Tappara kovan haasteen edessä HIFK:n vieraana

LIIGA / Ennakko
Joonas Rask on päässyt tuulettelemaan viime matseissa.
Liigan kärkipaikalla viihtyvä HIFK saa vieraakseen sarjassa neljäntenä olevan Tapparan. Tamperelaisten otteet ovat ailahdelleet, eikä tulikuuma HIFK tarjoa tähän mitään helpotusta.

Edelliset ottelut

Kotijoukkue HIFK on Liigan piikkipaikalla ja seilaa komeasti viiden ottelun voittoputkessa. Keskiviikon kierroksen kärkikamppailussa punanutut voittivat JYPin Jyväskylässä lukemin 1-4.

Tappara on voittanut viimeisimmistä kolmesta ottelustaan kaksi ja eilen joukkue kärsi niukan 1-0-tappion TPS:n vieraana. Tappara on nyt sarjassa neljäntenä, JYP edellään ja SaiPa kolmen pisteen päässä takana.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella tähän mennessä kolmesti. Näistä Tappara on voittanut kaksi kamppailua, josta toisen voittomaalikilpailun jälkeen.

Ratkaisukohdat

HIFK on kivunnut ansaitusti koko sarjan kärkipaikalle. Maalinteossa sillä ei tunnu enää olevan ongelmia. Nyt meneillään olevassa viiden ottelun voittoputkessa joukkue on tehnyt keskimäärin neljä maalia ottelua kohden.

Varjojen mailla välillä viihtynyt Joonas Rask on alkanut herätä pian saapuvaan kevääseen ja on kerännyt helmikuun neljässä kamppailussa jo tehot 3+2=5 ja tehotilaston lukema on samalta ajalta +7.

Tappara sai eilisessä TPS-kamppailussa kokoonpanoonsa tampereelle hankitut Tuukka Mäntylän ja Juhani Jasun. Tapparan kasvatti Mäntylä tuo joukkueen puolustukseen kokemusta ja hänet istutettiin eilen heti ykköspakkipariin Aleksi Elorinteen viereen.

Jasun vahvuudet ovat sen sijaan aloituksissa ja alivoimapelissä. Aloitukset ovatkin olleet se asia, missä joukkue on kaivannut parannusta esimerkiksi juuri HIFK:hon verrattuna.

Tappara on viime aikoina kärsinyt myös ongelmista puolustuspäässä ja välillä omissa on soinut vähän liikaa. Maalivahti Tomi Karhunen ei ole noussut ykkösmaalivahdilta odotetulle tasolle.

HIFK:n iskussa olevaa tehokasta joukkuetta vastaan joukkueen täytyisi onnistua itse maalinteossa ja samalla löytää keinot punanuttujen hyökkäysterän tylsyttämiseen.

Tilastopoiminnat

HIFK on jäänyt kotihallissa ilman pisteitä viimeksi loppiaisena, kun Sport haki pisteet matkaansa.

Tapparan kakkoskentän laitahyökkääjä Jukka Peltolalla on merkauttanut 99 syöttöä liigauraltaan.

Illan erikoisuus

Tappara vahvistui siirtorajan kynnyksellä. Tuukka Mäntylän tasoisen pelimiehen saapuminen Liigaan kiinnostaa myös oman seuran ulkopuolella. HIFK:sta ainakin Pohjois-Amerikkalaiset puolustajat Keith Aulie ja Matt Generous odottavat konkarin saapumista Helsinkiin innolla. 

Seuraa Heitä

Joonas Rask #88 | HIFK

Laitahyökkääjä

Nousemassa kaivattuun rooliin ja pisteitä alkanut ropista. Jatkuuko sama vire Tapparaa vastaan?

Juhani Jasu #61 | TPS

Keskushyökkääjä

Eilisessä TPS-ottelussa Jasu asettui kymmeneen aloitukseen ja aloitusprosentti oli 70. Pystyykö haastamaan HIFK:n tehokkaan aloittajan Corey Elkinsin?

» Lähetä palautetta toimitukselle