26 hukattua mahdollisuutta ei sovi mestarikandidaatin pirtaan

LIIGA / Ennakko
SaiPalla on mahdollisuus napata kotietu JYPin nenän edestä.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
JYP pelaa mahdollisesti koko loppurunkosarjansa tärkeimmän pelin, kun SaiPa saapuu vierailulle Jyväskylään. Panoksena on väkevä tarraus puolivälierien kotietuun.

Edelliset ottelut

JYPin vire on valahtanut kauniisti sanoen alavireiseksi. Edelliset viisi ottelua ovat lihottaneet hurrikaaniryhmän pistesaldoa vain kolmella pisteellä.

SaiPan vire on ollut huomattavasti parempi, vaikka mukaan mahtuu pari kauneusvirhettä. Viiden ottelun jaksolla lappeenrantalaisille on kertynyt yhdeksän pistettä.

Joukkueet ovat kohdanneet kuluvalla kaudella kolmesti voittojen ollessa 2−1 jyväskyläläisten eduksi. Joukueet löytyvät sarjan sijoilta neljä ja viisi, eikä joukkueita erota kuin kuusi pistettä. Kun tähän lisätään vielä JYPin pelaama yksi ottelu enemmän, SaiPan voitto kallistaisi kotietuvaakaa lappeenrantalaisten suuntaan.

Ratkaisukohdat

JYP on viime kierroksilla kaatunut tason ailahteluun ottelun sisällä. Rytmitys ja "tajunta" ottelun 60 minuutin kestosta on puuttunut. Kolmessa edellisessä ottelussaan jyväskyläläiset ovat onnistuneet hallitsemaan avauserää, mutta tuon jälkeen paletti on mennyt täysin sekaisin.

Esimerkiksi ottelussä Kärppiä vastaan mestarin ja haastajan ero kävi varsin selväksi. JYP hallitsi ottelua mielinmäärin avauserässä, muttei onnistunut iskemään maalia. Kärpät sai avauserään kaksi maalipaikkaa ja käytti molemmat.

SaiPa värväsi siirtotakarajalla kaksi vahvistusta hyökkäyskalustoonsa, jotka ovat olleet vahvassa vireessä. Ennen Kevin Hendersonin ja Vojtech Polakin mukaantuloa SaiPa kärsi suurista maalinteko-ongelmista, mutta nyt lukot näyttävät auenneen.

Henderson tuo oivaa syvyyttä SaiPan ratkaisijaosastoon.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com

Erikoista

JYPin perisynti viime kierroksilla on ollut tehoton viimeistely. Erityisesti ylivoima on ollut todella heikkoa, mistä kertoo jo 26 peräkkäistä hukattua ylivoimamahdollisuutta. Kun JYP vielä menetti keskiviikkona Kouvolassa sairastuvalle Valtteri Kemiläisen ja Sami Nikun, on jyväskyläläisryhmä pakotettu etsimään uusia lääkkeitä ylivoimapeliinsä.

Jotain sekä JYPin tehokkuudesta että SaiPan uuden kaksikon tehokkuudesta kertoo mielenkiintoinen saldo. Kun tarkasteltavaksi otetaan edellinen kolmen ottelun aikajakso, Henderson ja Polak ovat iskeneet yhtä monta maalia kuin koko jyväskyläläisjoukkue.

Monet mittarit puoltavat SaiPan vierasvoittoa, mutta Hippos on perinteisesti ollut vaikea paikka keltapaidoille. Kuuden ja puolen vuoden ajanjaksolle mahtuu vain kaksi kolmen pisteen voittoa Jyväskylästä.

Seuraa Heitä

Sam Lofquist #3 |

Puolustaja

Uhkaava mahdollisuus SaiPalle. Pystyy olemaan sarjan vaarallisimpia viivapelotteita, mutta hermokontrolli on kysymysmerkki. Edellisellä kerralla Jyväskylässä ruotsalaisella keitti yli, mikä ratkaisi pelin JYPille.

Jani Tuppurainen #10 | Grenoble

Laitahyökkääjä

JYPin kultakypärä on viime kierroksilla erikoistunut heikkoihin ratkaisuihin ylivoimissa. Laukauksista tuntuu sihti puuttuvan ja syötöt ovat luokattomia. Viiden ottelun pisteetön putki katkesi keskiviikkona.

» Lähetä palautetta toimitukselle