Murtuuko Ilves pakkovoittopaineiden alla?

LIIGA / Ennakko
Saako Ilves pidettyä Tapparan tähdet kurissa?
Kuva © Jarno Hietanen
Kauden viimeisessä Tampereen paikallistaistossa on jaossa tärkeitä pisteitä. Ilveksen unelma pudotuspeleistä alkaa käydä saavuttamattomaksi, mutta voitolla tavoitteen saavuttaminen olisi ainakin teoriassa yhä mahdollista.

Ilves ja Tappara kohtaavat kuluvalla kaudella nyt kuudetta ja viimeistä kertaa. Ottelussa taistellaan ennen kaikkea sarjasijoituksista, sillä kuluvan kauden Tampereen herruus on jo ratkennut illan vierasjoukkue Tapparan hyväksi.

Edelliset ottelut

Illan kotijoukkue Ilves lähtee otteluun kolmen perättäisen tappion rasittamana, joista kaksi joukkue kärsi viime viikonlopun tuplaotteluissa Lukolle.

Viimeisin ja pudotuspelihaaveiden kannalta erityisen kirvelevä tappio tuli keskiviikkona Hämeenlinnassa, kun HPK oli etevämpi luvuin 3-1. Ilveksestä vain Joonas Vihko onnistui ottelussa maalinteossa.

Päävalmentaja Kari Heikkilän mukaan Ilveksen peli tyssäsi jo avauserässä, jossa HPK iski kiekon tamperelaisten verkkoon kolme kertaa.

Illan ottelussa vierasjoukkueena esiintyvän Tapparan lähtökohdat ovat sen sijaan käytännössä päinvastaiset. Tapparalla on takanaan neljä perättäistä voittoa, joista kaksi joukkue nappasi kuluvan viikon "back-to-back" -otteluista Ässiä vastaan.

Tapparan peli sakkasi Ässiä vastaan ajoittain pahastikin, mutta päävalmentaja Jussi Tapolan suojatit onnistuivat silti raapimaan otteluista lähes täydet pisteet.

Ratkaisukohdat

Ilves ja Tappara lähtevät otteluun hyvin erilaisista asetelmista. Ilves on tilanteessa, jossa jokainen ottelu on käytännössä pakkovoiton paikka, mikäli kautta halutaan jatkaa. Asetelma on henkisesti erityisen raastava, mikä voi altistaa joukkueen yliyrittämiseen ja sitä kautta myös virheisiin.

Tapparan kohdalla suurin jännitys runkosarjan viimeisissä otteluissa kohdistuu lähinnä siihen, onko joukkueen sijoitus sarjataulukossa kolmas, neljäs vai viides. Tappara varmasti tulee tekemään kaikkensa säilyttääkseen kotietuun oikeuttavan kolmannen sijansa, mutta samanlaista painetta ja pakkoa voittamiseen kuin Ilveksellä sillä ei ole.

Joukkueiden hyvin erilaisten henkisten lähtökohtien vaikutus tullee näkymään varsinkin ottelun avauserässä, joka saattaa muodostua ratkaisevaksi koko ottelun lopputuloksen kannalta.

Kotijoukkue Ilves pyrkii varmasti pääsemään niskan päälle heti alussa, sillä kuten viime ottelussa Hämeenlinnassa nähtiin, joukkueen henkinen kantti ei välttämättä kestä takaa-ajajan asemassa pelaamista kovin pitkään.

Niin paljon kuin Ilves maaleja janoaakin, on joukkueen kuitenkin varottava ylihyökkäämistä, sillä Patrik Laine, Kristian Kuusela ja muut Tapparan juonikkaat hyökkääjät tuskin jättävät hyödyntämättä kovin montaa vastahyökkäysmahdollisuutta.

 

Seuraa Heitä

Ville Meskanen #18 | Ilves

Laitahyökkääjä

Viime kaudella A-junioreissa hurjat tehot mättänyt Meskanen on saanut päävalmentaja Heikkiseltä vastuuta ja paikan ykkösketjussa. Nuori ja taitava pelaaja osaa hakeutua maalipaikoille hyvin.

Nick Plastino #18 | Slovan

Puolustaja

Kanadanitalialainen Plastino on löytämässä huippuvireen juuri sopivasti pudotuspelejä kohti mentäessä. Erinomaisia ratkaisuja hyökkäyspäässä ja omissa hyvää peruspeliä.

» Lähetä palautetta toimitukselle