Peliitat isännöi K-Vantaata kärkijoukkueiden herkkupalassa

MESTIS / Ennakko
Taipuuko Peliitat K-Vantaan käsittelyssä kärkipelissä?
Kuva © Miikka Jääskeläinen - http://jaakiekko.kuvat.fi
Mestiksen alkanut kausi rantautuu perjantaina myös Heinolaan, kun isäntäjoukkue Peliitat ja vieraaksi saapuva K-Vantaa iskevät yhteen kärkikamppailussa.

Lauri Merikiven käskyttämä heinolalaisjoukkue löi LeKin keskiviikkona selkein 4-0-luvuin, Simo Mälkiän johtama lohipaitainen miehistö puolestaan kampesi TUTO Hockeyn nurin yhtä selvin numeroin 5-2.

Peliittojen alakerta täyttä rautaa

Heinolalaisjoukkueen startti kauteen oli erittäin onnistunut. Avauspelissä keskialueen tukkiminen ja oman maalin suojeleminen olivat rautaa, joiden lisäksi Peliittojen maalilla debyytissään torjunut Emil Larmi oli hurjassa tikissä. Nuori maalivahti venyi keskiviikkona Lempäälässä pikkumustan eteen peräti 40 kertaa.

− Esitimme hyvään paikkaan kauden parasta puolustuspeliä. Teimme LeKille maalin eteen tulemisen hankalaksi, Peliittojen apuvalmentaja Marko Tuomainen jutteli torstaina.

Upeasta voitosta huolimatta heinolalaisjoukkue ei tehnyt keskiviikkona mitään mainittavia taikatemppuja yläkerrassa, sillä pistepussi kasvoi kolmeen pikemminkin hyvän puolustuksen kautta. Valmennuksen mukaan petrattavaa on nimenomaan hyökkäyspelissä.

− Meidän pitää saada hyökkäyspeliä suoraviivaisemmaksi. Laukauksia pitää saada enemmän huonommistakin paikoista, Tuomainen kertoi.

Myös K-Vantaan puolustus timanttia

Keskiviikkona TUTO Hockeyta isännöinyt K-Vantaa selvisi kauden avauksestaan Peliittojen tapaan loistavasti. Eritoten puolustajiensa johdolla ehjän ottelun pelannut vantaalaisnippu piti vauhtia kovana, mikä oli ja tulee jatkossakin olemaan elintärkeää lohipaitojen kannalta.

Vantaalaisten alakerta nousi suureen rooliin TUTO-mittelössä. Puolustajat saivat tukittua keskialueen hyvin, eikä vierasjoukkue päässyt keskiviikkona helppoihin hyökkäyksiin.

Kaiken kaikkiaan K-Vantaan alakerta ja etenkin maalivahtiosasto voi talven mittaan nousta joukkueen suurimmaksi aseeksi, sillä Jokereista tuttu Jani Kautto sekä Tampereelta lähtöisin oleva Lassi Yrjölä ovat ehdottomasti Mestiksen veskarieliittiä. Yrjölä tosin saanee kauden aikana enemmän peliaikaa, kun Kautto on Jokerien mukana KHL:n vierasreissuilla.

Kuka torjuu Peliittojen maalilla?

Emil Larmi venyi siis keskiviikkona heinolalaisten maalilla huikeaan peliin, ja nyt Peliittojen maalivahtiosastolla onkin positiivinen ongelma, kun lähtökohtaisen ykkösmaalivahdin Antti Rautiolan pelikielto on ohi. Palkitaanko Larmi hyvästä esityksestä vai onko Rautiola itseoikeutetusti aloittava torjuja?

Keskiviikkona heinolalaisten rosterista poissa olivat myös Roni Rukajärvi, Jesse Häkkinen, Mikko Virtanen sekä Pelicansin matkassa ollut Roope Elimäki.

Myös K-Vantaan kokoonpanossa on muutamia arvoituksia, sillä kauden avauksesta sivussa olleet Ville Heikkinen, Teemu Mielonen ja Arttu Savaloja voivat pelata perjantaina.

Käyttäjän mmiettinen kuva

Arvio ottelusta: Miska Miettinen

Voittajaa on hyvin hankalaa arvioida tässä vaiheessa syksyä, kun esimerkiksi viime kaudella Peliitat oli Mestiksen kahdeksanneksi paras kotijoukkue K-Vantaan miehittäessä samaa sijaa vierastaulukossa.

Kumpikin osapuoli esitti keskiviikkona mainiota pelaamista alakerrassa tukkien myös keskikentän tehokkaasti. Näiden faktojen perusteella luvassa on vähämaalinen koitos, eikä jatkoaika tai voittomaalikisa olisi ihme.

Seuraa Heitä

Miika Roine #18 | Pelicans

Laitahyökkääjä

Liigastakin tuttu Roine oli keskiviikkona hyökkäyspäässä vaarallisen nälkäinen jatkuvasti. Maalin iskenyt sekä kaksi syöttöpistettä saalistanut JYP-kasvatti on kauden alun perusteella Mestiksen ehdottomia kärkihyökkääjiä.

Joel Lehtinen #21 |

Laitahyökkääjä

Keskiviikkona kakkosketjussa hyökännyt Lehtinen osoitti olevansa kiekon kanssa näppärä, jonka lisäksi laituri on myös hyvä tekijä mies vastaan mies -hyökkäyksissä. Aiheuttaako hyökkääjä päänvaivaa isännille?

» Lähetä palautetta toimitukselle