Kärjen ja jumbon ero mitataan Espoossa

LIIGA / Ennakko
Blues yrittä aiheuttaa hankaluuksia luistelullaan.
Runkosarja etenee vääjäämättä kohti loppuaan. HIFK taistelee ensimmäisestä runkosarjan voitostaan, Blues vastaavasti jumbosijan välttämisestä.

Sen jälkeen, kun suurin osa joukkueen kokeneemmista pelaajista on jättänyt joukkueen, Blues on ajautunut seurahistoriansa pisimpään tappioputkeen. Nyt tappioita on peräkkäin jo kymmenen, joista yksi jatkoajalla.

HIFK:n meno on vauhdikkaampaa. Viidestätoista ottelusta se on hävinnyt kaksi ja jäänyt vain kerran pisteittä. Tämä tapahtui viime viikolla Tapparaa vastaan.

HIFK on voittanut kaikki kauden viisi aiempaa kohtaamista. Suurin ero nähtiin heti kauden avauksessa, kun punapaidat pöllyttivät espoolaisia peräti 6−1. Tiukimmat kamppailut nähtiin tammikuun tuplapeleissä, jotka päättyivät molemmat HIFK:n 3−2-voittoon.

Blues on taistellut tiukasti monissa otteluissa, mutta joukkueen taso ei kuitenkaan riitä pisteisiin ilman merkittäviä poikkeuksia. Viime viikon positiivisena asiana voi nostaa esiin kuitenkin sen, että joukkue sai uusia onnistujia, sillä Janne Puhakka teki ensimmäisen liigamaalinsa keskiviikkona ja Oskari Siiki teki ensimmäisen maalinsa Bluesissa lauantaina.

HIFK on tehnyt sarjassa eniten alivoimaamaaleja, kaikkiaan kahdeksan. Näin ollen joukkuetta ei sovi aliarvioida tuossakaan tilanteessa. Bluesille ylivoimat ovat muutenkin tuottaneet ongelmia, sillä joukkue on paitsi tehnyt vähiten ylivoimamaaleja, päästänyt vastustajan maalintekoon alivoimalla useimmin.

HIFK:n ottelu Tapparaa vastaan oli melkoista sekoilua, eikä samanlaisiin esityksiin ole juuri varaa, sillä siinä tapauksessa runkosarjan voitto voi karata käsistä.

Bluesin puolustuskalusto kärsi murheita edellisessä ottelussa Ässiä vastaan. Sebastian Moberg joutui jättämään pelin kesken Semir Ben-Amorin törkeän taklauksen seurauksena ja Jere Seppälä otti osumaa kiekosta. Urho Vaakanainen on myös ollut sivussa. Positiivisena asiana loukkaantumisrintamalta on ollut Eetu-Ville Arkiomaan paluu jääharjoituksiin.

Seuraa Heitä

Teemu Väyrynen #55 |

Keskushyökkääjä

Yksi niistä pelaajista, jotka on nostettu junioreista miesten joukkueen matkaan. Ei vielä voi laskea sellaiseksi pelaajaksi, joka kuuluisi vakituisesti Liigaan, mutta juniorihyökkääjistä kenties paras.

Robert Leino #62 | Örebro

Keskushyökkääjä

Ratkaisuroolissa lauantain HPK-ottelussa tehtyään kaksi maalia. Muutenkin uran paras kausi menossa, kuten 22-vuotiaan pelaajan täytyykin pelata tässä vaiheessa.

» Lähetä palautetta toimitukselle