Näpin, Miska Humalojan ja Markus Piispasen muodostama ketju, joka on vastannut yhtä vaille kaikista joukkueensa alkukauden maaleista. Sen sijaan etenkin Radim Valcharilta ja Michal Kristofilta on lupa odottaa nähtyä suurempaa panosta hyökkäyspäässä.

SaPKolla kiikarissa kolmas kova päänahka

Myös SaPKo on napannut kahdesta ensimmäisestä ottelustaan kaksi voittoa, ja viisi sarjapistettä. Savonlinnalaisten voitot ovat tulleet ennakkoon ajateltuna hieman Hokin otteluita kovemmista vastustajista. Ei siis olisikaan mikään yllätys, vaikka joukkue juhlisi voittoa myös ennakkoon sarjan kärkikolmikkoon povatusta, hieman yskähdelleestä Hokista.

Sarja-avauksessaan pässinutut hakivat kaksi sarjapistettä Mikkelistä hallitsevan mestarin Jukurien kotihallista voittomaalikilpailun jälkeen. Toisessa ottelussa kaatui JYP-Akatemia yli 1200 katsojan edessä kotihallissa.

− Ensimmäisen viikon sarjaotteluiden ja harjoitusotteluiden perusteella SaPKo on hyvin liikkuva joukkue, joka pyrkii pelaamaan hyvää kiekollista peliä, arvioi Laukkanen tulevaa vastustajaa.

SaPKosta onnistujia löytyy tähän mennessä Hokkia laajemmalta rintamalta. Erityismaininnan ansaitsevat tehot 2+2 tehnyt Janne Kumpulainen ja tehokas viivapelote Kai Lehtinen, joka on 1+1-tehoillaan näyttänyt jatkavan siitä, mihin viime kaudella jäi.

Kokoonpanoissa odotettavissa muutoksia

SaPKo vahvistui alkuviikosta HPK:n sopimushyökkääjä Julius Valtosella. Valtonen on harjoitellut Joonas Toivasen ja Kumpulaisen ketjussa.

Savonlinnalaisten riveistä poissa on varmuudella Kristian Kangas. Myös Ville Paalasen pelaaminen on epätodennäköistä. SaPKon maalilla Olli Kälkäjä ja Antti Leskinen ovat jakaneet torjuntavastuun. Keskiviikkona pelivuoron saa Kälkäjä.

Hokin riveistä sivussa ovat varmuudella harjoitusotteluissa lupaavia otteita esittänyt maalivahti Tuukka Smura ja hyökkääjä Jarkko Harjula. Hyökkääjä Joni Piipposen pelikunto selviää pelipäivänä. Sen sijaan Markus Korkiakoski palaa kokoonpanoon ja pelaa kauden ensimmäisen ottelunsa kärsittyään viime kauden lopussa saadun pelikieltonsa.

Seuraa Heitä

Radim Valchar #22 |

Vasen laitahyökkääjä

Maalintekijäksi Kajaaniin hankittu tsekkihyökkääjä ei ole onnistunut vielä avaamaan pistetiliään. Potentiaalista kuitenkin kertoo Jokipojat-ottelun voittomaalikisan ratkaissut osuma. Aukeavatko hanat SaPKoa vastaan?

Tomi Wilenius #63 | Pyry

Keskushyökkääjä

Wilenius pelannee kauden ensimmäisen sarjaottelunsa sopivasti viime kauden seuraansa vastaan. Ylivoimavastuutakin lienee luvassa, joten aukeavatko maalihanat heti entisen kotiyleisön edessä?

» Lähetä palautetta toimitukselle