Tukkeutuneiden ketsuppipullojen avaajia metsästämässä

LIIGA / Ennakko
SaiPan ja Ilveksen tämän kauden aiemmat kamppailut ovat olleet tiukkaa taistelua.
Kuva © Miikka Jääskeläinen - http://mjfoto.fi
Lähes viikon pelaamatta ollut SaiPa saa perjantaina vieraita Tampereelta, kun Ilves vierailee Lappeenrannassa. Molempien joukkueiden pulloissa olisi ketsuppia, mutta pullot tuntuvat olevan tukossa.

SaiPa ja Ilves iskevät perjantai-iltana viimeistä kertaa yhteen runkosarjassa kuluvalla kaudella. Aiemmat kolme kohtaamista ovat päättyneet illan kotijoukkue SaiPan voittoon.

Ilves löytyy tällä hetkellä sarjataulukosta sijalta 13, ja se on reilut kymmenen pistettä jäljessä pudotuspeliviivaa. SaiPa puolestaan on kiinni suorassa pudotuspelipaikassa sijalla viisi, ja tavoittelee varmasti korkeampia sijoja kotiedun toivossa.

Edelliset ottelut

Tasan kuukausi sitten päävalmentajaa vaihtanut Ilves on voittanut edellisistä viidestä ottelustaan peräti neljä. Ainoa tappio tuli reilu viikko sitten Jyväskylässä JYPille.

Pekka Tirkkosen johtama SaiPa puolestaan on esittänyt viime otteluissa vaihtelevia otteita. Alla on voitto KooKoosta, mutta ennen kouvolalaisten kohtaamista lappeenrantalaiset pelasivat kaksi peliä tekemättä maaliakaan.

Ratkaisukohdat

Kotijoukkue SaiPa on paininut edellisissä otteluissaan pahojen maalinteko-ongelmien kanssa. Kaksi maalitonta peliä olivat vain aallonharja isommassa ongelmassa. Lappeenrantalaiset ovat tehneet viimeisen kymmenen ottelun aikana keskimäärin vain noin kaksi maalia per ottelu. Koko kauden keskiarvon lähennellessä kolmea maalia ottelua kohden.

Samaan aikaan SaiPa on kuitenkin saanut tiivistettyä omaa päätään. Maalivahti Jani Nieminen on saanut varmuutta otteisiinsa, ja on omilla otteillaan pystynyt auttamaan joukkuettaan voittoihin.

Vaikka Ilves iski keskiviikkona HPK:n verkkoon kuusi maalia, se on paininut maalinteko-ongelmien kanssa koko kauden. Se on tehnyt koko kaudella vain 99 maalia, mikä on toiseksi vähiten koko Liigassa. Maalien vähäisestä määrästä kertoo myös se, että tamperelaiset ovat tehneet kuluvan kauden aikana vain 13:ssa ottelussa yli kaksi maalia. Samaan aikaan omiin on kuitenkin mennyt peräti 27 kertaa yli kaksi maalia.

Kummankin joukkueen olisi löydettävä rentous peliinsä vallitsevasta tilanteesta huolimatta. Jos jompi kumpi joukkueista sen löytää, pelissä voidaan nähdä maaleja runsaasti molempiin päihin. 

Tilastopoiminnat

Ilves löytyy viiden ottelun kuntopuntarista sijalta kolme. Kahdeksan sijaa korkeammalla sarjataulukossa oleva SaiPa puolestaan on samaisessa tilastossa vasta sijalla 10.

Seuraa Heitä

Sam Lofquist #3 |

Puolustaja

Lappeenrannassa ollaan oltu viime aikoina pettyneitä jenkkipuolustajan otteisiin. Erittäin vahvasti kauden aloittanut Lofquist on vajonnut varjojen maille. Kevään tärkeiden pelien lähestyessä olisi SaiPan kannalta tärkeää, että tulisen laukauksen omistava puolustaja nostaisi tasoaan.

Saku Salmela #90 | KalPa

Puolustaja

25-vuotias puolustaja on parantanut otteitaan läpi kauden, ja on yksi tärkeimmistä palasista Ilves-puolustuksessa tällä hetkellä. Rohmusi keskiviikkon ottelussa HPK:ta vastaan puolustajalle kovat tehot 1+3.

» Lähetä palautetta toimitukselle