Lahden taistelutanner oli joskus espoolaisille voittoisa

LIIGA / Ennakko
Erkinjuntti iloitsi edellisen kerran Bluesia vastaan.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Pelicans ja Blues taistelevat pisteistä Lahdessa keskiviikkona.

Pelicans ja Blues saavat kauden neljännelle taistelulleen lahtelaiskannatuksen. Kotijoukkue on voittanut tähän mennessä kaksikon kaikki aiemmat kohtaamiset, vaikka aiemmat kaudet ovat osoittaneet espoolaisten olevan poikkeuksellisen haastava vastus. 

Kotijoukkue sijoittuu sarjataulukkoon yhdeksännelle paikalle ja hätyyttelee näin ollen KalPaa. Blues pitää puolestaan edelleen listan häntäpäätä. 

Edelliset ottelut

Ongelmista kärsivä Blues on odotetusti kärsinyt seitsemän tappiota putkeen, ja vasta tiistaina se joutui nöyrtymään kotonaan SaiPalle. Positiivista espoolaisten pelaamisessa on kuitenkin jäähyminuuttien väheneminen edelliseen kahteen otteluun, vaikka tiistain pelissä Samson Mahbod onnistuikin hankkimaan itselleen käytösrangaistuksen.

Pelicans pelasi viimeksi perjantaina Tampereella Tapparaa vastaan ja koki tappion karvaan maun. Viimeisimmät lahtelaisten kotiottelutkaan eivät ole sujuneet mairittelevasti. Joukkue on voittanut lahtelaisyleisön edessä viimeisestä kahdeksasta ottelustaan ainoastaan yhden.

Ratkaisukohdat

Erikoistilanteet ovat sujuneet viime peleissä heikosti. Viime viikon kahdessa vierasottelussa lahtelaiset päästivät peräti viisi alivoimamaalia. Ylivoimalla onnistumisia taas ei tullut lainkaan. Kultakypärä Juha Leimun puuttuessa pussinokat ovat pyörittäneet ykkösylivoimaansa pääsääntöisesti viidellä hyökkääjällä, sillä kiekollisia pakkeja ei tahdo löytyä Leimun takaa. 

Puutetta paikkaamaan hankittu Pasi Puistola toipuu polven puhdistusoperaatiosta eikä näin ollen debytoi turkoosipaidassa vielä keskiviikkona. Myös Leimun toipuessa vammastaan on Pelicansin siis löydettävä eväät ylivoiman toimimiseen muualta.

Kaikkien pelaajamenetysten jälkeenkin Bluesilla on pelaamisessaan edelleen kehittyneitä osa-alueita. Joukkueen luistelunopeuden kehityskaari on ollut ylöspäin, ja rivistön jättäneet pelaajat ovatkin olleet hitaamman jalan omaavia taitureita. Vikkelyydestä huolimatta espoolaisten maalinteko takkuaa rajusti, sillä hyökkäysten viimeistelyt ovat mielikuvituksettomia. 

Tilastopoiminnat

Tehojen puolesta kukaan hyökkäyspään lahtelaisista ei ole viime otteluissa noussut ylitse muiden, sillä neljän viimeisen pelin kahdeksasta maalista on joka kerta vastannut eri pelaaja.

Bluesilla on tullut kahteen edelliseen peliin vain yksi kaksiminuuttinen kumpaankin. 

Seuraa Heitä

Eetu Sopanen #9 |

Puolustaja

Nuorempi Sopanen esitti erittäin miehekkäitä otteita kauden kahdessa ensimmäisessä Liiga-ottelussaan edellisellä viikolla. Jatkuuko sama tahti myös kotiyleisön edessä?

Jere Seppälä #16 |

Puolustaja

Seppälä on tehnyt kauden kaikki neljä maaliaan vasta joulun jälkeen. Hänen puolustuspelaamisensa on myös kehittynyt kauden mittaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle