Lukko Lappeenrantaan - Gagnon kohtaa Raun

LIIGA / Ennakko
Maalipörssiä johtava SaiPan Chad Rau on tehnyt jo 26 maalia.
Kuva © Mikko Lieri www.lieri.eu
Tiistaina Ässiä vastaan kotonaan pelannut SaiPa saa jälleen vieraita Länsi-Suomesta, kun Lukko matkaa Lappeenrantaan. Kolmen pisteen voitolla kotijoukkue varmistaisi suoran pudotuspelipaikan.

SaiPa ja Lukko ovat kohdanneet toisensa kolmesti kuluvalla kaudella. Kahdessa ensimmäisessä ottelussa Lukko oli parempi, mutta viimeisimmän nimiinsä vei SaiPa.

Sarjataulukosta SaiPa löytyy sijalta viisi ja Lukko yhden sijan huonompana paikalta kuusi. Pisteissä joukkueiden välinen ero on seitsemän pistettä. Voittamalla illan ottelun varsinaisella peliajalla SaiPa varmistaisi suoran pudotuspelipaikan. Lukolle pisteet olisivat myös elintärkeät, koska sijalla seitsemän oleva TPS on vain kaksi pistettä raumalaisia perässä.

Edelliset ottelut

Vierailija Lukko aloitti kolmen ottelun viikkonsa tiistaina Kouvolassa, missä se koki karvaan 2-1-tappion KooKoolle, vaikka sillä oli tarvittavat paikat lisämaalien tekemiseen. Ennen KooKoo-tappiota joukkue oli voittanut viisi ottelua putkeen, joista kolme vasta jatkoajan tai voittomaalikilpailun jälkeen.

Myös SaiPa pelasi tiistaina voitokkaan ottelun. Tapahtumarikkaassa ottelussa Ässiä vastaan voittoa jouduttiin hakemaan voittomaalikilpailusta, missä Vojtech Polak ratkaisi SaiPalle tärkeät kaksi pistettä. Lappeenrantalaiset olivat hävinneet tätä ennen kaksi kamppailua peräkkäin.

Ratkaisukohdat

SaiPa pelasi edellisessä ottelussa Ässiä vastaan erittäin monivaiheisen ottelun. Pelin sisällä oli niin hyviä kuin huonojakin hetkiä runsaasti. Joukkue teki myös paljon karkeita henkilökohtaisia virheitä erityisesti keskialueella ja omassa päässä, joista porilaiset rankaisivat surutta.

Positiivista ottelussa SaiPan kannalta oli se, että isoista virheistä huolimatta joukkue nousi ottelun viimeisen kymmenen minuutin aikana kahden maalin takaa tasoihin ja nappasi voiton voittomaalikilpailussa.

Edellisessä ottelussa SaiPan hyökkäyspelaaminen oli hyvällä tasolla, mutta oman pään on tiivistyttävä, jos lappeenrantalaiset haluavat pisteille ottelussa. Erityisesti puolustaja Sam Lofquistin on nostettava tasoaan. Tämän myönsi myös SaiPan päävalmentaja Pekka Tirkkonen, joka kertoi edellisen ottelun jälkeen, että erityisesti puolustuspelaamisessa on parannettavaa.

Lukon tärkein pelaaja läpi kauden on ollut maalivahti Ryan Zapolski. Jenkkivahti on myös viime otteluissa hoitanut omat työnsä, ja hyökkäyskalusto tehnyt tarvittavan määrän maaleja. Myös Lukon edellisessä ottelussa KooKoota vastaan Zapolski piti joukkuettaan paikka paikoin pystyssä jopa yksinään.

Lukon päävalmentaja Risto Dufva totesi KooKoo-ottelun jälkeen, että peli ratkesi jo ensimmäisen kympin aikana. SaiPa tulee varmasti KooKoon tavoin kovaa heti alussa kotihallissaan. Raumalaisten on saatava otteluun parempi alku tai muuten lopputulema voi olla edellisen ottelun kaltainen.

Tilastopoiminnat

Oman mausteensa otteluun tuo maalipörssin kärkinimien SaiPan Chad Raun ja Lukon Aaron Gagnonin kohtaaminen. Rau tuntui jo karkaavan maalipörssiin voittoon, mutta Gagnon on päässyt hyvään vireeseen, ja maalipörssin voitto on edelleen täysin auki. Raulla maaleja on tällä hetkellä 26 ja Gagnonilla 25. Heidän lähin haastajansa on HIFK:n Tomas Zaborsky, joka on tehnyt 24 maalia.

Joukkueiden kolmessa edellisessä kohtaamisessa häviäjä ei ole tehnyt maaliakaan. Kahdessa ensimmäisessä ottelussa Lukko oli parempi lukemin 4-0 ja 1-0. Kolmannen nimiinsä vei SaiPa maalein 3-0.

Seuraa Heitä

Chad Rau #17 | Glasgow Clan

Hyökkääjä

Hiipii salakavalasti maalipaikoille ja viimeistelee paikoistaan tehokkaasti. Teki edellisessä ottelussa viiden Ässä-pelaajan keskeltä maalin.

Aaron Gagnon #11 | MoDo

Keskushyökkääjä

Maalipörssin kakkonen on yltynyt hyvään vireeseen tämän vuoden puolella. Tehnyt vuodenvaihteen jälkeen 12 maalia 21:ssa ottelussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle