Historiaa ja nykypäivää - Ässät haastaa SaiPan pronssimitalistien juhlaillassa

LIIGA / Ennakko
Jussi Markkanen on paljon vartijana myös tiistain ottelussa.
Kuva © Mikko Lieri www.lieri.eu
SaiPa saa tiistai-iltana vieraita kotikaukaloonsa Porista, kun Ässät vierailee Lappeenrannassa. Ottelu on molemmille viidenneksi viimeinen kuluvan kauden runkosarjassa. Ennen ottelua SaiPa muistaa vuoden 1966 pronssimitalistejaan.

Ennen illan ottelua SaiPa ja Ässät ovat kohdanneet kolmesti kuluvan kauden aikana. SaiPa on ollut näissä otteluissa parempi kahdesti varsinaisella peliajalla ja Ässät kerran jatkoajan jälkeen.

Vierailija Ässät on edelleen tiukasti mukana taistelussa pääsystä pudotuspeleihin. Sijalta 11. illan otteluun ponnistava porilaisryhmä on viiden pisteen päässä sijasta kymmenen, joka oikeuttaisi viimeiseen pudostuspelipaikkaan. SaiPa puolestaan on kiinni suorassa pudotuspelipaikassa sijalla viisi. Matkaa edellä olevaan JYPiin on seitsemän pistettä ja takana vaanivaan Lukkoon viisi pistettä.

Edelliset ottelut

Ässät pelasi viime viikolla kolme ottelua, joista tuloksena oli kovasta taistelusta huolimatta yhtä monta tappiota. Tiistaina ja keskiviikkona Tapparaa vastaan porilaiset pelasivat kaksi hyvää ottelua, mutta mukaan tarttui vain yksi piste. Viikon päättäneessä HPK-ottelussa Ässät oli pelissä mukana alussa, mutta Jake Hansenin hieman kyseenalainen ulosajo käänsi ottelun lopulta Kerholle selvin lukemin 7-4.

Myös SaiPalla on allaan pelkkiä tappiota viime viikolta. KalPaa vastaan lappeenrantalaiset olivat pitkään kiinni kolmessa pisteessä, mutta ottelun lopun sekoilujen jälkeen kuopiolaiset matkasivat kotiin kolmen pisteen kera. Lauantaina Jyväskylän Hippokselta mukaan tarttui viikon ainoa piste, kun JYP oli voittomaalikilpailun jälkeen parempi lukemin 3-2.

Ratkaisukohdat

Siirtorajan jälkeen Lappeenrannassa on totuttu siihen, että hyökkäyspelaamiseen on saatu uutta eloa. Edellisessä ottelussa Jyväskylässä SaiPan kiekollinen pelaaminen oli kuitenkin nihkeää, ja joukkue joutui puolustamaan pitkiä pätkiä omassa päässä. Tämän myötä myös hyökkäyspelaaminen tyrehtyi.

Suurin syy siihen, että SaiPa sai Hippokselta mukaansa yhden pisteen, oli maalivahti Jussi Markkanen. Hyvään maalivahtiin on toki hyvä nojata, mutta myös kiekollisen pelaamisen tasoa on syytä nostaa, jos SaiPa mielii pisteille illan ottelussa.

Ässillä puolestaan on kasvojenpesun paikka ottelussa. Ässien olisi helppo syyttää edellisen ottelun tappiosta Hansenin viiden minuutin jäähyä, mutta hyvänä päivänä joukkue olisi vielä noussut jäähyn jälkeen taistelemaan voitosta.

Porilaisten päävalmentaja Mikael Kotkaniemi olikin pettynyt omiensa esitykseen lauantaisessa HPK-ottelussa.

- Aika steriili esitys siihen nähden, mitä tässä kohtaa kautta pitäisi olla. Luultiin, että ilman itseään likoon laittamatta voi voittaa. Rikkonainen ottelu, ja sitten kun lähtee käsistä niin lähtee käsistä.

Ässät on taistellut koko kauden heikon alivoimapelaamisen kanssa. Joukkue on ollut yksi heikoimmista alivoimajoukkueista kierroksesta toiseen niin koti- kuin vieraskaukalossakin. Turhiin jäähyihin ei siis ole varaa, jos vanhat merkit pitävät paikkansa.

Erikoista

SaiPa muistaa ennen ottelua vuoden 1966 pronssimitalistejaan. Lappeenrantalaisten toistaiseksi ainoasta pääsarjamitalista tuli helmikuussa kuluneeksi tasan 50 vuotta. Paikalla tullaan näkemään mitalijoukkueesta ainakin kapteeni Lalli Partinen, Yrjö HakalaLeo Haakana, Hannu Lemander, Kari Ruontimo, Raimo Lohko, Pauli Hyväri, Heikki Juselius, Pekka Moisio, Harri Laakso ja Pentti Hyväri.

Seuraa Heitä

Aleksi Saarela #87 | SCL Tigers

Laitahyökkääjä

Nuorten maailmanmestari on tehnyt alkuvuoden aikana 19:ssä ottelussa 16 pistettä. On saanut peliinsä lisää itseluottamusta ja hakee ratkaisuja aktiivisesti. Erittäin tärkeä palanen Ässien hyökkäyksessä.

Tomi Leivo #11 |

Laitahyökkääjä

On tehnyt kuluvan kauden aikana jo oman piste-ennätyksensä. Parantanut otteitaan läpi kauden ja saanut Saarelan tavoin lisää itseluottamusta. Ei välttämättä aina näy pistetilastoissa, mutta tekee tärkeää työtä joukkueensa eteen.

» Lähetä palautetta toimitukselle