SaiPa-HIFK: Rau johtaa - kiilaako Zaborsky ohi?

LIIGA / Ennakko
SaiPan ja HIFK:n aikaisemmat kohtaamiset kuluvalla kaudella ovat olleet tiukkoja.
SaiPa ja HIFK paketoivat omalta osaltaan runkosarjansa, kun helsinkiläiset vierailevat Lappeenrannassa torstaina. Molempien joukkueiden sijoitus runkosarjassa ovat jo varmistuneet.

HIFK on ollut tällä kaudella mieluisa vastustaja SaiPalle, jos katsotaan edellisten ottelun tuloksia. Kauden kolmesta aiemmasta kohtaamisesta SaiPa on voittanut kaksi ja HIFK yhden. Kaikki ottelut ovat päättyneet varsinaisella peliajalla.

Ottelun lopputuloksella ei ole vaikutusta joukkueiden lopullisiin sijoituksiin sarjataulukossa. HIFK lähtee pudotuspeleihin runkosarjan voittajana ja, SaiPa puolestaan ponnistaa samoihin kekkereihin sijalta viisi. HIFK:n puolivälierävastustajasta ei ole vielä varmuutta. SaiPan vastustaja sen sijaan on selvillä, sillä lappeenrantalaiset kohtaavat puolivälierissä JYPin. Molempien ensimmäinen pudotuspeliottelu pelataan reilun viikon kuluttua.

Edelliset ottelut

Kotijoukkue SaiPa lähtee illan otteluun allaan kaksi tappiota. Viime lauantaina joukkue koko voittomaalikilpailun jälkeen tappion Tapparalle, ja kuluvan viikon maanantaina Blues oli kotikaukalossaan SaiPaa parempi lukemin 4-2. Viimeisestä viidestä ottelustaan SaiPa on voittanut vain yhden varsinaisella peliajalla.

HIFK puolestaan on kovassa vireessä. Joukkue koki viime lauantaina tappion Lukolle, mutta paluu voittokantaan tapahtui heti kuluvan viikon tiistaina, kun helsinkiläiset murskasivat Ässät 7-0. Viimeisestä 20:sta ottelusta HIFK on voittanut 17:n, joista kaikki varsinaisella peliajalla. Kolmesta tappiosta kaksi on tullut varsinaisella peliajalla ja yksi jatkoajan jälkeen.

Ratkaisukohdat

SaiPa oli ennen maanantaina pelattua Blues-ottelua tiukasti mukana taistelussa pudotuspelien kotiedusta. Tämä ei kuitenkaan näkynyt Bluesia vastaan kentällä millään tavalla. Joukkue vaikutti jopa hieman asennevammaiselta ja haluttomalta, mikä johti lukuisiin virheisiin kentällä.

Vastaavin otteisiin ei ole loppukaudella varaa, jos lappeenrantalaiset haluavat pelata pitkään keväällä. Nyt SaiPan pelaajilla olisi mahdollisuus pukea työhaalarit takaisin niskaan, ja pelata hyvä kenraali ennen reilun viikon kuluttua alkavia pudotuspelejä.

Vierasjoukkue HIFK:n riveistä löytyy runsaasti yksilötaitoa. Erityisesti Teemu Ramstedtin johtama ykkösketju on ollut loistavassa vireessä jo pidemmän aikaa. Ketjun laitahyökkääjä Tomas Zaborsky on tehnyt Liigassa toiseksi eniten maaleja.

Pienistä ja välillä suuremmistakin ongelmista puolutuspelissä kärsinyt SaiPa onkin kovan haasteen edessä punanuttuja vastaan. SaiPan hyökkäyspelaaminen kyllä riittää hyvänä päivänä HIFK:ta vastaan, mutta ratkaisevassa asemassa on puolutuspeli, jonka pitävyydestä ei ole täyttä varmuutta.

Vaikka ottelun lopputuloksella ei ole vaikutusta lopullisiin sijoituksiin, molemmat joukkueet haluavat varmasti lähteä voitto allaan pudotuspeleihin. Torstaina tullaankin varmasti näkemään tiukka taistelu, jossa turhia riskejä ei kuitenkaan oteta, jotta loukkaantumisilta vältyttäisiin kevään kynnyksellä.

Tilastopoiminnat

Hyökkääjä Chad Rau on lähellä rikkoa SaiPan yhden kauden maaliennätyksen. Piikkipaikalla on tällä hetkellä Vladimir Machulda, joka on teki kaudella 2000-2001 29 maalia. Raulla maaleja on kasassa kuluvalla kaudella 28. Jenkkihyökkäjä johtaa myös ennen viimeisestä kierrosta koko Liigan maalipörssiä.

Raun lähin uhkaaja on illan vastustajan riveissä pelaava Zaborsky, joka on tehnyt 27 maalia. Nähtäväksi jää kummalla on enemmän maaleja illan kohtaamisen jälkeen.

Seuraa Heitä

Chad Rau #17 | Glasgow Clan

Hyökkääjä

Lähellä voittaa Liigan maalipörssin. Oli edellisessä pelissä Bluesia vastaan vaisu, kuten koko SaiPan joukkuekkin. Haluaa varmasti pelata hyvän ottelun ennen pudotuspelien alkua.

Tomáš Záborský #67 | Wild Wings

Laitahyökkääjä

Hyökkäjä on viimeistellyt kuluvalla kaudella jo 27 maalia. Vertynyt kauden edetessä huimaan vireeseen, ja tavoittelee edelleen maalipörssin voittoa. Tekee maaleja niin maalin edestä kuin laukomalla kauempaakin.

» Lähetä palautetta toimitukselle