Pitkänen palaa petopaitaan Raksilassa

LIIGA / Ennakko
Raksilan yleisö pääsee todistamaan Joni Pitkäsen paluuta kotikaukaloonsa.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net
Niin Kärpät kuin myös KooKoo taistelevat yhä tiukasti sijoituksista sarjataulukossa: Kärpät runkosarjan voitosta ja KooKoo paikasta pudotuspelikarsinnoissa. Illan päätähti on kuitenkin kauan odotetun kotipaluun tekevä Joni Pitkänen.

Yhä visusti pudotuspelipaikasta taisteleva KooKoo nappasi itselleen kovan päänahan kukistaen edelisessä ottelussaan Turun Palloseuran lukemin 4-3. Oululaiset pakolaiset Juha-Pekka Haatajan ja Ari Vallinin muodossa olivat tuolloin ratkaisevassa roolissa tehden tehot 1+1 mieheen.

Kärpät keräsi tuplapeleistään Vaasan Sportia vastaan kiitettävät neljä pistettä ilman avainpelaajiaan Mika Niemeä ja Sebastian Ahoa. Ensimmäinen ottelu kotona Oulussa katkeran CHL-finaalitappion jälkeen sujui oululaisilta yllättävän positiivisesti; Frölunda-peli oli onnistuttu nollaamaan varsin nopealla aikataululla. Tuloksena 3-2 voitto ja kolme pistettä.

Toisessa osaottelussa Vaasassa Kärpille tuttu virkamiesmäisyys kuitenkin nosti päätään. Viisi otettua jäähyä eivät tehneet oululaisten iltapuhteesta yhtään helpompaa, vaan Sport marssi voittoon lopulta jatkoajalla Charles Bertrandin tyylikkäällä läpiajomaalilla.

KooKoo on osoittautunut Kärpille vaikeaksi vastukseksi tällä kaudella. Kolmesta kohtaamisesta KooKoo on vienyt pidemmän korren kahteen kertaan.

Ulospuhallus vai tasonnosto?

Moni odotti Kärpiltä ulospuhallusta ohipelin muodossa CHL-pettymyksen jälkeen. CHL oli Oulussa kuitenkin varsin iso juttu ja siihen oltiin panostettu paljon. Tämän on tuonut ilmi koko Kärppäorganisaatio aina Juha Junnoa ja pelaajistoa myöten. Lisäksi kolmas mahdollisuus kirkastaa hopeamitali kullaksi kansainvälisessä turnauksessa oli omiaan lisäämään pelin mielenkiintoa.

Ison tappion jälkeen paluu arkeen ja Liigan runkosarjaan on ymmärrettävästi vaikeaa. Kärpät kuitenkin suoriutui testistä toistaiseksi tyydyttävästi, vaikkei täysin puhtain paperein. Koettelemus ei kuitenkaan ole vielä lähellekään ohi; viime kaudella Kärppien peliä varjosti koko loppu runkosarjan ajan pettymys CHL:n välierätappiossa Frölundaa vastaan. Ainekset samaan piilevät myös tänä kautena.

Tässä onkin KooKoon paikka iskeä. Taistelutahtoa Kouvolan suunnalta varmasti löytyy Kärppienkin edestä. Mikään ei ole vielä varmaa ja joukkue voi hyvinkin jatkaa kauttaan runkosarjan jälkeenkin. Kärpiltä pisteiden niistämistä parempaa lisäpotkua KooKoo voi tuskin tässä vaiheessa kautta saada.

Yksi iskun paikka piilee myös oululaisten pakistossa. Frölunda osoitti sille tyypillisen aktiivisen karvauspelaamisen ja usean miehen painostuksen olevan myrkkyä Kärppien avauspelille. Kuulostaa ehkä helpolta, mutta vastaavaan organisoituun jatkuvaan painostukseen kykenee vain harva joukkue Suomessa. Väärin toteutettuna se avaa Kärpille vain mahdollisuuden jatkuviin vastahyökkäyksiin miesylivoimalla.

Pitkänen Oulun valokeilassa

Kotijoukkue Kärpät vahvisti rosteriaan jopa hieman yllättäen ennen Liigan siirtorajan umpeutumista. Verkkoon tarttuivat Hämeenlinnassa tämän kauden viettänyt oma kasvatti Sakari Manninen ja Espoon Bluesista Lauri Marjamäelle tuttu raataja Jari Sailio.

Osasyynä hankintoihin olivat Julius Junttilan tuore loukkaantuminen ja Saku Mäenalasen pitkittynyt sairausloma aivotärähdyksen jälkeen.

KooKoo ei ole ollut aktiivinen pelaajamarkkinoilla kumpaankaan suuntaan. Joukkue taistelee vielä kynsin ja hampain paikasta kymmenen parhaan joukkoon, eikä näin ollen ymmärrettävästi ole luopumassa pelaajistaan. Tiedettävästi myöskään vahvistuksia ei olla joukkueeseen enää hakemassa.

Oululaisittain tuttuja vierailija KooKoon riveistä löytyy runsaasti. Vanha mestari Vallin toimii Kouvolassa jopa joukkueen kapteenina, unohtamatta helmikuussa hyvään pistetahtiin äitynyttä Haatajaa sekä alemmissa kentissä tärkeää työtä tekevää Mikko Alikoskea. Myös viime aikoina loukkaantumisesta kärsinyt Oscar Eklund on tiedettävästi mukana reissulla Ouluun.

Nämä ovat kuitenkin sivuseikkoja illan ottelussa oululaiselle yleisölle. Päähuomio on nimittäin kiinnitetty Joni Pitkäseen, joka tekee kauan odotetun kotidebyyttinsä tällä kaudella. Oululaisjoukkue haluaa varmasti sen olevan voitokas, mutta KooKoolla lienee myös sanansa sanottavana asiaa koskien.

Seuraa Heitä

Joni Pitkänen #25 |

Puolustaja

Paluu peleihin traagisen loukkaantumisen jälkeen tuli ajankohtaiseksi Kuopiossa jo reilu viikko sitten. Rasitus vei odotetusti veronsa ja jatkoa saatiin odottaa viikon päivät. Raksilan iloksi odotus on kuitenkin ohi: Pitkänen palaa kotiin.

Juha-Pekka Haataja #72 |

Laitahyökkääjä

Laukauksestaan tunnetun konkarin kausi on sujunut nousujohteisesti. Helmikuun neljässä pelissä pisteitä on syntynyt jo viisi, joista kolme maaleja. Oma kasvatti voi hyvinkin rokottaa entistä seuraansa myös Oulussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle