Kärkipaikkaa tavoitteleva hurrikaani haastaa Helsingissä sarjakärjen

LIIGA / Ennakko
Kevin Lankinen kantaa kotijoukkueen torjuntavastuuta.
Perjantaina on Liigaa seuraaville ihmisille luvassa herkullinen kattaus Nordenskiöldinkadulla. 100 pisteen rajan saavuttanut ja sarjan kärkipaikkaa pitävä HIFK saa vieraakseen JYPin. Eroa joukkueiden välillä on ennen iltaa vain viisi pistettä.

Sarjakärjen hillitön lento

HIFK on tällä hetkellä kovassa iskussa. Edellisestä yhdestätoista pelatusta ottelusta HIFK ei ole poistunut kaukalosta pisteittä. JYPin pitää olla varovainen omassa päässä, sillä helsinkiläisten hyökkäysosasto on taattua laatua.

Kovaa laukova Mika Partanen, maalinedustalla päivystävä Arttu Luttinen sekä helmisyöttöjä jakava Teemu Ramstedt ovat vain muutama puola siitä rattaasta, joka tekee vastustajien pelistä painajaista ilta toisensa jälkeen.

HIFK:n puolustajista ei ole pelkästään oman maalin edessä seisojiksi. Daniel Grillfors, Yohann Auvitu ja maajoukkuekomennuksen takia tästä ottelusta sivussa oleva Joonas Järvinen tietävät minkälaista tulitukea antaa myös hyökkäyssinisellä.

Tommi Taimi huili yhdessä Matt Generouksen kanssa edellisessä ottelussa ja heidän lisäkseen poissa olivat myös Eemeli Heikkinen ja Tomi Tuomisto. HIFK-luotsi Antti Törmänen voi olla tyytyväinen maalivahteihin. Kevin Lankinen pysäyttelee kiekkoa perjantai-illassa Ville Husson ollessa Leijonien matkassa.

Ykköspaikkaa havitteleva JYP

Huonosti ei mene perjantain vieraillakaan. JYP on edellisestä kuudesta ottelusta hävinnyt vain yhden, ja senkin jatkoajalla saaden pisteen. HIFK-hyökkääjä Robert Leino kerkesikin toteamaan joukkueensa nettisivuilla hurrikaanilauman olevan vastus kovimmasta päästä.

Mikäli HIFK:llä on kova hyökkäysosasto, löytyy JYPiltäkin varomisen arvoisia pelimiehiä. Jani Tuppurainen, Anssi Löfman, ja Petr Hubácek ovat nimiä, jotka komeilevat urheilulehtien sivuilla kerta toisensa jälkeen. Kovaa luistelevat pelaajat ja pitkät hyökkäykset ovatkin olleet JYPin ase.

Tuomas Pihlman on varmasti ottelusta sivussa. Mikko Kalteva puolestaan esittelee kykyjään siellä missä Hussokin. Puolustuksen etulinjassa ovat vuorotelleet maalivahdit Veini Vehviläinen ja Tuomas Tarkki.

Ratkaisevat tekijät

JYPin hyvä tahti on aika-ajoin hyytynyt viimeisessä erässä paikallaan seisoskeluun. Kotijoukkueen pukukopissa tämä on varmasti noteerattu. Kumpi joukkueista on saanut käytettyä viiden päivän huilin tehokkaammin palautumiseen?

Jäähyillä tulee olemaan myös iso merkitys. Molemmat joukkueet taitavat erikoistilannepelaamisen. Jyväskyläläisten ei tule myöskään aliarvioida HIFK:n alivoimanelikkoa, sillä joukkue on iskenyt eniten alivoimamaaleja kuluvalla kaudella.

Punanutut ovat kohdanneet perjantain kilpakumppaninsa kuluvalla kaudella kahdesti ja voittaneet otteluista jälkimmäisen. Molemmilla on edellisistä peleistä toipumisaikaa vajaa viikko. Lauantain kierroksella HIFK kaatoi Bluesin 3–0 ja JYP kukisti Raumalla Lukon niukasti 3-2. Kärkipaikan tilanne on täysin auki, kun runkosarjaa on jäljellä vielä monta kierrosta.

Seuraa Heitä

Mika Partanen #72 |

Laitahyökkääjä

HIFK-hyökkääjä iski edellisessä ottelussa kaksi maalia.

Sami Niku #8 |

Puolustaja

Alkukaudesta kertaalleen joukkueesta pudonnut puolustaja on raivannut tiensä takaisin miesvahvuuteen ja kuuluu ratkaisijoihin.

» Lähetä palautetta toimitukselle