Isät vastaan pojat - onko Bluesilla mitään mahdollisuutta TPS:ää vastaan?

LIIGA / Ennakko
Olisiko tiedossa taas pientä naamahierontaa?
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
TPS:n ja Bluesin välisestä ottelusta saattaa muodostua kaikin puolin isät vastaan pojat -henkinen ottelu.

Venyykö Bluesin tappioputki 12:een?

Lähtökohdat tiedostaen Palloseuran ja Bluesin välinen kamppailu voi hyvin olla isien ja poikien kohtaaminen. TPS taistelee tiukasti kuudennesta sijasta, joka oikeuttaisi suoraan puolivälieräpaikkaan. Bluesin kausi puolestaan on ollut käytännössä ohi jo aikoja sitten, ja espoolaiset ovatkin sarjan hännillä.

Blues lähtee otteluun murheellisesta 11 ottelun tappioputkesta, sillä ottelua edeltävänä päivänä HIFK haki 4−1-vierasvoiton Espoosta. Otteluun kaksi tappiota allaan lähtevä TPS sen sijaan huilasi tiistaina.

TPS:llä oli ennen tappioitaan meneillään hyvä vaihe, mutta nihkeä KalPa-ottelu ja kolmannen erän romahdus SaiPan vieraana jarruttivat vauhtia. Bluesilla murheet ovat toki isommat, sillä 11 tappion kierteensä aikana se on onnistunut tekemään vain yhdessä pelissä yli kaksi maalia. Samalla ajanjaksolla se on päästänyt vain yhdessä ottelussa alle kolme osumaa.

Isät ja pojat ovat kaukalossa muutenkin kuin Bluesin alakulon vuoksi. Joukkueiden keski-i'issä on melkoinen erotus, kun kotijoukkue TPS:n lukema on lähes 29 vuotta. Bluesilla vastaava on hädin tuskin yli 21, ja myös liigakokemuksen suhteen erot ovat valtavat: TPS-pelaajille liigapelejä on kertynyt 6887 ottelua, kun Bluesin pelaajat ovat kiekkoilleet Liigassa yhteensä 1942 pelin verran.

Nouseeko Makkonen ratkaisijaksi?

Ryhmien aiemmat keskinäiset mittelöt tavallisesti indikoisivat tasaista ottelua, koska Blues on voittanut kolmesta kauden ottelusta kaksi. Noissa peleissä espoolaisten nippu on kuitenkin ollut tyystin erilainen, kun kokoonpano on muuttunut kauden aikana ja tällä hetkellä pelaajisto koostuu lähinnä juniori-ikäisistä.

Pelaajaliikennettä on ollut täten myös Turun ja Espoon välillä. Kautensa Bluesissa aloittaneista Kalle Kaijomaa, Olli Malmivaara ja vastikään sadannen liigamaalinsa tehnyt Jussi Makkonen aloittivat sesongin sinipaidoissa. Malmivaara siirtyi jo kauden alkupuolella, mutta Kaijomaa ja Makkonen vaihtuivat vasta myöhemmin päittäin Matias Pulliin ja Oskari Siikiin.

Erityisesti Makkosella on ollut TPS:n peliin positiivinen vaikutus. Kuluvalla kaudella Bluesin riveissä 34 ottelussa vain 3+3-tehot tahkonnut keskushyökkääjä on pelannut TPS:n kakkossentterinä, ja tulosta on tullut aivan eri tahtiin: Makkosen saldo mustavalkoisissa on ollut 13 ottelussa 6+4.

Makkonen tuli Turkuun tuomaan laajuutta hyökkäykseen, kun joukkue on kärsinyt paljon vammoista. TPS on ollut runsaista loukkaantumisistaan huolimatta tällä kaudella vain kerran kolmen ottelun tappioputkessa, ja on hyvin epätodennäköistä, että se kärsisi nyt kolmatta perättäistä tappiota.

Arvio ottelusta: Vinski Virtanen

TPS on ottelussa suvereeni suosikki, vaikka aiemmista väännöistä kaksi kolmesta on mennyt Bluesin nimiin. Yksikin piste vierasjoukkueen matkaan olisi suuri yllätys, sillä jo kahden maalin tekeminen TPS:n tiivistynyttä puolustuspelaamista vastaan olisi Bluesin junioripainotteiselta ryhmältä pienimuotoinen uroteko.

Seuraa Heitä

Henrik Tallinder #7 |

Puolustaja

TPS-pakiston johtaja on kenties Liigan paras puolustaja. Kokenut 37-vuotias ruotsalainen saa olla tällä kertaa tarkkana Blues-hyökkääjien kanssa, joista monet ovat Tallinderia puolta nuorempia.

Oskari Siiki #55 | TUTO

Laitahyökkääjä

Siiki lainattiin TPS:stä loppukaudeksi Bluesiin. Nuori 20-vuotias hyökkääjä teki avausosumansa sininutussa lauantaina Ässiä vastaan. Onko lisää luvassa kasvattajaseura TPS:n verkkoon?

» Lähetä palautetta toimitukselle