Lyökö Bluesin kohtalon kello?

LIIGA / Ennakko
Espoossa nähdään luultavasti todella tasainen kamppailu.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Runkosarja on lopuillaan, niin myöskin espoolaisten. Bluesilla on kaksi ottelua jäljellä runkosarjaa, jonka jälkeen joukkue lähtee kesälomalle. Tänään Blues saa vieraita Lappeenrannasta ja torstaina espoolaiset matkaavat Jyväskylään vierasreissulle.

Espoolaisten kausi on ollut todella vaikea. Sekä joukkuetta että seuraa on riepoteltu eri medioissa useaan otteeseen. Viimeisimpänä uutisissa on ollut muun muassa velkasaneeraushakemuksen hylkäys. Vaikka sinipaidoilla ei ole enää tuloksellisesti mitään merkitystä runkosarjassa, se ei ole siltikään menettänyt peli-iloaan. Blues on edelleen sitkeä vastustaja, joka taistelee jokaisesta pisteestä.

Joukkueen vaihtuvuus on ollut suuri, pelaajia on lähtenyt noin kolmen kentällisen verran, ja tilalle on tullut nuoria tulevaisuuden lupauksia, joista suurin osa jatkaa kauttaan myöhemmin A-nuorissa. Tälläinen pelaaja on muun muassa espoolaisten kultakypärä Antti Suomela.

Bluesin tulevaisuudesta ei osaa kukaan sanoa, pelaako edes Blues ensi kaudella liigatason kiekkoa. Jos pelaa, niin millä joukkueella.

Bluesin päävalmentaja Jyrki Aho kärsi KalPa-ottelun jälkeen kurinpidon määräämän pelikiellon, joten hän palaa tänään takaisin espoolaisten valmentajanpallille.

Lappeenrantalaiset puolestaan jatkavat vielä kauttaan pudotuspeleihin, vastustaja selviää myöhemmin.
Molemmat joukkueet pelasivat lauantaina, espoolaiset hävisivät Vaasassa puhtaasti 3-0, ja SaiPa hävisi Tapparalle vasta voittomaalikilpailun jälkeen luvuin 4-3. Tappara oli ottelussa parempi, mutta SaiPa nousi hyvällä kolmannella erällä peliin mukaan ja kotiin tuomisena oli yksi piste.

SaiPa puolestaan päättää runkosarjansa kotonaan torstaina, jolloin se saa vieraita Helsingistä. Viidestä viimeisimmästä ottelusta lappeenrantalaiset ovat voittaneet kaksi, joista toinen eteni aina voittomaalikilpailuun asti. Pudotuspelien kotietu on edelleen lappeenrantalaisten omissa käsissä, mutta paikka pudotuspeleihin on kuitenkin varmistunut.

SaiPan ykköskenttä on ollut huikeassa vireessä. Varsinkin David McIntyre sekä Chad Rau, joka on löytänyt loistavan pelivireen pienen hiljaiselon jälkeen. Keltapaitojen maalivahtikaksikko Jani Nieminen ja Jussi Markkanen ovat pelanneet todella tasaisesti läpi kauden. Nieminen torjui viime pelissä hyvin, mutta silti maanantaina torjuntavuorossa on luultavasti Markkanen.

Espoolaisista loukkaantuneena ovat puolustajat Mikko Kuukka, Urho Vaakanainen ja Sebastian Moberg, sekä hyökkääjä Micke Saari. Tosin Saari on palannut takaisin treeneihin miltei puolen vuoden tauon jälkeen. SaiPalta pidempään loukkaantuneena ovat vain hyökkääjät Petteri Nokelainen ja Kim Strömberg. Tuorein pelaaja loukkaantuneiden listalla on hyökkääjä Kevin Henderson, joka kärsii nivusvammasta. Vamman vakavuudesta ei toistaiseksi ole tietoa. 

Seuraa Heitä

Antti Suomela #11 | Lausanne

Keskushyökkääjä

Bluesin yksi johtavista pelaajista. Kultakypärä, iski molemmat maalit voittoisassa KalPa-ottelussa.

David McIntyre #7 |

Keskushyökkääjä

Löytänyt loistavan pelivireen. Välillä tuntuu, että tekee kentällä mitä haluaa. Nouseeko pudotuspelien alkaessa SaiPan ratkaisijaksi?

» Lähetä palautetta toimitukselle