Tapparalla jälleen vastassa murhaava ylivoima

LIIGA / Ennakko
Jääyhyilyyn ei ole varaa.
Kuva © Jarno Hietanen
Tapparan voittoputki katkesi Kärppien tehokkaaseen ylivoimaan. Myös perjantai-illan vastustajan HPK:n ylivoima on ollut viime aikoina tehokasta. Löytyykö Jussi Tapolalta lääkkeet Olli Salon vapautuneen ryhmän kaatamiseen?

Ilman paineita pelaava HPK on ollut inhottava vastustaja viimeisistä pudotuspelipaikoista taisteleville joukkueille. Vapautuneesti hyökkäävä joukkue on napannut viidestä edellisestä ottelustaan yhteensä kymmenen pistettä.

Merkille pantavaa kotijoukkueen otteissa on ollut ylivoiman tehokkuus. Päävalmentaja Olli Salon johdolla joukkue on noussut ylivoimatilastojen pohjamudista jo neljänneksi.

− Olemme vapautuneita, mutta sekin on tullut onnistumisten kautta. Pelaajat ovat onnistuneet myös niissä pienissä asioissa, Salo analysoi hyviä otteita.

− En voi verrata siihen, mitä ennen minua tehtiin. Olemme pyrkineet saamaan lisää liikettä ylivoimalle, ettei peliä pyöritettäisi pelkästään seisovilta jaloilta.

Ässiä vastaan HPK:n iloinen ylivoima osoitti voimansa. Jake Hansenin viiden minuutin rangaistuksen aikana Kerho nakutteli kolme osumaa. Parannettavaakin kuitenkin jäi.

− Hyökkäysalueella saamme pelin pyörimään, mutta Ässiäkin vastaan pelasimme ylivoimalla paljon keskialueella, kun haut olivat vähän mitä sattuu, Salo muistutti.

Tapparalla karu paluu arkeen Oulussa

Tappara palasi kuuden ottelun voittoputkesta takaisin maan pinnalle tylyllä tavalla. Kärpät oli Oulussa joka osa-alueella tamperelaisia parempi ja vei pisteet 4−0-voitolla. Erityisesti Kärppien ylivoimapeli oli tehokasta.

Tamperelaiset olivat reissussa myös ilman maalivahti Dominik Hrachovinaa, joka oli vartioimassa Mestis-joukkue LeKin maalia. Nähtäväksi jää onko tšekki mukana Hämeenlinnassa.

HPK pelasi edellisessä ottelussa Bluesia vastaan vajaalla kokoonpanolla. Tapparaa vastaan kokoonpanoon on palaamassa hyökkääjä Waltteri Hopponen.

Tappara-käskijä Jussi Tapola pyöritellyt kokoonpanoja viime aikoina. Erityisesti tutkapari Henrik Haapala - Kristian Kuusela on ollut erillään. Kärppiä vastaan Kuusela pelasi Jani Lajusen ja Veli-Matti Savinaisen kanssa, kun taas Haapalan ketjukavereina olivat Jan-Mikael Järvinen ja Jere Karjalainen.

Tamperelaiset ovat voittaneet HPK:n tällä kaudella kahdesti, mutta edellinen kohtaaminen päättyi hämeenlinnalaisten voittoon. HPK:lla on perjantaina mahdollisuus tasata voitot keskinäisitä kohtaamisista.

Seuraa Heitä

Juhani Jasu #61 |

Keskushyökkääjä

Sentteri hakee vielä paikkaansa uudessa joukkueessa, eikä Tapparan nelosketjun peli ole vielä lähtenyt toimimaan Jasun kanssa. Ehkä vanha kotihalli sytyttää?

Julius Valtonen #11 |

Laitahyökkääjä

Jokerit-kasvatti on tullut ennakkoluulottomasti Liigaan. Saanut enemmän vastuuta, kun kokeneempia pelaajia on pudonnut pois ja myös kiittänyt vastuusta.

» Lähetä palautetta toimitukselle