Kärkikaksikko vastakkain Nordiksella

LIIGA / Ennakko
HIFK:n hyökkäysvitja joutuu perjantaina todelliseen testiin
Oulun Kärpät tuo tuulahduksen pohjoista viimaa perjantaina Helsinkiin, kun se joutuu HIFK:n grillattavaksi. Asetelmat kiekkoillassa ovat selvät: runkosarjan loppusuoralla vain pisteet merkitsevät.

Edellinen kierros

Vierailija Kärpillä on takanaan taisto Tampereen Tapparan kanssa. Kärpät nollasi kirvesrinnat lukemin 4-0. Voitto sarjakärjen kustannuksella etelän hornankattilassa olisi oululaisille karamellia.

HIFK:n ottelu keskiviikkona oli tiukka. Vaikka voitto irtosi lopulta 4-1 lukemin, ei Vaasan Sport ollut punanutuille suupala. Keskiviikkona nähtiin Helsingissä myös kahdet nyrkkikarkelot, mutta ne eivät poikineet jatkoseuraamuksia. Neljäs perättäinen voitto on varmasti lyönyt HIFK:n kiukaalle löylyä. Ajatus runkosarjan voittamisesta ensimmäistä kertaa seuran historiassa jyskyttää myös pelaajien alitajunnassa ja sekin luo osaltaan sähköä iltaan.

Pelin ratkaisijat

Kärppien valttikortit eivät esittelyjä kaipaa. Sebastian Aho ja Jesse Puljujärvi johtavat vikkelää laumaa, joka yrittää hiljentää Nordenkiöldinkadun. HIFK:n puolella Tomas Zaborsky on päässyt ilmiömäiseen vauhtiin. Kärppien pitääkin olla varuillaan, sillä kotijoukkueen viisikko henkii hyvin yhteen hiileen ja joukkueesta loistaa rento tekemisen meininki. Pukukopin puolella pelaajat ovat ounastelleet tätä pistepottien takeeksi.

Kärpät puolestaan on ollut tehokas ylivoimalla. Keskiviikkona oululaiset iskivät Tapparan maaliin kolme ylivoimamaalia. Jäähyjä helsinkiläisten ei siis parane ottaa. Toisaalta HIFK on kauden mittaan onnistunut tehtailemaan paljon alivoimaosumia. Lauri Marjamäen suojattien ei siis täysin kannata tuudittautua erikoistilanteiden tuomaan etuun. Kärppien ylivoima toimiikin hyvänä kuntomittarina kotijoukkueen puolustukselle. Ilta näyttää nähdäänkö tolppien välissä Kevin Lankinen vai Ville Husso. Kärppien maalilla jatkaa varmasti Sami Rajaniemi.

Kauden keskinäiset kohtaamiset ovat stadilaisille 2-1, mutta viimeksi Kärpät runnoi HIFK:stä 8-2-kotivoiton. Oululaiset ovat tällä hetkellä sarjataulukossa viisi pistettä HIFK:n jäljessä, mutta runkosarjaan mahtuu vielä pelejä ja kaikki on auki.

Seuraa Heitä

Tomáš Záborský #67 | Wild Wings

Laitahyökkääjä

HIFK-hyökkääjä on viime peleissä loistanut esityksillään.

Sebastian Aho #20 | Carolina

Keskushyökkääjä

Kärppä-hyökkääjä on yksi oululaisten johtavista ratkaisijoista.

» Lähetä palautetta toimitukselle