Uudet pelaajat ensiesittelyssä Backmanin juhlaillassa

LIIGA / Ennakko
Kevin Henderson esiintyy ensimmäistä kertaa uudelle kotiyleisölleen.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
SaiPan Simon Backmanilla on lauantaina edessään 600. runkosarjaottelu. Vastaansa lappeenrantalaiset saavat TPS:n. Ottelu on joukkueiden neljäs, ja samalla viimeinen kuluvan kauden runkosarjassa.

SaiPan ja TPS:n kolme aiempaa kohtaamista tällä kaudella ovat päättyneet vierasvoittoihin. Illan kotijoukkue SaiPa on hakenut kahdesti pisteet Turusta, ja vastaavasti TPS kerran Lappeenrannasta. Joukkueiden edellisestä kohtaamisesta on kulunut jo yli kaksi kuukautta.

Edelliset ottelut

SaiPalla on kuluvalta viikolta allaan kaksi vierasvoittoa. Tiistaina lappeenrantalaiset hakivat täydet pisteet Bluesilta, ja perjantaina saman kohtalon koki Pelicans. Pelicans-ottelussa tapahtuneita lahtelaisten ylilyöntejä puitaneen vielä useiden päivien ajan.

Myös vierailija TPS on pelannut kahdesti tällä viikolla. Näistä otteluista saldona oli kolmen pisteen voitto Tapparasta ja voittomaalikilpailun jälkeen hävitty peli KalPalle.

Ratkaisukohdat

SaiPa vahvisti hyökkäyskalustoaan juuri ennen siirtorajan umpeutumista. Kahden pelin otannalla lauantaina kotiyleisölleen ensi kertaa esiintyvä Kevin Henderson tuo SaiPaan juuri sitä mitä Lappeenrannassa toivottiin. Iso mies liikkuu hyvin ja pyrkii maalille suoraviivaisesti. Samoin perjantaina kaksi maalia Pelicansin verkkoon debyytissään tehnyt Vojtech Polak näytti heti miksi hänet on joukkueeseen hankittu.

Viime viikkoina maalinteko-ongelmista kärsinyt SaiPa löysi rentouden peliinsä Pelicans-ottelussa. Yhdeksän maalia kuitenkin hieman valehtelevat ja TPS-ottelu on jälleen uusi tarina. TPS on puolustanut edellisissä otteluissa sitoutuneesti. Maalintekosektorille pääseminen tulee varmasti olemaan haastavampaa.

TPS:n kannalta ottelussa on ratkaisevaa hyvän puolustuspelin lisäksi se, että pystyvätkö turkulaiset hyödyntämään maalipaikat paremmin kuin perjantaisessa tappio-ottelussa KalPaa vastaan. SaiPan haastena on puolestaan se onnistuuko joukkue latautumaan otteluun hyvin. Lahdesta otettu murskavoitto ei saa olla enää mielessä, kun lauantain otteluun valmistautuminen alkaa.

Tilastopoiminnat

SaiPan varakapteeni Simon Backmanille illan ottelu on uran 600. runkosarjassa. Pietarsaarelta lähtöisin oleva puolustaja pelaa nyt kahdeksatta kauttaan SaiPan keltamustassa paidassa. 31-vuotias Backman on myös pelannut urallaan viisi kautta Liigaa illan vastustajan riveissä.

Muutama kierros aiemmin Ville Koho teki maalin omassa juhlaottelussaan. Nähtäväksi jää tekeekö toistaiseksi vain yhden maalin kuluvalla kaudella viimeistellyt Backman saman tempun.

Seuraa Heitä

Kevin Henderson #47 |

Vasen laitahyökkääjä

Liigan seuraajille tuntematon nimi. Oli SaiPan kiikarissa jo viime syksynä, mutta siirto Lappeenrantaan toteutui vasta siirtorajan kynnyksellä. Kookas mies liikkuu hyvin ja pyrkii pelaamaan suoraviivaisesti. Viimeisteli liigauransa avausmaalin SaiPan edellisessä kamppailussa Pelicansin verkkoon.

Éric Perrin #11 |

Keskushyökkääjä

Palasi tällä viikolla takaisin peleihin loukkaantumisen jälkeen. Pitkästä poissaolosta huolimatta kanadalainen on edelleen TPS:n kolmanneksi tehokkain pelaaja.

» Lähetä palautetta toimitukselle