SaiPalle vieraita Savosta - osuuko Polak jälleen?

LIIGA / Ennakko
Vojtech Polak on heiluttanut maaliverkkoja jo kolmesti SaiPa-paidassa.
Kuva © Kalle Mantere - kalle.mantere@jatkoaika.com
Tärkeät pelit jatkuvat, kun SaiPa isännöi tiistaina KalPaa. SaiPa havittelee edelleen kotietua pudotuspeleihin ja KalPa puolestaan taistelee kynsin ja hampain pudotuspelipaikasta.

SaiPa ja KalPa iskevät yhteen neljättä ja samalla viimeistä kertaa kuluvan kauden aikana. Aiemmissa kohtaamisissa KalPa on ollut parempi kahdesti ja SaiPa kerran.

Vierailija KalPa löytyy tällä hetkellä sarjataulukosta sijalta kahdeksan. Matkaa kuuden parhaan joukkoon sillä on seitsemän pistettä. Kotijoukkue SaiPa sen sijaan on kolme sijaa ylempänä viidennellä paikalla. Kotietuun oikeuttavaan sijaan neljä lappeenrantalaisilla on kahden pisteen ero.

Edelliset ottelut

SaiPan otteet ailahtelivat alkuvuoden aikana paljon. Siirtorajan umpeutumisen jälkeen joukkue on kuitenkin tehnyt ryhtiliikkeen ja voittanut kolme edellistä kamppailuaan. Viimeisimmässä ottelussa TPS:ää vastaan SaiPa nousi kolmannessa erässä kahden maalin takaa-ajoasemasta 5-2-voittoon.

Pekka Virran johtama KalPa on seilannut viime aikoina synkissä vesissä ainakin tuloksellisesti. Viimeisen kymmenen pelin aikana kuopiolaiset ovat saalistaneet vain yhden kolmen pisteen voiton. Lappeenrantaan KalPa saapuu kuitenkin voitto allaan. Viime viikon perjantaina KalPa kaatoi voittomaalikilpailun jälkeen TPS:n lukemin 2-1.

Ratkaisukohdat

Kotijoukkue SaiPa näyttäisi saaneen uutta puhtia Kevin Hendersonin ja Vojtech Polakin siirryttyä keltamustien riveihin. Varsinkin vasta kaksi peliä SaiPassa pelannut hyökkääjä Polak on piristänyt SaiPan hyökkäyspelaamista. Tšekkihyökkääjä on tehnyt SaiPa-paidassa jo kolme maalia.

SaiPa on tehnyt viime otteluissa maaleja isolla kädellä. Kahdessa edellisessä kamppailussa tehtyjä maaleja on peräti 14 kappaletta. Samalla joukkueen itseluottamus on kasvanut, mikä näkyy rennompana pelinä kuin mihin alkuvuoden aikana on totuttu.

Liigassa vähiten maaleja päästänyttä KalPaa vastaan maaleja tuskin tullaan näkemään kuitenkaan suuria määriä. KalPalle on tehty kauden aikana keskimäärin vain noin kaksi maalia per ottelu. Viimeisenä lukkona puolustuksen takana on maalivahti Eero Kilpeläinen, jonka torjuntaprosentti on viidenneksi paras 92,7%.

Vastaavasti kuopiolaiset ovat myös tehneet vähiten maaleja koko kaudella. Viime otteluissa KalPan hyökkäyspeli on ollut pahasti Mikael Ruohomaan johtaman ykkösketjun varassa. Jos joukkue meinaa poistua kotimatkalle pisteitä mukanaan tehoja täytyy saada irti myös muista ketjuista.

Tilastopoiminnat

Helmikuun ensimmäinen päivä 700 runkosarjaottelua täyteen saanut SaiPa-hyökkääjä Sami Venäläinen on jälleen lähellä rikkoa yhden rajapyykin. Tappara-kasvatti on tehnyt urallaan Liigassa tehopisteet 128+171=299, joten seuraava piste on uran 300.

Tällä hetkellä kolmatta kauttaan SaiPassa pelaava Venäläinen on tehnyt 10 maalia ja antanut 11 maaliin johtanutta syöttöä.

Seuraa Heitä

Brett Carson #7 |

Puolustaja

Oman pään luuta on noussut jo SaiPan puolustajien pistepörssin toiseksi. Liigan tehopörssiä johtava kanadalainen nakutti viime viikolla tehot 2+3 ja merkkautti samalla tehotilastoon lukeman +6.

Mikael Ruohomaa #13 | Frölunda

Keskushyökkääjä

On kantanut suuren vastuun KalPan hyökkäyspelaamisesta läpi kauden. Viime otteluissa otteluiden tulos ollut verrattavissa miehen esityksiin. Joutuuko tiistainakin ratkomaan ottelua yksin vai saako tulitukea muiltakin?

» Lähetä palautetta toimitukselle