Lyökö kalakukkokin kapuloita kotkien rattaisiin?

LIIGA / Ennakko
Sport antoi melkoisen opetuksen KalPalle viime ottelussa.
Kuva © Harri Bragge -www.hb-photography.fi-
Taistelu loppukauden mestaruusjahdista on alkamaisillaan, ja viimeisten pudotuspelipaikkojen kohdilla ovat meneillään kriittiset ajat. KalPa ja Sport kohtaavat runkosarjan viimeisen kerran Vaasassa, ja tässäkin kamppailussa on tärkeät panokset.

Edelliset ottelut

 

KalPa onnistui nappaamaan kahden pisteen voiton TPS:stä ja selätti SaiPan Lappeenrannassa mitä erikoisemmalla tavalla: kuopiolaiset tasoittivat ottelun kolmasti ja siirtyi kahdesti johtoon, kunnes Janne Keräsen hattutempun viimeistely tyhjään maaliin ratkaisi voiton KalPalle.

Vaikka KalPa onnistui kelpo hyvin erikoistilannepelaamisissaan SaiPaa vastaan, ovat yli ja -alivoimapelaamiset toistensa peilikuvia. Alivoima on prosentuaalisesti Liigan kärjessä, mutta ylivoima on vain hitusen hännänkärki Bluesia parempi.

Sport pelasi Lukkoa vastaan varsin pirteästi, mutta tehokkuudessa olisi ollut toivomisen varaa. Maalinteossa raumalaisia vastaan sonnustautuivatkin hyvin epätavalliset onnistujat: Joel Kiviranta, Mikko Pukka sekä Erik Riska.

Ratkaisukohdat

Sportin täytyy kaivaa sama sapluuna käyttöön, joka heillä oli viimeksi käytössä Kuopiossa. KalPa jäi täysin aseettomaksi loppua kohden edetessä, ja yritti ylihyökkäämällä kammeta väkisin tasoihin, mikä aiheutti Sportille vastahyökkäyksiä etulyöntiasemassa.

Vaasalaisten isännöidessä Lukkoa pelaajien kesken näkyi lievää kommunikaation puutteita. Vaihtoja sattui pahaan aikaan, eikä syötöt löytyneet toivotusta osoitteesta. KalPan yksi bravuureista onkin ollut nopeat vastahyökkäykset, joten näissä Sportin on oltava tarkkana.

Maalivahtipelissä on myös nähtävissä kasvojen pesua: Mika Järvinen ja Eero Kilpeläinen eivät olleet parhaimmalla tasollaan edellisissä kamppailuissa. Sport-veskari Järvinen haparoi kiekon kanssa Lukko-ottelussa yllättävän paljon, kun taas Kilpeläisen taakse upposi helppojakin laukauksia Lappeenrannassa.

Seuraa Heitä

Janne Keränen #91 | TUTO

Laitahyökkääjä

Hattutempun SaiPaa vastaan nakuttanut hyökkääjä on jo uusinut kauden piste-ennätyksensä Liigassa.

Joel Kiviranta #94 | Colorado

Laitahyökkääjä

Sportin näkyvin kenttäpelaaja tiistain Lukko-ottelussa. Vastasi avausmaalista ja jatkoi erinomaisia fyysisiä otteitaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle