Tuoko valmentajavaihdos ryhtiä Ässien peliin?

LIIGA / Ennakko
Ässillä on ryhtiliikkeen paikka.
Kuva © Julia Heino, julia.heino@jatkoaika.com
Kotijoukkue Ässät on valahtanut sarjataulukossa sijalle 12. Lukko taas on paremmissa asemissa seitsemännellä sijalla. Voitto Lukosta tekisi Ässille hyvää, mikäli pata mielii pudotuspeleihin.

Edelliset ottelut

Ässien viime aikojen ottelut ovat olleet runsasmaalisia. Viimeisten viiden ottelun maaliero 12−21 kertoo oleellisen.

Omissa soi liian kovaan tahtiin, eikä hyökkäyspelaamisen tehokkuus ole riittänyt tuomaan voittoja.

Edellisistä viidestä ottelustaan neljä hävinnyt Ässät on ollut viime aikoina vaikeuksissa. Muun muassa pahimmat kilpailijat Sport ja Pelicans ovat vieneet helposti pisteet porilaisilta.

Lukko on voittanut viimeisestä viidestä ottelustaan kolme. Viimeinen viikko on tosin ollut negatiivissävytteinen, sillä tilille kertyivät niukat tappiot niin TPS:lle kuin JYPille.

Kotkaniemen johdolla kevääseen

Ässät on kuuden pisteen päässä viimeisestä pudotuspelipaikasta, joten aikaa ei ole hukattavaksi. Pata koki suuria muutoksia keskellä viikkoa, kun Ässät tiedotti vapauttaneensa päävalmentaja Pekka Rautakallion sekä valmentaja Pasi Kaukorannan tehtävistään.

Kuinka nopeasti Suomi-Sarjan Karhu HT:sta Ässien penkin taakse saapunut Mikael Kotkaniemi pääsee joukkueen pelaajiston kanssa samalle aaltopituudelle? 

Ässien avauspelaaminen ja syöttöjen laatu muutenkin on ollut huonoa. Varsinkin tämän vuoden puolella on syöttöpelaamisessa ollut parantamisen varaa.

Kotkaniemi totesikin tämän olevan yksi kehityskohteista. Myös paineen alta pois pääseminen oli Kotkaniemen vihkossa punakynällä merkattuna.

Ässäpuolustus ei ole ollut vahvimmillaan, kun kiekollisesti taitavat joukkueet ovat luoneet mylläkkää patapäätyyn.

Ylivoimapelaamisessa selkeitä eroja

Rauman Lukolta löytyy kosolti taitoja, kokemusta ja ratkaisuvoimaa, mutta joukkue on silti vasta sarjataulukon sijalla seitsemän.

Yksi tähän vahvasti vaikuttava tekijä, varsinkin tällä hetkellä, on edellä mainitun ratkaisuvoiman jakautuminen aivan liian kapealle sektorille.

Tehokaksikko Ville Vahalahti - Aaron Gagnon on raumalaisille kaikki kaikessa. Liikaakin.

Muun muassa kakkosketju Toni Koivisto, Janne Lahti ja Turo Asplund ei ole tehoilla mässäillyt. Sami Lähteenmäen kausi on puolestaan ollut tuskaisaa alusta tähän päivään saakka.

Toimiviakin kokonaisuuksia on - kuten Lukon ylivoimapelaaminen, joka on edelleen Liigan parasta. Liikaa erikoistilanteiden varaan ei silti voi tuudittautua.

Joukkueiden edellinen kohtaaminen päättyi kolmisen viikkoa sitten Ässien 5−3-kotivoittoon. Tuolloin Lukko porskutti hyvin ensimmäiset kaksi erää, ja myös kuuluisa ylivoima osui, mutta lopussa loppui bensa.

Mikäli kotijoukkue pystyy pitämään raumalaisten tehopelaajat pimennossa, voidaan edellisen kohtaamisen kaltaista mittelöä odottaa myös perjantaina, sillä Ässät on luisteluvoimainen joukkue.

Seuraa Heitä

Teemu Nurmi #17 |

Laitahyökkääjä

Nurmi on pelannut viime aikoina loistavasti raumalaisten ykkösketjun laidassa. Viimeiseen viiteen otteluun on syntynyt viisi tehopistettä.

Jake Hansen #28 |

Oikea laitahyökkääjä

Kevät lähestyy ja Hansen parantaa esityksiään. Karmaisevan alkukauden pelannut yhdysvaltalainen on saanut viime aikoina ahkerasta työstään palkintoa tehopisteiden muodossa.

» Lähetä palautetta toimitukselle