TUTO haastaa sarjakärjen Heinolassa

MESTIS / Ennakko
Saako TUTO yllätettyä tulikuuman Emil Larmin?
Kuva © Kiia Aha
Peliittojen ja TUTOn kohtaamisessa on erikoiset asetelmat. Peliitat on ottelun selkeä altavastaaja, vaikka heinolalaiset ovat sarjataulukon kärjessä.

Peliitat on saanut kauteen hienon startin, mutta nyt edessä on ensimmäinen todellinen testi, kun TUTO saapuu vierailulle Heinolaan. Hieman nihkeästi kautensa aloittanut TUTO saa jalkeille aina nimivahvan joukkueen, joten Peliitoilla on edessä hikinen iltapuhde. Päävalmentaja Lauri Merikivi tiedostaa asetelman. 

— Haastajia me ollaan, ei siitä mihinkään pääse. Me ollaan kuitenkin valmistauduttu hyvin, me tiedetään TUTOn jutut ja TUTO tietää varmasti meidänkin jutut. Me ei yritetä olla mitään muuta, me ollaan me, ja ollaan siitä helvetin ylpeitä. Sillä me mennään. 

Merikivi tietää myös, että parannettavaa on paljon vaikka sijoitus näyttää hyvältä. 

— Tuloksiin ollaan tyytyväisiä, mutta kyllä meillä on aika paljon parannettavaakin. Etenkin perjantain kotipelissä meneteltiin kiekkoja turhaan ja tehtiin siten oma puolustaminen vaikeaksi. 

TUTO:lta löytyy tulivoimaa

Peliitat on panostanut tiukkaan puolustuspelaamiseen kahdessa ensimmäisessä ottelussa. 18-vuotias Emil Larmi on seissyt viimeisenä lukkona ja nuorukainen onkin ollut todella hurjassa vireessä. Viime viikolta Larmin saldona oli kaksi peliä, 80 torjuntaa, yksi nollapeli ja vain yksi päästetty maali.

Maalivahtia helpottaa se, että vastustajan on vaikea mennä Peliittojen maalille hääräämään, eikä se tule olemaan helppoa TUTOllekaan. Turkulaisten hyökkäysarsenaalissa on kuitenkin sellaisia virtuooseja, jotka pystyvät murtamaan tiiviinkin puolustuksen, joten Peliittojen pakistolla ei ole varaa nukahtaa hetkeksikään. TUTOn valmentaja Ismo Lehkonen tietää mitä tehdä. 

— Meidän hyökkäyspelaamisen täytyy olla sellaista, että pääsemme laadukkaisiin maalipaikkoihin ja vedot lähtevät napsusta, Lehkonen kertoo TUTO:n nettisivuilla. 

TUTO hakee kauden ensimmäistä kolmen pisteen voittoaan. Ensimmäinen voitto irtosi perjantaina jatkoajalla LeKiä vastaan. TUTO on haalinut vasta kaksi sarjapistettä, joten nälkää joukkueessa riittää varmasti. 

Jatkuuko Larmin maaginen torjuntavire?

Peliitat saa kotikaukaloon lähes täyden miehistön, sillä runkopelaajista vain hyökkääjä Henri Ruotsalainen on loukkaantumisen takia sivussa. Emil Larmi aloittaa kolmannen pelinsä Peliittojen maalilla. TUTOlla ei pitäisi olla uusia ongelmia kokoonpanon kanssa, mutta lopulliset sommitelmat selviävät vasta aamupäivällä. 

Peliitoille sopii altavastaajan asema, mutta TUTO ei lähde otteluun huonolla asenteella. Paperilla vierailijat ovat ehdottomasti rynnimässä voittoon, mutta Peliittojen sitkeä taistelu on kova pala joukkueelle kuin joukkueelle. Mikäli Peliitat jaksaa puolustaa tarkasti läpi ottelun samalla hyödyntäen omat maalipaikkansa, heillä on varsin hyvätkin mahdollisuudet voittoon. Heinola on ollut vaikea paikka TUTOlle, joten odotettavissa on tasainen ja varmasti tunnetta pursuava kiekkotrilleri. 

Seuraa Heitä

Miska Siikonen #71 | SaiPa

Keskushyökkääjä

Siikonen esitteli monipuolisuuttaan perjantaina. Isokokoinen Pelicans-laina pääsi K-Vantaan pelaajien ihon alle ja viimeisteli siinä sivussa voittomaalinkin.

Anton Ollikainen #70 |

Laitahyökkääjä

Ollikainen siirtyi täksi kaudeksi Peliitoista TUTOon yhdessä Joona Monton kanssa. Vanhaa joukkuetta vastaan on aina mukava onnistua.

» Lähetä palautetta toimitukselle